Życzenia dla matki :)

A w jakim wieku zauważyłaś, że dziecko
Może mieć autyzm?

Hmmm ciężko to stwierdzić…ogólnie objawy miał bardzo wcześnie , wtedy jeszcze nie wiedziałam że były to objawy autyzmu. Wydawały mi się rzeczami normalnymi, ale jak byliśmy u psychiatry to nam wytłumaczył , że to były te wczesne objawy. Syn wolał być noszony na rękach przodem do świata a nie przytulając się do nas. Efekt „wkręcania żarówki” charakterystyczne ruchy rąk. Bardzo mała ilość snu , praktycznie nie spał już jako noworodek co było szokiem.

Masakra jak można takie coś mówić kobiecie w ciąży :flushed: mam wrażenie że ludzie czasami nie pomyślą nawet .
@MojeM1 o matko co za człowiek…ty byłaś w ogromnym bólu po stracie a tu takie słowa . Jak byś to zrobiła specjalnie …to smutne że ludzie są tak bezmyślni…

Ja w roku 2025 przeszłam tak wiele , że w tym musi być już lepiej . Jak nie będzie to już nie wiem czy się dźwignę. Kiedyś ktoś mi powiedział , że musimy w życiu przeżyć złe chwile żeby docenić te dobre. Może coś w tym jest.

2 polubienia

@MojeM1 Dla mnie 2025 - był gorzko słodkim rokiem.
Pamietaj, że masz dla kogo żyć i nigdy nie wstydź się poprosić kogoś o pomoc i o wsparcie :mending_heart:

Zawsze sobie powtarzam, że po burzy może nadjeść kolejna, jeszcze mocniejsza. Ale nie wierzę, że burze trwają wiecznie i w końcu musi pojawić się słońce. I bardzo Ci tego życzę, oby ten 2026 był dla nas łaskawy!

Dlatego ja nikomu nie mówię na jakim etapie jestesmy ani nic , niech się rozwija tak jak potrzebuje . A teściowej to ci strasznie współczuję zero takiej jakiejś wyrozumiałości , ja bym chyba przestała z nią rozmawiać za takie coś

1 polubienie

Myślę że tak jest my z mężem tak sobie mówimy bo oboje dużo w życiu przeszliśmy a dziś jesteśmy szczęśliwi odnaleźliśmy się i wszystko się układa.

1 polubienie

U nas ubiegły rok rozpoczął się od śmierci mojego taty i tak śmierć towarzyszyła nam przez cały rok. Straciliśmy bardzo bliskie osoby. Było też kilka innych złych wydarzeń , które obciążały psychicznie no i nawet fizycznie. Także już się nie mogłam doczekać końca roku. Całe szczęście już przyszło nowe i oby było tylko lepiej.

1 polubienie

Też myślę , że coś w tym jest . Nie ma co się poddawać . Ja też mam czasem lepszy czas a czasem boję się , że nie dam sobie rady , że już nie będzie lepiej . A zawsze jakoś się udaje , i zawsze czuję się chociaż trochę silniejsza

1 polubienie

Czasami tak jest że złe sytuację nakręcają się wzajemnie. Czasem wydaje nam się że pech towarzyszy nam cały czas . Ale zawsze trzeba mieć nadzieję że jutro będzie lepiej. U nas rok minął w miarę fajnie chociaż bywały różne momenty , sytuacje …ale najbardziej tamten rok kojarzy mi się z radosnymi momentami jak wiadomość o ciąży chociaż na początku jak się dowiedziałam że po pół roku od porodu znów zostanę mamą nie koniecznie skakałam z euforią , na początku towarzyszył nam strach jak sobie poradzimy , i czy moja świeża blizna po cc wytrzyma . Później strach jak będą początki ciąży czy również wymioty i jak poradzić sobie wtedy z opieką nad półrocznym dzieckiem. Wszystko przetrzymałam i teraz mogę powiedzieć śmiało że wszystko czego się boimy to to czego nie znamy , ale jak już poznamy to zawsze jakoś sobie radzimy :smiling_face_with_three_hearts: kolejnym cudownym wydarzeniem w minionym roku to narodziny synka :smiling_face_with_three_hearts: bardzo chciałam mieć syna i tym razem się udało do trzech razy sztuka​:smile:

1 polubienie

Noooo straszny spam się robił. Szkoda, że ktoś przychodzi tylko dla nagrody. Owszem, fajnie wygrać, tym bardziej jak ktoś potrzebuje, to jednak dostać do testu, za darmo, a kupić za 800 zlorych, no różnica jest, ale też trochę jakim kosztem :rofl: ja generalnie lubię bardzo mieć uporządkowane jakieś notatki, wiadomości itp, więc jak wchodziłam, widziałam po kilkadziesiąt nowych odp, spora część bez ładu i składu, to aż mną telepało :rofl::rofl: dla zdrowia psychicznego zrobiłam sobie przerwę :rofl::rofl:
Ja jestem tu krócej, ale to naprawdę wartościowe miejsce, bo duuuzo rad można tu uzyskać, aktualnych, a nie sprzed 40 lat. Ale jednak takie spamowanie trochę zniechęca, a szkoda, żeby taki potencjał się marnował

2 polubienia

Tyle , że jak dziewczyny siedziały na forum całą dobę to szybciej byłoby im pójść do pracy na 1/2 etatu i nawet by im jeszcze trochę grosza zostało :joy: trzeba napisać petycję do @CanpolBabies_Redakcja żeby były inne zasady :grin: może właśnie pomysł żeby do testów była niespodzianka . Wtedy nie będzie chaosu i sztucznego tłumu. Np. w lutym wyniki testów i informacja co to będzie. Jeżeli komuś coś się nie przyda to przecież może zrezygnować i nagroda będzie dla innej osoby. Bo czasem dziewczyny piszą , że nie są aktywne bo czegoś nie potrzebują. A i szkoda , że nie ma już możliwości dodawania porad.

