Miałam podkoniec ciąży, aż spać niemogłam
Zgaga w ciąży potrafi być bardzo uciążliwa. Nasila się szczególnie w drugim i trzecim trymestrze, gdy przyszła mama najbardziej przybiera na wadze, ale zdarza się, że dokucza nawet przez całą ciążę. Radzimy, jak zwalczyć przykre pieczenie w przełyku.
Zgaga od czasu do czasu mi doskwiera Pomaga Rennie .
Zgaga bardzo męczyła mnie w ciąży . A pod koniec nie dawała mi nawet spać jak już usnełam to budziła mnie w nocy
Ja to narazie odczuwam tylko czasami ból brzucha a jestem w drugiej ciąży przy pierwszej tak nie miałam
Mi na zgagę pomagało jedzenie migdałów
na szczescie mi zgaga nie dokuczała
Jestem aktualnie w 26tc, Zagaga zdarza sie, ale to sa na prawe sporadyczne przypadki. Jest to nieprzyjemne… Ale wiecie co… ja przezylam taki horror przez pierwsze 4 miesiace, z wymiotami… I to nie byly poranne mdlosci. To byly calodobowe wymioty + reakcja na kazdy zapach… Ze po prostu takie dolegliwosci jak zgaga, bol nog, bol glowy, kregoslupa czy inne to jest wrecz przyjemnosc ciazowa. Nikomu nie zycze wymiotow takich jakie mialam… byly to wymioty wyniszczajace. Oczywiscie trafilam do szpitala, odwodniona, z anemia… mimo, ze kawal ze mnie babki… Dlatego jak mam zgage, to dziekuje Bogu ze to zgaga a nie wymioty
leżąc w szpitalu w ciąży kobiety z mojej sali bardzo narzekaly na zgagę, mnie na szczęście ominęła i nie miałam z nią problemów.
Podobno gdy dziecko rodzi sie z włosami to kobieta ma zgagę. Synek miał duzo włosów a ja zgagi nie miałam jeszcze nigdy w życiu.
nie wiedzialam ze mozna ziolami pozbyc sie zgagi,dobrze wiedziec
mi dzis pomogła woda, zgaga szybko przeszła
Mimo tego że dziecko czuję się dużo pózniej niż pierwszy miesiąc… ja od 4 do 6 tygodnia umierałam, był to moment gdy dowiadywałam sie dopiero czy to ciąża czy nie więc było nieciekawie. Zgage i mdłośći jeszcze były do zniesienia gorzej z sikaniem co moment oraz rozpychającym podbrzuszu jakbym się zagazowała colą… coś okropnego!
Odpowiednia dieta to klucz do sukcesu przy objawach zgagi. Jednak podczas ciąży czasem trudno odmówić sobie pewnych rzeczy. Ja na zgagę stosowałam migdały, polecam.
Ja to czasami mam takie jakby bóle brzuch a jestem w 5 tygodnii ciąży
Tez miewam bolesci brzucha u mnie 4 msc
Paulina no właśnie chyba najgorsze to sikanie co chwile i wstawanie kilka razy w nocy do lazienki
Hej Kochane, u mnie 11 tydzień zero wymiotów ale codzienne mdłości, które mnie już dobijają. U mnie nic się nie sprawdza prócz mleka. Kiedyś śmiałam się z koleżanki, że jak byłą w ciąży to mleko piła, teraz sama wiem, że to mój eliksir, bez którego nie dałabym rady. Poza tym schudłam, staram się jeść cczęściej a mniej, ale normalnie na wszystko mnie podbija, dosłownie! Mam nadzieję, że niedługo mi to przejdzie ;0
Ja nie miałam mdłości, ale zgaga towarzyszyła mi przez całą ciążę.
Faktycznie imbir to świetna sprawa , którą polecam z czystym sumieniem . Ja robiłam domową Ice Tea właśnie z imbirem i jak tylko coś było nie tak to od razu piłam i faktycznie mdłości mniejsze , zgaga też potrafi ustąpić.