Zmiany na forum - Wasze przemyślenia

Drogie mamy, staramy się cały czas udoskonalać nasze forum i na bieżąco reagować na Wasze prośby (oraz zażalenia :wink:). Dzisiaj chcielibyśmy znów dać Wam głos i zapytać, co według Was warto zmienić lub poprawić na forum. Czego Wam brakuje? Co wymaga poprawy? Co Wam przeszkadza? A co świetnie się sprawdza?

Wiemy, że to właśnie Wy najlepiej wiecie, czemu warto się przyjrzeć i dlatego chętnie poznamy Wasze potrzeby i postaramy się zmienić na lepsze w przyszłości :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

8 polubień

Ja i pewnie większość dziewczyn bardzo byśmy chcialy aby powstała aplikacja Canpol 🩷

11 polubień
  • Jak juz są serduszka w komentarzach to też super by było coś na zasadę np kciuk w dół , krótko i na temat jako znak że czegoś nie lubimy :wink:

• Też czadowo byłoby , żeby w powiadomieniach pojawiała się informacja , że któraś mama coś mi odpisała - nie widzę tego jak nie są komentarze bezpośrednio pisane bezpośrednio do mnie , a tylko z oznacznikiem bądź bezpośrednio do komentarza , i muszę później szukać kto i gdzie cos mi odpisał :slight_smile:

• Czasem dodawnie zdjęć, screenów / pomimo , że nawet zmieniam rozmiar/ trwa w nieskończoność , to można poprawić tez na pewno :slight_smile:

• Świetnie się sprawdzają @ - każdy uczestnik forum jest informowany OD RAZU w powiadomieniach i nie ma problemu z odpisaniem, bo można też wracać wstecz i nawet po czasie odpisać bo mamy właśnie tę wzmiankę :slight_smile:

• Super są wiadomości prywatne , bo można pisać o tym o czym się nie chce w przestrzeni publicznej , jak również pomaga to w nawiązywaniu relacji pozaforumowych :love_letter::muscle:

• Edycja wiadomości jest genialna, można dodać co się chce , bez spamowania :slight_smile:

• podoba mi się spojler rozmycia, cytowanie, oraz pogrubienie tekstu :ok_hand:

2 polubienia

Uważam, że warto byłoby przyjrzeć się jakości niektórych wpisów :grinning: Zdarzają się komentarze, które niewiele wnoszą do dyskusji, a mimo to ich autorki są wybierane do testów. Oczywiście nie dotyczy to większości użytkowniczek, tylko pojedyncze przypadki :grinning:

A i tak jak pisze @Efektdomi - aplikacja z forum i ze sklepem była by super 🩵

Fajnie napewno sprawdzają się wątki i pytania tworzone bezpośrednio przez redakcję, więc tego nie kończcie!:wink:

8 polubień

Też jestem za aplikacja na telefon żeby sprawniej wchodzić na forum i sklep :face_holding_back_tears:
@MamaSloneczka fajny pomysł z tymi łapkami również popieram :+1:t2:
A ja osobiście bym chciała znieść limit dawania serduszek :face_with_peeking_eye:

3 polubienia

Bardzo fakne byly by reakcje wpisami . Czyli nie tulko serduszko a np :cry::rofl::heart: i tak dalej
I tak jak dziewczyny pisza , super by bylo gdyby powstala apka :heart:

Ja bym chciała żeby za każdym razem jak powstaje nowy temat przychodziło mi powiadomienie że jest coś nowego (chyba że da się to ustawić a ja nie ogarniam) albo żeby można było sobie np wybrać użytkowników i jak utworzą nowy temat żeby przychodziło powiadomienie

1 polubienie

Jak klikniesz tu gdzie strzałka, to się rozwija taka lista i jak jest jakiś nowy wątek to jest tam w tej liście Nowe (1) albo Nowe (2) :grinning:

4 polubienia

Żeby się wyświetlały najpierw najnowsze wiadomości. Bo wątku które maja 2-3 tys wpisów są nie do odtworzenia. Lądują się długo a później wyskakuje błąd jest to uciążliwe pewnie też dla nowych jak i ,starych, użytkowniczek. Do tego :heart::joy::-1: takie emotki i było by super

2 polubienia

-napewno chciałabym aplikacje tak jak dziewczyny piszą
no obecnie klikajac w posiadanienia z pozyvju pulpitu tworzy multum zakladek a to pozniej ciezko okielznac

