Zmiana mleka na następne - poznaj zasady

ja daję Nan, ale mam wrażenie, że synek po nim ulewa bardziej niż np po moim mleku z piersi, bo karmię i piersią i modyfikowanym

Czasami bywa i tak, że się parę mlek przetestuje zanim natrafi się na te co odpowiada dziecku, ale zawsze w konsultacji z lekarzem należy to robić.

czasem uda sie dobrać mleko za 1razem a czasem trzeba kilka razy próbować

nie będzie tak źle, chyba.

ja rowniez przetestuje kilka produktow i wybiore najlepszy dla dziecka

ja dawałam NAN takim dokarmiałam w szpitalu i na takim tez poprzestałam nie chciałam testowac na córce to jej odpowiadało

aleksandra1994, jeśli dziecko toleruje jedno mleko, to nie warto zmieniać, zbyt częste zmiany też są złe.

u nas bebiko sie sprawdzilo

u nas tez bebiko

Ja przy pierwsze córce stosowała od początku Bebilon, tym razem jeżeli nie będzie mi dane zbyt długo karmić piersią również nie będę oszczędzać na mleku modyfikowanym i na pewno wybiorę Bebilon.

Ważne by mleko odpowiadało dziecku, cena mleka nie jest najważniejsza

ja zmieniłam na mleko innego producenta bo przy poprzednim bardziej ulewał

przy mleku dla maleństwa ( jeżeli nie ma możliwości karmienia swoim) nie należy oszczędzać

W każdym szpitalu polecają inne mleko, w zależności jaki przedstawiciel był i dał produkty za darmo. Wszystkie mleka są dobre, inaczej nie byłyby dopuszczone do sprzedaży. Różnica polega na tym, że mają troszkę inne zawartości poszczególnych minerałów, witamin czy np omega-3 lub 6 itd. Każde dziecko też jest inne, inaczej toleruje dane mleko i co innego potrzebuje. Jeżeli mama podaje bebiko zamiast bebilonu to nie jest wcale gorszą mamą. Jedne karmią piersią a drugie nie mogą.

Najważniejsze żeby przestrzegać wszystkich zasad odnośnie przygotowywania: czystości i dokładne odmierzanie proszku.

synek teraz ma mleko 2… i chyba nawet nie widziałam, różnicy… między 1 a 2…

Ja od początku mam to samo mleko chociaż przez chwilę chciałam zmienić bo mała usztywniała nóżki i płakała w trakcie picia, ale pediatra odradził zmianę, zapisał kropelki i wszystko przeszło.

Ja nie zmieniałam mleka. U nas jest Bebiko

ostatnio kaszki kupuje;) takie niebieskie;) i mleczko nie jest tam potrzebne;)

Mleko Hipp jest najlepsze.

Mamy teraz 1,za 3 miesiące zmieni na 2 :slight_smile: