mi pomagało tylko mleko piłam litrami
Ja na szczęście zgagi jeszcze nie mam
Tesia012 u mnie też mleko normalnie jedyny napój co mogłam pić i to 24h!!! Bez niego chyba bym się odwodniła, baa ana pewno by tak było.
Nie dawno miałąm krawienie i to chyba od tego tak mnie brzuch bolał
Dziewczyny ja też miałam taki apetyt na mleko i piłam litrami zimne z lodówki, nawet w nocy wstawałam
ja narazie nie mam problemu ze zgagą ale mleko pije:)
Mi pomógł imbir
Mi pomaga jogurt naturalny lub herbatka rumiankowa - jak ręką odjął.
Na zgagę dobry jest imbir, migdały i mleko.
U mnie sprawdzają się migdały, ale niestety jest to dosyć drogie rozwiązanie, tym bardziej, że teraz już zgaga potrafi wystąpić u mnie kilka razy dziennie. Dlatego ja używam Rennie. Staram się nie brać więcej tabletek niż jedną dziennie. Mleko niestety u mnie nie działa.
Zgaga męczyła mnie prawie cała ciążę . Najgorzej było pod koniec budziła mnie nawet w nocy . Pomagało mi Rennie do ssania . Bez tego ani rusz
Mi w pierwszej ciąży najlepiej pomagały migdały
Witam w moim wypadku było to mleko migdałowe. Naprawdę wystarczyło troszkę a ulga.byla na.długo. polecam
polecam picie siemienia lnianego, łyżeczka siemienia zaparzona w pół szklanki wody.
Miałam po cebuli Ale zaczęłam jej unikać. Miałam także przez parę dni od tak w drugiej ciąży. Ale przeszla I więcej nie miałam
Ja na szczęście nie wiem co to jest zgaga
Polecam także ogórka gruntowego na zgagę. Ogórki zapobiegają nadmiernemu wytwarzaniu kwasu solnego w żołądku, podobnie jak marchewka, ogórek, ziemniaki, sałata zielona i buraczki.
ja na szczęscie nie miałam zgagi
Nie miałam takiego problemu
Ja miałam zgagę od końca 6 miesiąca ciąży. Koszmar. Kupowałam Alugastrin, ale mała buteleczka kosztowała prawie 20 zł, więc zrezygnowałam z kupna i przyzwyczaiłam się do życia z nią;p