Zmarszczki mimiczne

Tak naprawde to zalezy od tego, jak bardzo uzywasz miesni czola i je marszczysz, od kondycji skory i samych miesni w tym miejscu. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, jaki wiek bedzie ok, bo ludzie maja rozna mimike, rozna skore, rozne miesnie.
Poza tym nie polecam zapisywać się na zabieg do kosmetyczki, bo wiem, ze niektóre go wykonują, dobrze jeśli jest wykonany przez lekarza:
https://estebelle.com.pl/zabiegi/toksyna-botulinowa
Daję tutaj namiar na polecany gabinet w Warszawie.

O moze skorzystam i ja hahah

Dużo też zależy od generyki mam koleżankę w pracy która ma 26 lat a zmarszczki gorsze odemnie 

Deea to zależy jakie masz zmarszczki. Jeżeli już spore bruzdy to może warto już nie hodować większych a jeżeli płytkie to polecam masaz kobido. W skali roku wyjdzie mnie więcej tyle samo. 

Botoks to droga sprawa. A jak już się zacznie to się nie chce przestać :D 

Na czoło pewnie będą dwie okolice więc to jest koszt powyżej 1000 zł. U mnie botoks schodzi po 6 miesiącach. U niektórych nawet krocej. 

Ja używam próbną serię kosmetyków do twarzy z mary Kay i mogę polecić. Jednak kosmetyki są dość drogie dlatego jeszcze zastanawiam się czy zainwestować:)

Ooo tez bym chętnie przetestowala

czasami lepiej dołożyć drugie tyle ale chociaż mają lepsze działanie 

Ja nie wierzę w nadzwyczajne działanie kremow. Warto stosować ale cudów się nie zdziałaja. O mary kay nie słyszałam dobrych opini i sama nie mam dobrych wrażeń po stosowaniu ich kremu i żelu do mycia twarzy. Ale to było dawno temu. Femka czy Tobie się sprawdziły te kosmetyki ? 

Ja z nów używam ale innych francuską markę Phyt's są droższe ale nie mam uczucia ściągnięcia skóry, są bardzo wydajne  i Polską Clarena też jest ok

Ja polecam taping twarzy ale u kogoś kto ma kurs i wie o co chodzi bo niektóre pseudo kosmetyczki mogą zrobić więcej krzywdy niż pożytku. Dostałam krem z Diora i powiem wam że po miesiącu stosowania te zmarszczki są mniejsze ale niestety nie stać mnie na tak drogie kremy. Mary Kay jakoś średnio mi podchodzi jeżeli chodzi o kremy. 

Mary Key nie stosowałam ale kiedyś słyszałam dobre opinie 

Jeśli nie karmisz piersią/nie jesteś w ciąży to retinol pomaga na zmarszczki mimiczne :)

Poza tym serum z kwasem hialuronowym, krem z tym kwasem i nawadnianie od środka czyli duża ilość wody w ciągu dnia i zdrowa dieta :)

Krem mam z Dermedic, a serum lubię z marki Mixa. U mnie się sprawdzają :)

Każda z nas ma inną cerę wiec u każdej sprawdzi się coś innego 

Maść z apteki retimax 1500, smarować na noc. Każda z nas ma inną cerę więc może komuś odpowiadać bądź nie.