Mnie swego czasu na zgage pomagało zimne mleko bądź jakis serek ,czasem cola . A teraz to juz nic nie pomaga niestety
A ja zazwyczaj po kolacji robie maly kisiel i to pomaga w moim przypadku, ale np jogurt lub mleko zwlaszcza chlodne tez przynoszą ulgę.
ja zadko mniewam zgage
A u mnie zgaga jest okropna i pomaga mi jedynie mleko ale na chwile. Dodam ze przed ciązą nigdy nie miała z tym problemu
Od jakiegoś czasu dokucza mi zgaga. Migdały działają cuda !
w ciąży omineła mnie na szczęście, natomiast teraz często się pojawia
mimo ogromnej ochoty na cytrusy zgaga mnie ominęła…
a słyszałyście, że podobno jej występowanie wiąże się ze wzrostem włosów dziecka? nasz syn jest raczej łysawy, więc może dlatego nie miałam tego problemu
Ja miałam zgagę tylko po serniki i do dziś mamuraz… Bo przypominała mi się wtedy ta reklama z płomyczkami w gardle
Dla mnie najlepsze na zgagę jest zimne mleko, nic innego mi nie pomaga , polecam.
Mi czasem pomaga łyżeczka cukru
Co prawda zgagi nie mam ale zauważyłam, że po zjedzeniu potraw doprawionych przyprawami typu maggi, wegeta mam straszną nadkwaśność w przełyku. Na szczęście nie piecze i pomaga na to zwykła woda mineralna. Jednak rozwijające się dziecko nauczyło mnie gotowania łagodnych potraw i doprawiania ich naturalnymi przyprawami, ewentualnie solą morską.
Imbir i migdały faktycznie były przydatne. Zgaga dokuczała najczęściej późnym wieczorem, wtedy do snu najlepiej układać się na poduszce nieco wyżej.Leków bez konsultacji z lekarzem bym nie brała.
Zgaga w ciązy to niestety nic przyjemnego …
zazdroszczę tym które wcale nie miały …
Ja w ciąży bardzo doprawialam potrawy, moze wlasnie stad ta zgaga
Mnie cały czas chce się ostrego pikantnego kwasnego itp
Ja tez w ciąży lubilam intensywne smaki
przy synku miałam to samo
Ja mam takie dni że obojętne jest co zjem czy pije zgaga i tak jest…czasami pare godzin, czasem pare minut a pare dni w ogóle jej nie ma…nie wiem od czego to zależy.
ja nie miałam w ciąży ani razu zgagi, ale może się przydać wiedza jak sobie z nią radzić ![]()
ale teraz cos reklamuja na czeste zgagi