Fajnie jak tak jest mąż który pomoże
ja to niestety na mojego tak zawsze liczyć nie mogę
Mój mąż też jest bardzo pomocny, o co go poproszę nigdy mi nie odmówi, chociaż był by padnięty po pracy mówi że wie że ja w domu wcale nie mam lepiej i zrobi co trzeba ![]()
A jak z budzeniem w nocy? Dajecie pospać ile chcą, czy budzicie po paru godzinach? Albo jak jedno się obudzi a drugie spi to zostawiacie w spokoju?
U mnie córka jest spiochem i potrafi nocke pociagnąć do 6-7godz nieraz, a brat chyba najdłużej 5 godzin spał
@Mamaprzygod a starasz się ich zsynchronizować czy jak jedno śpi krócej to dajesz drugiemu pospać ?
W nocy nie, a finalnie rano budza się razem. Z drzemkami jest tak że mają razem iść spać ale czasami jedno nie zaśnie. Wózek gwarantuje mi wspólna drzemke więc jak teraz miałam możliwość to wychodziłam , a w domu lekki rozjazd
ja jedno się obudzi to drugiemu daje trochę czasu ale nie np godzinę dłużej bo wtedy kolejna drzemka wspólna już odpada
@Mamaprzygod @JagodaW - dzięki dziewczyny za odpowiedzi na moje nurtujące mnie pytania bliźniaków ![]()
macie mój dozgonny szacun za ogarnianie
@Patiii Ty też!![]()
Mój pracuje na zmiany ale jak jest to pomaga ![]()
U nas ile śpią tyle śpią
tylko na ten moment to jest takie 2,5-3h raz się udało że przespały 4 ![]()
A macie jakis must have przy bliźniakach? Coś bez czego nie wyobrażacie sobie funkcjonowania? U nas to chyba poduszka do karmienia w sytuacjach jak jestem sama i dostawki które jeżdżą za mną po mieszkaniu ![]()
Moja bratowa miała wózek podwójny ![]()
Zgadzam sie poduszki to must have!! U mnie jeszcze krzeselka 3w1 do karmienia super na RD.
U mnie różnie wyglądają nocki, ale generalnie jak dzieciaki mnie budza to tylko aby smoczek włożyć bo wypadł ![]()
Ale zdążają się nocki gdzie ciągiem oboje śpią 4-5godzin a czasami nawet 6-7.
W ciągu dnia czasami razem idą na drzemke rano, a czasami oddzielnie. Jednak ta ze spacerem zawsze musi być wspólna
A u was to rodzinne że bliźniaki macie czy jesteście pierwsi ?
U nas pierwsze w obu rodzinach
Ale to musiała być mega radość ![]()
ciekawe skąd to się bierze ![]()
![]()
Ja też poduszki do karmienia używam i piersią i butelką
i dostawka też się super sprawdza, przy pierwszej córce nie miałam. Ale to co jest dla mnie jeszce lepsze do jeżdżenia po domu to kosz Mojżesza na kółkach. Dostawki mają małe kółeczka i skrzypią jak chce ich usypiać
jakbym karmiła tylko mm to ekspres do mleka też top 🫶🏻 na razie nic więcej niż przy jednym dziecku się u mnie nie wyróżnia
Fajnie tu mogę zobaczyć poczytać jak to mają mamy z bliźniakami ![]()
![]()
U nas córka to przesypia całą noc prawie chyba że się wybudzi i płacze wtedy , a syn to vudzi się w nocy ze dwa razy czasami a czasem jak zje koło północy to ok 5-6 się budzi na jedzonko.ale dziwię się że córka się nie wybudza wtedy bo mały tak głośno krzyczy glodny że ja mam wrażenie że sąsiedzi to na rowne nogi wstają odrazu ![]()
Aż miło poczytać o podwojnym szczęściu
pisałyści, że ciąże bliźniacze z cyklu stymulowanego
u mnie akurat po takim cyklu wyszła jedna dzidzia.
Ja akurat naturalnie. Pierwszy miesiac staran i cos takiego ![]()