Co to będzie jak zaczną dwa na raz broić i każdy w innym kącie
@Mama.kacperka a co już nie planujecie wiecej dzieci ?
To faktycznie dowcipniś z tego lekarza ![]()
Myślę że jak będą miały po 2-3 lata a starsza 5 to mi to się wybije z głowy całkiem powiększanie rodziny. Nadejdzie wtedy czas na jakieś wycieczki, już się nie mogę doczekać na ten moment jak maluchy ogarniać i będziemy mogli im sprawiać atrakcje
bo starsza siostra teraz może być trochę poszkodowana przez naszą sytuację
Jakoś to na pewno odczuwa, ale później będzie lepiej ![]()
Oj tak początki są ciężkie później już jest leoeij
Tak na 100% nie mówię że nie . Ale jakoś już tak coraz bardziej jestem zdania że raczej nie, a wgl jak trafiła się wymarzona parka ![]()
Jak tak się super udało , to fajnie . Ale po jakimś czasie znowu się chce te malutkie stopki i rączki ![]()
![]()
Sama jestem ciekawa , ale jak do wieku 35 nie zdecydujemy się to już po tem na pewno nie
A jaki jesteś rocznik?
Też tak myślałam ale coraz więcej znajomych rodzi dzieci po 35 i dzieci są zdrowe a mama dochodzi szybko do siebie
Dokładnie teraz wgl zauważyłam, że dużo osób na pierwsze decyduje się dopiero po 30 jak już ustawi się w pracy i finansowo
Ja jestem 94
@SylwiaMK też widzę że coraz więcej mam jest w wieku 35 i nawet dużo w 40 . Ale ja bym już chciała trochę korzystać z życia dzieci odchować i tak aby do 35 mieć dzieci tyle ile mi cierpliwości starczy ![]()
a potem korzystać ![]()
No ja też zauważyłam i też mam dużo takich znajomych co się tak właśnie decydują, a jak dziecko to bez ślubu . Ale czasy są jakie są i nie każdego stać
Dokładnie, też mam trochę znajomych co bardzo szybko się zdecydowali, ale ja wolałam najpierw ustabilizować swoją sytuację - stabilną pracą, własny dom z ogródkiem itd z dzieckiem ciężko by było wykończyć dom itd wiem że wtedy dziecko by nas mało widziało
A to u nas znowu duży nacisk robią że najpierw ślub , ale to wiadomo reguły nie ma
My chcieliśmy najpierw ślub, ale jeśli ludzie się kochają i potem kochają swoje dzieci to nie ma znaczenia kolejność
gdzieś widziałam, że ludzie po 20 latach się dopiero sformalizowali i to też jest spoko, jeśli się szanują ![]()
My też chcieliśmy najpierw ślub, potem mieszkanie, potem tajlandia jako podroz poślubna, umowa na stale w pracy i tam nam zeszło 4 lata po ślubie
dużo osób teraz tak robi
No my też długo odwlekaliśmy
w sumie nie długo, bo 2 lata, ale co chwila było coś.
Miałam awansować jak koleżanka pójdzie na emeryturę, a ona przeciągnęła o ponad rok, a potem parę miesięcy po awansie zaszłam w ciążę, ale czasem nigdy nie ma dobrego momentu
Każdy ma jakiś tam swój dobry moment
ważne, żeby to byla dojrzała decyzja i żeby dzidzia miała jak najlepiej
Tak dokładnie , to często tylko papier a najważniejsze jest miłość i szacunek ![]()