Po prostu podwójne szczęście ![]()
![]()
![]()
To się nazywa szczęście 🩷
U nas tak samo
mi trochę żal że nie będę w ciąży trzeci raz , ale z mężem się “boimy” że jakbyśmy się skusili na czwarte to byłoby od razu piąte ![]()
Nam wszyscy lekarze wróżą za drugim razem trojaczki ![]()
Ooo wow , to co będziecie próbować ? Czy się boicie
Boimi się.
Chociaż nie powiem jak odkładałam do szafy ubranka w rozmiarze 44 łezka kręciła się w oku i była myśl, a może🤣
Jednak 3 lekarzy co prawda w żarcie stwierdzili, że jak tak łatwo zaszłam w ciążę bliźniacza, to kolejne trojaczki będą nas trochę przestraszyli ![]()
Jak już się tak przydarzyło to człowiek się już boi
ale nie wiem czy faktycznie to jest takie prawdopodobne
dobrze że u mnie bliźniaki były w drugiej turze ![]()
Ojej ja nie wiem czy bym się zdecydowała ![]()
Czytałam gdzieś relacje z porodówki w Polsce, że 2 razy bliźniaki były ![]()
Ciekawe czy naturalnie poczęte
apropo tej Clarke o której piszemy w innym wątku to nie wiem czy naturalnie też były u niej ciążę mnogie bo któreś z kolei są bliźniaki i potem pięcioraczki. Jeszcze na ig jest babka Basia Sarnecka która ma 8 dzieci w tym 3 pary bliźniąt …
nie wiem czy mam aż takie szczęście ale chyba boje się już sprawdzać
Haha sama się boje sprawdzac ![]()
A ta Basie na IG już widziałam kilka razy ale ona chyba naturalnie wszystko ![]()
@Mamaprzygod @JagodaW o tej Basi nie słyszałam ![]()
Ja właśnie też nie haha a jestem ciekawa aż
Mnie przeraża wizja kolejnych bliźniaczek póki co ![]()
Życie lubi płatac figle
podwójna para bliźniąt to byłoby coś ![]()
My mamy jednego synka, chcielibyśmy drugie dziecko, ale jakby się trafiły bliźniaki to o Pani ![]()
zmiana życia o 180 stopni ![]()
moja koleżanka ma trojaczki, mają już 8 lat, ale nie byli na to przygotowani, ona musiała zrezygnować z pracy a teraz rozglądają się już za większym mieszkaniem bo nikt się tego nie spodziewał i przed ciążą kupili 3 pokojowe no i już jest ciasno ![]()
![]()
Niby z plusów to jeden poród ![]()
To jest plus i minus bo żal trochę jak się tylko raz przez to przechodzi mimo tych ciężkich momentów
ja w sumie przeszłam dwa razy a i tak mi szkoda ![]()
No to jest masakra, że ja gdyby mnie było stać to jeszcze z chęcią bym miała więcej dzieci xd mimo, że czasem jest ciężko
mąż już nie chce, bo łatwiej ustawić 2, no i jest trochę zmęczenie.
Dokładnie, jak pomyślę że to już ostatnie bobaski to żal ale jak sobie wyobrażam co będzie za 10-15 lat , jakie koszty związane z dziećmi to mi przechodzi myśl o czwartym… teraz maleństwa nie generują takich kosztów wydaje mi się jak starsze dzieci. Jedzenie, ciuchy, buty , wycieczki , kieszonkowe. Muszę znaleźć dobrą pracę po macierzyńskim ![]()
A dziś byłam u ginekologa i bardzo mnie przekonuje do założenia wkładki, ja mu opowiedziałam o wątpliwościach bo trochę poczytałam o wpadkach przy tego rodzaju antykoncepcji, a on powiedział że za hormonalną ręczy, a gdyby nawaliła to adoptuje, a nie lubi dzieci
co za agent no… ale i tak póki cykl nie wróci to mi nie może założyć
Ja sobie tak ostatnio myślałam i przykro mi się zrobiło że już raczej nigdy nie będę więcej przez to przechodzić a mała tak szybko rośnie