No to ja to wiem, ale dziewczyny napisały “koniec miesiąca - to niech będzie nowy wątek” stąd moje pytanie czy to ma jakikolwiek związek, czy tworzenie wątków w czymkolwiek pomaga? Bo jak dla mnie to robi to jeszcze więcej chaosu i zamieszania, ale zobaczymy i się okaże wszystko jak się pojawią wyniki
@SylwiaMK jak coś takiego widzisz to przy danym wpisie są takie 3 kropeczki i jak na nie klikniesz to pojawia się flaga :
I jak klikniesz na flagę to możesz zgłosić daną wiadomość np. Do administracji i oni wtedy zweryfikują i jak faktycznie coś będzie nie tak to wiadomość zostanie ukryta. Ew zawsze można do takiej osoby też napisac
Podejrzewam, że z tym końcem miesiąca chodzi o to, że zawsze, a przynajmniej większość razy jakie pamiętam, jak nagroda była całkiem fajna, to nagle na koniec miesiąca mamy, które nie udzielały się przez cały miesiąc, tworzyły nowe wątki, w większości powielone, odpowiadały na posty, które były dodane kilka msc temu (już takie w sumie zamknięte, że nawet autorka pisała, że pomogło to i tamto)
Niestety większość nie czyta regulaminu, ze nagrody wcale nie są za to, że napiszesz 500 komentarzy, a za to, że napiszesz 50, ale mających sens i pomocnych.
Zazwyczaj też taki spam tworzyły nowe użytkowniczki, które jak jednak nie wygrały, to na forum więcej się nie pojawiły.
Może autorka wątku jak się pojawi to wyjasni dokladnie o co chodziło. Zobaczymy.
Czasem fajnie jak pojawiają się luźne wątki . Ale faktycznie nie raz pod koniec danego miesiąca widać, że są one tworze.na siłe. Byle byly. A nie o to chodzi.
@Mamamiski@Kalusia161 najlepiej by było gdyby był tutorial przez który trzeba przejść zanim się dołączy i taki tutorial by omawial co i jak, pokazywał jak sprawdzić datę wątku i na co zwrócić uwagę a czego unikać jak odpowiadać żeby nie tworzyć kilku wiadomości pod rząd i przykłady odpowiedzi które wnoszą wartość i są cenione a które nie wnoszą zupełnie nic i są zbędne
Tak jest od wielu lat….chyba nawet od zawsze wiele dziewczyn dołącza jak nagroda jest wyjątkowo wartościowa. Z ciekawości zerknęłam na grudzień i forum aż wrzało teraz z kolei fajnie gdyby nagroda była mniej wartościowa , drobiazg…. I ruch od razu by zelżał Ale to się nigdy nie zmieni. Z tym , że redakcja już trochę bardziej zwraca na to uwagę i spamerki nie są nagradzane. I tak jak parę miesięcy temu….fajnie , że wychwycono osobę , która pisała z dwóch kont. Oby dalej trzymano rękę na pulsie i wychwytywano takie artystki.
Wiesz , z jednej strony fajnie jest jak forum tętni zyciem , ale oczywiscie tylko wtedy gdy watki/wpisy maja sens , nie sa powielone i nie ma odpowiedzi typu “masz racje”
To prawda grudzień był bardzo intensywny ale pojawiły się w nim moje ulubione tematy związane z świętami, mogłyśmy się inspirować wzajemnie . Powstało także wiele tematów wręcz mam wrażenie że powstały na siłę aby założyć wątek. W tym miesiącu tematów powstalych było chyba najwięcej od kąd tu jestem na forum
O tak zgadzam się na fb to chyba byłam w trzech grupach ale szybko się z nich zmywałam bo taki hejt był jakby jedna mama przed drugą że jest lepsza że jak ona może tak albo czemu jej dziecko nie potrafi tego i tego tragedia i te tak zwane madki hahaha
Niestety tak jest że jedna drugą wyśmiewa jakby pozjadała wszystkie rozumy bo naczyta się lub na ogląda super matek na insta i tik toku… nikt nie powinien nikogo krytykować za to że robi coś po swojemu lub inaczej wychowuje dziecko . Każda mama ma prawo nie wszytko wiedzieć . Ale ja właśnie jak widziałam ten hejt to się wypisałam odrazu z grup bo nie mogłam czytać tych okropnych komentarzy. Czasem mam wrażenie że piszą tam osoby które poprostu chcą wyrzucić swój jad i sobie ulżyć. Lub poprostu osoby chamskie z natury lubiące ubliżać i poniżać …powinny powstać grupy dla takich i niech się obrzucają blotem i wyzywają na sobie … np grupa -hejciary pl.
A opcja odpowiadania jako anonimowy członek grupy daje tym dziewczynom dodatkowe przyzwolenie, bo przecież z anonima to wsyztsko wolno, ale cieszę się bo np u mnie w grupie styczniowych mam na fb, administratorka wyłączyła tą opcję - i naprawdę jest miło i przyjemnie, bez głupich docinek
Anonimowe powinny byc w ogole wylaczone . To jest najgorsze co moze byc , czlowiek , ktory czuje sie anonimowo bardzo czesto pozwala sobie na wiecej .
W ogole moja kontrowersyjna opinia jest taka , ze kazdy profil w mediach spolecznosciowych powinien byc weryfikowany pod wzgledem autentycznosci (nie mowie o dowodach , bo wiadomo , ze wycieki danych w tych czasach zdazaja sie nagminnie) nie mam na to konkretnego pomyslu , ale zalozyc profil to chwila moment czy wlasnie ustawienie anonima a to daje ludziom ciche przyzwolenie na hejt
Patrycja był szał w grudniu ogromny. A prawda jest taka , że pierwszy raz do testowania przeznaczono produkt za taką kwotę. Oczywiście było mnóstwo laktatorów a także innych drogich produktów. Jednak tym razem produkt z bardzo górnej półki. Ja czytałam większość wątków , ale fakt niektóre były pisane idąc na ilość. Jestem bardzo ciekawa jak będzie teraz miałam pare miesięcy przerwy na forum , ale mama nadzieje , że jak zawsze jakość wygra. Tzn. ja nie starałam się o testowanie i nie liczę na produkt ale chodzi o co niektóre dziewczyny żeby zostały nagrodzone wartościowe forumowiczki:) a raczej ich wartościowe wpisy
Czas grudniowy to też zawsze taki intensywny. Ja nie wiedziałam w co ręce włożyć co dwa dni pieczenie pierniczków przygotowywanie ozdób świątecznych z dziećmi bo to kochają i zleciało nie wiem kiedy. Za to styczeń jakoś zawsze spokojniejszy.
@MojeM1 jestem tu od 2023 roku i fakt, że tak drogiego produktu do testowania nie bylo nigdy. I tak porządnego- dla osób karmiących lub dokarmiajacych mm.
Dużo sie dzialo.
Zobaczymy jak styczeń:) Moze bedzie trochę mniej tych niepotrzebnych (w sensie powielonych lub towrzonych na sile) watków.
Tak mam nadzieję , że będzie tutaj porządniej mam wrażenie , że lepiej jest na forum jak do testów przeznaczone są drobne rzeczy. Wtedy forum ma prawdziwą wartość
I dodatkowo te chwalenie że jej dziecko już chodzi albo mówi a czyjeś jeszcze nie i tego też nikt nie zweryfikuje bo nie wiadomo czy tak jest czy nie a to też robi przykrość jak ktoś pisze boże moje dziecko miało 6 miesięcy to już chodziło a twoje nawet nie siedzi co z nim nie tak itd
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.