Zmiana mleka na następne - poznaj zasady

hmm dziecko w pewnym okresie nie chce już w ogole pić mleka…

mleczko mamusi najlepsze ale dzidzia nie zawsze chce

czyli też nie jest to takie proste…

Nie samym mlekiem dziecko żyje. Moja córka teraz wszystko by jadła, a mleka nie chce.

nasza piła Bebiko

synek najpierw bebiko a teraz bebilon

Moja rybka najpierw piła bebilon, teraz pije bebiko i wcina wszystko :slight_smile: obiadki deserki owoce :slight_smile: niestety piersią udało nam się karmić tylko 2 m-ce, później mała zastrajkowała i przeszliśmy na butelkę :slight_smile:

ja kupilam Nan, chyba 2 razy synek dostal kiedy nie bylo mnie w domu i np za malo odciagnelam, poza tym ciagle na piersi

Moje maleństwo od początku na butelce, w szpitalu Bebiko, w domciu Bebilon przez kilka miesięcy a potem tylko i wyłaćznie kozie mleko ze wzgl na alergię.

cora pierwszo bebilon poten bebiko a potem juz noremalned obiadki

a moj nie przepada za piciem mleka z butelki

U mnie Mała wcina Bebilon 1. Niestety karmiłam Małą 3 miesiące . Pokarm znikł ( niestety :frowning: ). Na szczęście Pola nie miała problemu z przejściem na butelkę :slight_smile:

Kochane mamy!

Moją córcię niestety karmiłam tylko 5 dni, podczas ciąży urósł mi gigantyczny guz w piersi który nadawał się do wycięcia… gdy zaczełam karmić pokarm zbierał mi się i nie mogłam niczym ściągnąć, ani laktatorem, ani ręcznie… więc zaczęłam mojej córci podawać bebilon1, lecz dostała plamek na buźce i od tej pory daję jej bebilon pepti1.
Nie było problemów na początku z karmieniem choociaż to mleko w smaku nie jest dobre… Dopiero od niedawna moja córcia nie chce jeść tego mleka, pluje nim poza tym jak już troche zje to ciągle ulewa, jakie mleko polecacie mi w tej sytuacji?

Dodam że mała wczoraj skończyła 3 miesiące

Do myszka 19901 najlepiej iść do lekarza poradzi co robić w takiej sytuacji.

Ja od początku miałam problem z pokarmem i córka juz w szpitalu była dokarmiana mm na szczęście nie odrzuciła chcą i tak karmiłam cyc potem mm przez 3 miesiące. Teraz Cora jest na mm bebilon 1 i na szczesie nie ma problemów z brzuszkiem artykól bardzo przydatny . Będę wiedzieć co i jak gdy przyjdzie czas zmiany mleczka

dokładnie najlepiej poradzić się lekarza, nie jest łatwo dobrać dziecku mleko, a jak widzisz że to nie podchodzi, to zmiana jest konieczna. Ja nie miałam tego problemu, ale znajomi swojemu synkowi zmieniali mleko 3 razy zanim znaleźli odpowiednie, bo jedno uczulało, po drugim mały nie mógł się wypróżnić a trzecim ciągle pluł i nie chciał go pić

syna karmiłam trzy tygodnie z dokarmianiem sztucznym a potem już tylko sztuczne

Ja karmiłam córeczkę piersią przez pierwsze 2 miesiące. Później niestety nie miałam już pokarmu, a Zosia bez problemu przestawiła się na Bebiko 1 :slight_smile:

Czyli jeśli będę karmiła sztucznym mlekiem to przy zmianie go na inne skonsultuję zsię z lekarzem i zobaczymy co powie.