Zielona kupa u niemowlaka? Sprawdź co dziecięca kupka mówi nam o stanie organizmu naszego dziecka

Jeszcze wiele rzeczy zapewne nas zdziwi, tych z kupkami i innych.

Był czas, że moja córcia robiła pienistą kupę, żółtą, ale pienistą. Lekarz powiedział, że może przyczyna jest taka, że więcej w niej gazów albo niewielka nietolerancja laktozy. Kazał czekać i obserwować, po jakimś czasie przeszło samo.

no np wiele dzieci na początku nie trawi buraczków i kupka tez jest inna, a niekiedy zdarza się że nawet zrobiu siusiu czerwone od buraczka

siusiu czerwone od buraczka, tego bym nie pomyslała , zapewne przeraziła bym się, że to krew

w3105 moja teściowa mi opowiadała jak mój mąż był mniejszy to zjadł buraki po jakimś czasie poszedł sie wysikać i wysikał sie na czerwono…no i oczywiście panika bo sika z krwią :D:D:D i od tego czasu nie je wcale buraków… ten to ma swój świat

moj brat tez bardzo lubil buraczki i sikal po nich na czerwono ale nie zniechecil sie do nich ani nie bylo z tego powodu w domu paniki ze to kew bo mama wiedziala ze to po buraczkach…

Lekarze określają mianem biegunki - kupki luźne, częstsze niż 5 razy na dobę:)

Kiedyś też zapomniałam ,ze jadłam buraczki a potem panika …tak to jest po zjedzeniu buraczków.

a czarne kupki sa tez po jagodach :slight_smile:

kiedyś moja mała miała taką lekka bieguneczkę i jej zrobiłam kisiel z jagódek i ją to zatkało a na drugi dzień mi zrobila taką czarną kupkę aż sie wystrszylam co to ma być ale dopiero potem sobie przypomnialam o tych jagodach

Ja miałam panikę na kupkę po bananie… Dziewczyny normalnie miałam wrażenie, że te czarne niteczki to jakieś robaki. Dosłownie już widziałam jak się ruszają… :slight_smile: dopiero potem wpadłam, że to może po bananie

Claudia jak robisz kisiel dla dziecka? W sensie o przepis mi chodzi:)

Ja miałam to samo gdy zobaczyłam te prawie czarne (czasem ciemnoszare) kupki córci… Wtedy mnie uświadomiono, że to efekt żelaza, wktóre bogate jest mleko modyfikowane na N;)

Lady ja właśnie naczytałam się przed wyborem mleka, że ma ono więcej żelaza niż pozostałe mieszanki i że wiele dzieci ma po nim problemy z kupkami, zaparcia i takie tam. A jak ono sprawdza się u Ciebie?

Doskonale. U nas jest super, córcia pije go od urodzenia (tzn. od dnia przyniesienia do domu) była nim dokarmiana i nigdy nie było problemów… Teraz stosujemy zamiennie z Gerberem, gdyż jak się okazało-to ta sama mieszanka tylko w różnych opakowaniach.

88_ilonka to samo bylo u nas tylko ja wzielam kupke do woreczka i poszlam do lekarza bo sie tak wystraszylam ze mala ma jakies robaki

Lady to dobrze. Ja myślałam o Nan, ale właśnie wystraszyły mnie opinie, że są problemy z kupkami. My dajemy Bebiko

Tyle rodzai kupek. Po maly zaczynam myslec, ze porod to pikus po dopiero sie zacznie.

Barka jak maluszek przyjdzie na świat to szybko zapomnisz o porodzie bo cały twój świat będzie kręcił się wokół dziecka a kupki to już norma , że każda mama ogląda je za każdym razem

Barkamalutka zobaczysz jak szybko stanie się to wszystko dla Ciebie normą…
Ilonka w kwestii mlek - Bebiko bardzo apetycznie pachnie (przynajmniej to dla juniora), tyle że jest bardziej gęste niż NAN czy Gerber i zawiera cukier;(

Ja też słyszałam, że Bebiko jest mniej kaloryczne i dziecko musi jeść częściej, gdy jest nim karmione. Na początku bardzo często mała jadła, ale od jakiegoś czasu je co 3 godziny, więc jest ok