Tego chyba się nie da wytępić , muszą być ludzie i tacy i tacy ![]()
To dziala na mnie jak plachta na byka … moja mama mowila mi , ze ja gdy mialam 7 miesiecy to juz schodzilam na 2 nozkach … ale to nie znaczy , ze bede oczekiwac tego od mojej corki . Kazde dziecko ma swoj czas . Jedno potrzebuje wiecej czasu do na przyklad raczkowania a drugie mniej . Oczywiscie sa jakies “ramy czasowe” kiedy powinny sie miescic rozne etapy rozwojowe ale wtedy sa fizjoterapeuci , osteopaci , pediatrzy a nie anonimowe baby z fb
Grudzień to miesiąc bardzo intensywny , szukanie prezentów, ogólne przygotowania do świąt ,
A to u was muszą bardzo lubić pierniczki😊 u nas wystarczy jedna tura bo połowa zawsze zostaję później po świętach w słoju.
Prawda! Grudzień był masakryczny. Rzadko tu zaglądałam, bo chociaż nagroda była naprawdę fajna, to jak odpisałam na 1 post, zaraz pod nim było 10 odpowiedzi bez sensu, a nie mam czasu na czytanie spamu ![]()
Tak dokładnie , moja kuzynka ma 2msc starszego syna i też ciągle tylko mi wysyła że on już się czołga on już to on już tamto a ja nic jej nie mówię bo to nie wyścigi hahaha chociaż mam wrażenie mniej więcej są na tym samym etapie ale niech się cieszy że jest lepsza , zawsze u dziadów itd jest tą najlepszą wnuczka itd
Porownywanie dzieci jest krzywdzace , a ustawianie ich w rangingu lepszy gorszy to juz w ogole krzywda . Ja tez zawsze bylam wnuczka gorszego sortu dla babci od strony taty i tak samo nie jest zainteresowana moja corka
nawet na moj slub nie przyjechala i dala mi znac ktorko przed weselem gdy juz hotel i talerzyk byl oplacony , z zyczeniami tez do mnie nje zadzwonila tylko do mojego taty
teraz kuzynka tez jest w ciazy i tak jej w tylek wchodzi , ze mnie to akurat smieszy , no ale coz , nie mozna miec wsyztskiego ![]()
Dokładnie, to strasznie krzywdzące. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Znajomej dziecko bardzo późno zaczęło mówić, ale za to czytać zaczęło o wiele szybciej niż rówieśnicy. Ja na dziecku nie zamierzam wywierać presji żeby zaczęło szybciej chodzić itp wiele lat temu pediatra doradził mojej znajomej żeby wprowadzić dziecku chodzik bo w 15 miesiącu jeszcze nie chodziła … no i znajoma miała bardzo dużą presję że coś jest nie tak że dziecko jeszcze nie chodzi, a przecież jeszcze miało czas. Juz pomijam fakt że pediatra doradził chodzik który tylko opóźnił naukę chodzenia …
Też strasznie nie lubię tego porównywania , u nas w rodzinie też często to robią . Ja to się nie odzywam , bo to tylko nieraz niepotrzebne kłótnie wychodzą ,
Oj kochamy pierniczki
a dzieci bardzo lubią je zdobić , to największa frajda dla nich. Czasem trzeba chodzić do sąsiadów i ich częstować bo jednak za dużo zrobimy ![]()
Mamamiski no dokładnie
i pierwszy raz była taka porażka. Uważam , że ten spam bardzo szkodził bo jak miałam jakiś problem to wchodziłam na inne forum (nie canpola) tutaj nie chciałoby mi się czytać tych wypowiedzi nie na temat ![]()
ale już styczeń da się zauważyć , że niektóre dziewczyny nagle nie są aż tak aktywne ![]()
także ich zapał zmalał ![]()
Nagroda była fajna to i aktywność fajna, ale to działa machinowo, jedna dziewczyna nakręca drugą, więc dla mnie to nic dziwnego, że tyle się działo
teraz może i jest trochę spokojniej, ale miesiąc się już zaczął, także od trzech dni znowu każda z nas zapełnia kartkę
jeżeli ktoś ma więcej czasu (np. ja bo jestem w ciąży) to nic dziwnego, że jestem aktywna
jak urodzę to z pewnością sytuacja się zmieni bo będę chciała poświęcić sto procent maluchowi, ale do tego czasu korzystam z uroków forum ![]()
To forum to taki nałóg jak dzidziuś śpi, przy kawie - nie da się nie zajrzeć ![]()
![]()
Ja korzystam podczas karmienia , jak mała zacznie mi raczkować i uciekać to też na pewno nie będzie tyle czasu ![]()
Przy dzieciach zdecydowaniem mniej tego czasu. Ale fakt faktem jest, że jak tylko się uda to sie chce wejść na forum chocby na chwile ![]()
Ok tak, forum uzależnia, w wolnej chwili jak bobas śpi, albo czekam aż zaśnie, przy kawie czy podczas karmienia jak bobas nie jest zainteresowany nawiązaniem kontaktu wzrokowego ze mną to przeglądam forum
Wolę w wolnej chwili wejść na forum niż przeglądać IG, bo tu nadrabiam wiadomości i zabieram się do roboty a na ig przeglądałabym dłużej głupie filmiki ![]()
My tak samo uwielbiamy robić i zdobić pierniczki , najstarsza córka zawsze pyta na samym początku grudnia kiedy pieczemy pierniczki
w tym roku zdobiliśmy na dwie tury bo joe dość że zabrakło już lukrowych pisaków to drugą turę zdobiliśmy jak był syn męża u nas na weekend, dzieciaki razem zdobili a ja pyknęłam im zdjęcie pamiątkowe. Tym bardziej jak w tamtym roku jak na święta wszytkich częstowaliśmy poernikami i on był i mówił "ciocia ja też bym chciał z wami robić pierniczk ja w domu nie robię z mamą "to mu obiecałam że w następnym roku na święta bedziemy robić razem ![]()
@SylwiaMK ja mam to samo jak wejdę na instagram to siedzę i filmiki oglądam nawet się nie obejrzę a czas mi tak szybko zleci🙈
Ja to wszystko puszczam mimo uszu i się nie przejmuje , cieszę się moim synkiem a jak prababcia prawnuka nie chce odwiedzać to nie musi . A kuzynce też nie wysyłam nic tylko pisze o fajnie ale już duży i tyle ![]()
@SylwiaMK ja tak samo i grzebie w poprzednich wątkach ![]()
My w tym roku w ogóle nie czuliśmy świąt, przez to że synek urodził się pod koniec października, to całą uwagę na nim skupialiśmy. Ale za rok już nie odpuścimy pieczenia pierniczków, zawsze robimy bardzo dużo i je ozdabiamy, mimo tego że nam zawsze brzydko wychodzi
ale mamy frajdę z tego i już nie mogę się doczekać aż będziemy pięć i dekorować z synkiem.
@Lola1 o tak
też lubię zaglądać do starych wątków, zawsze czegoś ciekawego się dowiem
Tak najlepiej, ja tez nie lubie dram rodzinnych wiec tez nie wchodze w dyskusje
po prostu jak ktos mi zajdzie z rodziny za skore jakims glupim komentarzem to omijam ta osobe szerokim lukiem
No tylko ciekawe jak będzie, jak Canpol ogłosi nagrodę do testów, jak znów coś podobnie porządnego, to znowu nie będzie można forum spokojnie ogarnąć ![]()