• rozne reakcje na dane wpisy poza sercem tez fajny pomysl
  • z jednej strony popieram mozliwosc wiadomosci prywatnej bo moglyby inni ze sobą soe porozumieć zamiast wywlekac na forum tylko pytanie czy nie mialo by to tez minusoow🤔
  • jakos by sie porządkowały wpisy najnowsze i nowe jako pierwsze i by jakos łatwiej było znaleźć wpis który jest z oznaczeniem
  • jsk coś pomyśle jeszcze to dopisze
  • mozliwosc jakos oznaczenia lub osobny wpis jak ktos nie chce byc liczony do testu np

Ja tylko ubolewam że nie pokazują się „odświeżone” stare tematy właśnie w tej liście. Staramy się nie powielać wątków a jednak jak odświeży się stary wątek to w powiadomieniach pojawia się tylko u osób które uczestniczyły wcześniej w dyskusji w tym temacie. Przez co tworzy się błędne koło - użytkownik zakłada nowy temat i dostaje masę odpowiedzi żeby odświeżyć stary wątek, żeby nie powielać wątków, a jak odświeża wątek to nie ma odpowiedzi, bo się nie pokazuje w zakładce „nowe i nieprzeczytane tematy”.

Dodanie emotek byłoby super

I tak jak wspomniała @usmiechnietaMama, warto się przyjrzeć jakości wypowiedzi, bo bardzo dużo się dzieje na forum, a wchodząc po kilku godzinach mam 30 powiadomień a okazuje się że większość to wiadomości nic nie wnoszące do tematu w stylu „a to ciekawe”, „ale fajna wiadomość” „ale super”

@MamusiaNM jest już możliwość pisania wiadomości prywatnych :slight_smile:

2 polubienia

Wiadomości prywatne już są i można między sobą pisać :wink: nawet już kilka razy sama z tego korzystałam :grinning: fajna sprawa! Oczywisice o ile wszystko tam jest kulturalne :grinning:

3 polubienia
  1. Myślę, że mega przydatna była by aplikacja forum
  2. Jak są jakieś wątki które się toczą to fajnie by było jakby nie trzeba było przewijać 1500 wpisów by dojść do możliwości stworzenia komentarza
  3. Uważam też że tak jak napisała @usmiechnietaMama powinna być weryfikowana jakoś i autentyczność wpisów bo ostatnio pojawia się wątpliwość w tym zakresie :grinning:
1 polubienie

ooo to ja jestem jednak sporo w tyl :joy::rofl:
nigdy nie szukalam tego i wydawalo mi sie ze nie ma
dzięki za uswiadomienie :blue_heart::rofl::joy:

Wchodzisz w swój profil i klikasz ikonkę liściku. Wybierasz mamę do której chcesz napisać i piszesz :grin:

4 polubienia

@LawiBlue dziękuję :blue_heart:
dobra to ka mam inna propozycję. spotkania canpol mam oczywiscie dla chętnych
poznane osoby zazwyczaj inaczej ze soba rozmawiaja :slight_smile:
tym bardziej że sa osoby z podobnych okolic i myślę że fajna sprawa

2 polubienia

Oo tak :slight_smile: zdecydowanie jestem na tak :slight_smile: nawet Polskę bym przejechała / jakby tylko termin mi pasował / żeby być na takim spotkaniu bo co na zywo to na żywo :smiley:

Spotkania CanPolek :grin::grin::grin::muscle::muscle:

3 polubienia

Nooo to by było coś haha :laughing: :laughing:

Ja jeszcze od siebie dodam że np raz na kilka miesięcy mogła by być nagroda niespodzianka żeby żadna nie wiedziała to tam jest bo czasami jak są fajniejsze nagrody to jest poruszenie a jak powiedzmy, mniej opłacalne, to już takiego poruszenia nie ma i niektórzy piszą żeby pisać co kolwiek. Więc taki test niespodzianka byłby dobrym pomysłem :grin:

5 polubień

Przeczytałam w ikonę UŚCISKU a nie lisciku i myślę nooo to chyba jakaś nowość dla wybranych :grin::grin::grin::grin::laughing:

1 polubienie

Oooo mogło by być tak że nie pokazują faktycznie co jest do testowania …. Ale wtedy by było ciężko zachęcić ludzi bo jednak redakcjazachecam testami na mediach społecznościowych

1 polubienie