Drogie mamy, czy Wasze pociechy też tuż po urodzeniu miały żółtaczkę? Na początku, gdy się o tym dowiedziałam bardzo martwiłam się o swoją córeczkę, ale teraz już mądrzejsza o to doświadczenie. Wiem, że nie było podstaw do paniki, bo to całkiem normalna przypadłość niemowląt. Polecam, więc wszystkim przyszłym mamom poczytać o żółtaczce noworodków.
mój synek miał żółtaczkę w 3 dobie i tylko przez jeden dzień, nie była ona zauważalna, ale niektóre dzieci mam z którymi leżałam na oddziale miały robione takie naświetlania
moja miałą na w 2 dobie, no u nas na sali była taka lampa ale my akurat nie musielismy pod nia leżeć, lekarka kazała na słoneczko wystawiać i tyle
U nas pojawiła się w 2 dobie.
u nas też pojawiła się w drugiej dobie lekarz nawet nie zauważył tylko ja zauważył żółtaczka była leka nie była nawet naświetlana
a ja przeleżałam 9dni przez żółtaczkę mała dostała na 3dobę bilirubina była tak wysika że naświetlanie było kroplówki a i swój pokarm musiałam ściągać do butelki pielęgniarki go zagotowywały i był małej podawany butelką
tylko najmłodsza córka nie miała, a ze starszą dwójką w szpitalu spędziłam 6 dób
ani pierwsza ani druga córka nie miała żółtaczki
u mnie każda przechodziła żółtaczkę tylko że pierwsza i ostatnia ciężej i w szpitalu dłużej leżały i opalały się pod lampami
Mój synek przeszedł żółtaczkę i musieliśmy zostać w szpitalu 5 dni
u nas była bardzo delikatna żółtaczka
moja córka miała bardzo dużą żółtaczkę . Jednak ją dostała gdy była w domu.
u mojej koleżanki konieczne było przejście na pokarm sztuczny, bo w piersi jest ponoć zawarty jakiś enzym, który jest odpowiedzialny za spowolnienie procesu wydalanie z organizmu dziecka bilirubiny
U synka była bardzo intensywna żółtaczka trwała prawie dwa tygodnie.
no u nas byla ona z półtora tygodnia.
to aż tak długo może trwać żółtaczka? myślałam że 3, 4 dni i po problemie
u mnie była tak tydzien
organizm długo wydala bilirubinę więc zażółcenie może trwać i do miesiąca
u nas była praktycznie niewidoczna
u nas własnie tak samo