Żółtaczka u noworodka - poznaj objawy żółtaczki u dzieci

Mój synek miał dość intensywną i już się boję o córeczkę, żeby tylko nie miała.

My też na szczęście nie mieliśmy problemu z żółtaczką.

Pola miała żółtaczkę tylko przez dwie doby,a mimo to bardzo się o nią martwiłam…

My też to przeszliśmy, mały był na lampach i szybko wydobrzał.

obie moje córki miały lekką żółtaczkę

Moi synowie mieli wprawdzie starszy mocniejszą musiałam dłużej zostać w szpitalu gdyż był na lampach

moi synowie też mieli żółtaczkę, ale wypisali nas i się nie nasiliło i przeszło

U mnie tez obaj synowie mieli ale lagodne i nie mialam z tego powodu wypisu pozniejszego ze szpitala

moja mała wcale nie miała żółtaczki

moja mała troszeczke miała podwyższoną bilirubine ale i tak wypisali mnie w 3 dobie a małej nic nie było

moja Luizka miała lekką żółtaczkę , także bez problemu wypisali nas do domku

tzw. żółtaczka fizjologiczna występuje przeważnie u wszystkich noworodków

Maciuś miał lekką żółtaczkę jeszcze przy wypisie, ale zanikła później na szczęście

moja corka miala zoltaczke fizjologiczna dostala ja na 3 dobe w szpitalu i co chwilka jej szla w gore do tego stopnia ze ani przeczyszczenie krwi i lampy nie pomagaly - pewnego wieczory a bylo juz to prawie 2 tyg po porodzie uslyszalam ze wysokosc stężenia bilirubiny jest tak duze iz corka jest w stanie krytycznym i najblizsza doba zdecyduje co dalej - nawet lekarz zaproponowal aby poprosic ksiedza aby ja ochrzcil. nie zgodzilam - cala noc nie moglam spac co chwilka chodzilam do niej -lezala pod lampami -na cialku miala pelno sinkakow od kroplowek - do rana sie modlilam by bylo ok aby wyszla z tego - rano jeszcze przed obchodem przyszedl lekarz i oznajmil … ze nastapil zwrot - gwaltowny spadek bilirubiny … po 3 dniach od wiadomosci bylysmy w domu :slight_smile: dzis córka ma 20 lat

Renia, czytając twój post aż mi się łza w oku zakręciła, musiałaś naprawdę sporo przejść z maleństwem.

nas żółtaczka fizjologiczna ominęła ale faktycznie dużo maluszków ją ma

mój miał w szpitalu

moja mała też miała żółtaczkę, ale szybko minęła

mam nadzieje ze zoltaczka na nie przywita w szpitalu…

my nie mielismy