Zwapnienie łożyska

Ciężkie przeżycie bo dużo strachu. ja jak urodziłam łożysko to lekarz zapytał mnie tez czy pale papierosy bo łożysko miało ciemny kolor. NIe wiem dlaczego bo ani ja ani mąż nie palimy

Moja druga ciąża przebiegała bez żadnych zastrzeżeń. Cały czas byłam pod opieką lekarza, z wynikami badań bardzo dobrymi. Na przedostatniej wizycie u ginekologa, podczas badania usg usłyszałam :"Ma pani zwapnienie łożyska". Nie wiedziałam dokładnie o co chodzi, ale już byłam przerażona. Powodem mojego strachu były problemy przy pierwszym porodzie.

ja rodziłam po terminie ale nic zlego nie bylo z łożyskiem

ja mam nadzieje że uda mi sie urodzić w terminie, mimo wszystko najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy

nie miałam tego problemu jedynie co to jak urodziłam łozysko to nie było całe. musieli mnie czyścić

ja rodziłam po terminie a tak poza tym wszystko było wporządku

z moim łożyskiem było wszystko w porządku, w ogóle to ja nawet nie wiedziałam że można mięć takie problemy

u mnie wczoraj na usg lekarz też powiedział, że mam zwapnienia na łożysku, czyli że zaczęło się już starzeć, ale jestem już w 36 tyg więc ma prawo

U mnie nie było czegoś takiego.

dwa razy rodziłam przez cc, nie mam pojęcia co z moim łożyskiem.

U mnie łożysko “urodziło” się bez problemu.

Ja również urodziłam łożysko bez problemu.

mam nadzieję że u mnie nie będzie prblemów

jeśli już zbliża sie porod zawsze pojawiają sie sters czy wszystko b edzie dobrze

mam nadzieje że nic takiego mi się nie przytrafi

u mnie nie było problemu z łozyskiem

U mnie też taki problem nie wystąpił ze zwapnieniem łóżyska

Pierwsze słyszę o takim czymś. U mnie nie było problemów. Łożysko urodziłam bez problemów. Było ładne a pępowinka króciutka.

Tego problemu u mnie nie bylo

mam nadzieję że omnie mnie ten problem