Zima nadchodzi! Jaki śpiworek dla dziecka? Zaffiro, elodie details? Może cottonmoose? Albo tańszy ricokids? Pomocy!

Ja też odzwyczailam się od zakupów od czasów pandemii

Pandemia nauczyła mnie tez trochę bardziej przemyślanych zakupów, żeby nie łazić niepotrzebnie po kilka razy do sklepu po 1-2 rzeczy 

Ja to muszę zrobić selekcję ubrać w szafkach przed kolejnymi zakupami. 

To ja wole iść przymierzyc , niż robic zakupy na internecie.. Zawsze wybieram godziny gdzie jest mało ludzi, bo nie znoszę tłumów. Mamy taka jedna galerie co wgl malo tam jest ludzi ;) 

Ja często robię taka selekcję przed zakupami żeby kupić to co potrzebuje a nie nakupic zbędnych rzeczy 

No moja garderoba też woła o taką selekcję, ale nie umiem się za to zabrać. 

Ja się tak znieram i zebrać nie mogę tam połowa za mała 😂

Dwa cudowne szczęścia ja mam nadzieję, że przy przeprowadzce to ogarnę w końcu:D

MamaEm no nie wiem ja przy przeprowadzce wniosłam wszystkie ubrania w workach i tak wyciągałam i ubierałam później pranie i dopiero do szafy bo było miliony innych zajęć haha 

mamaEm najlepszy moment będziesz miała :) 

Też mam nadzieję że przy przeprowadzce, która czeka mnie niebawem w końcu pozbędę się niepotrzebnych ciuchów i rzeczy. 

Zdecydowanie polecam otulacz do fotelika i wózka z wełny merynosa

Moim zdaniem, to idealne rozwiązanie na zimowe spacery, zwłaszcza kiedy temperatury spadają poniżej zera. Wełna merynosa ma niesamowite właściwości termoregulacyjne – świetnie chroni przed zimnem, ale nie przegrzewa, bo pozwala skórze oddychać. To bardzo ważne, szczególnie w przypadku maluszków, które mają jeszcze nie do końca wykształconą zdolność regulowania temperatury ciała.

Dlaczego wełna merynosa jest świetnym wyborem?

Naturalna termoregulacja: Wełna merynosa dostosowuje się do temperatury ciała dziecka – utrzymuje ciepło, ale nie pozwala na przegrzanie, co sprawia, że dziecko czuje się komfortowo zarówno podczas mrozów, jak i w nieco cieplejsze dni.

Oddychalność: W przeciwieństwie do syntetycznych materiałów, wełna merynosa oddycha, odprowadzając wilgoć. To oznacza, że nawet jeśli dziecko się spoci, nie pozostanie mokre, co mogłoby doprowadzić do wyziębienia.

Hipoalergiczna i delikatna: Wełna merynosa jest naturalnie antybakteryjna i hipoalergiczna, więc nie podrażnia wrażliwej skóry maluszka. To duży plus, bo nie musisz się martwić o reakcje alergiczne czy podrażnienia.

Czy wystarczy ubrać dziecko tak, jak jest w domu + sweterek?

Zdecydowanie tak! Dzięki właściwościom termoregulacyjnym wełny merynosa, w połączeniu z takim otulaczem, możesz ubrać malucha tak, jak ubrałabyś go w domu, czyli sweterek, czapeczka, coś na szyję i śpiworek, a będzie mu ciepło i wygodnie. Otulacz z wełny merynosa daje taką ochronę przed zimnem, że nie trzeba dodatkowo zakładać grubego kombinezonu – to naprawdę wielka zaleta!

Jeśli chodzi o wybór pomiędzy markami – Zaffiro z 100% wełny merynosa to świetna opcja, bo wełna ta oferuje wszystkie wspomniane zalety, jest trwała i naturalna. Elodie Details też mają bardzo dobre opinie, choć faktycznie cena może odstraszać. Natomiast wełniane otulacze naprawdę robią różnicę, więc warto rozważyć tę inwestycję, zwłaszcza na mroźne dni.

Podsumowując, dla mnie otulacz z wełny merynosa to idealne rozwiązanie na zimę – wygodne, bezpieczne i ciepłe, a jednocześnie nie przegrzewające maluszka. Sprawdzi się zarówno w wózku, jak i w foteliku. 😊

Pozdrawiam!

Karoliga sukcesywnie przeglądałam rzeczy w szafie i na szczęście ze 3 worki ubrań przyniosłam do pracy do koleżanek i wzięły część dla swoich córek . Resztę zostawiłam w kontenerze dla PCK - oczywiście to co się nadawało, co nie to zostawiłam na szmaty by ogarnąć ten pierwszy kurz w domu. 

My zastosujemy otulacz do fotelika

Aneczka fajne te otulaczu z wełny merino ale niestety nie każdego na nie stać no są drogie. Śpiworki są super my kupiliśmy w zeszłym roku taki do wózka, jeździliśmy całą zimę i teraz mam zamiar wziąć go na sanki :)

Ja miałam śpiworek do wózka i większy do spacerówki. Są świetne i ciepłe ale nie przeplacalam ;) chyba , że kupując na Vinted lub olx w okazyjnej cenie ;)