1 polubienie

Mnie tu nie było jeszcze za czasu porad, tzn dołączyłam może na dzień/dwa przed zmianą forum na nowe i ta przerwa techniczna :rofl:
Ale z tego co widzę, to dużo użytkowniczek miło je wspomina, więc może faktycznie były takie fajne :smiling_face:

1 polubienie

Porady były świetne , fakt że oczywiście były też niezłe numery z nimi :joy: dziewczyny zakładały dodatkowe konta żeby oddawać na siebie głosy :see_no_evil: i np. aktywnych było 30 osób a głosów 120 :see_no_evil: więc nie wiem skąd te głosy się brały :wink: Ale canpol wychwycił dziewczynę , która miała dwa konta i tak brała po dwa produkty do testów :frowning: pisała z dwóch różnych kont i się z nich załapywała… szok co ludzie mają w głowach.
Tyle , że teraz sporo porad byłoby pisanych na chat GPT :wink: tak mi się wydaje

1 polubienie

A to te podwójne konto, to już historię znam. Sama jestem w szoku, że komuś się chciało. Przeciez na takich podwójnych konrach, to naprawdę jest co robić, w sensie że mnóstwo czasu na to schodzi.

1 polubienie

No dokladnie , niechialoby mi sie … na jednym czasami czlowiek nie ogarnia a co dopiero dwoch :rofl:

No jak sobie wyobrażę w takim grudniu, mieć dwa konta :rofl::rofl:Jezu, to trzeba chyba tu wtedy siedzieć 24/7. O ile w ciąży jeszcze miałam na to czas, jak poszłam na chorobowe, tak teraz sobie nie wyobrażam :rofl::rofl:dopiero skończyłam ogarniać kuchnie, usiadłam na chwilę z kawką i zajrzałam, a tak jak ktoś miałby 2 konta, to jak praca na etacie :rofl:

1 polubienie

Dokładnie w szoku byłam , że ktoś to ogarniał :see_no_evil: ale rewelacja , że zostało to wyłapane i ukrócone :wink:

2 polubienia

No niestety niektórzy są tu tylko dla nagrody, ale z drugiej strony ja się cieszę że są tu poruszane też luźne tematy. Widziałam że jakiś czas temu była dyskusja na forum żeby przy tematach z poradami nie schodzić na pierdoly, no ale tak się nie da, zawsze przy okazji porady wyjdzie jeszcze jakiś inny temat.
Ogólnie po porodzie brakuje mi trochę kontaktu z ludźmi, każdy ma pracę, jakieś swoje obowiązki, wiadomo że czasem popiszę z przyjaciółkami ale one też mają pracę, dzieci i nie mają tyle czasu żeby popisać o głupotach, więc cieszę się że oprócz porad mogę popisać tu o luźnych tematach.
Ale praca jest taka, że nagroda zachęca nowych użytkowników, dzięki temu więcej się dzieje i marka staje się bardziej popularna. Ja np byłam tu przed ogłoszeniem nagrody z grudnia i dużo rzeczy zakupiłam po waszych testach :joy: kupiłam wiecej przez bycie po przeczytaniu waszych opinii na forum i jakbym miała to zsumować to pewnie wyszłoby więcej niż wartość nagrody z grudnia :joy:

A czy to komuś przeszkadza jak ktoś siedzi 2 a ktoś siedzi tu 5h? :grinning: po prostu niektóre mają więcej czasu, zwłaszcza że większość z nas siedzi na l4 albo na macierzyńskim więc ciężko podjąć się pracy nawet na 1/2 :grinning:

Gdyby były niespodzianki to wtedy jednak trochę ciężej przyciągnąć nowe osoby na forum :face_with_peeking_eye: dla mnie to mogłoby być ok, ale ja już tu jestem 3 msc więc wiem że tu jest fajnie bezwzględu na nagrodę, ale wiecie jak jest - żeby kogoś przyciagnac to najczęściej działa fajna nagroda :wink:

A co to były te porady? Bo o nich dużo słyszałam, ale nie wiem jak to działało? No i skoro już tego nie ma to właśnie może przez to że było to dość problematyczne i dziewczyny robiły z tego różne cyrki :grinning:

A taki spam jest nieunikniony - bo jest temat i z tematu schodzi się na kolejny, jedna coś napisze, druga coś napisze i się rozkręca rozmowa. Zeby tego nie było na forum musiałby być z 10 dziewczyn, przy 30 (bo chyba jakoś tyle jest aktywnych aktualnie) tego się nie uniknie bo każda ma coś do napisania i do dodania :wink: (sama się na to trochę denerwowałam jak tu dołączyłam bo ciężko było ogarnąć co i jak, ale kwestia czasu i przyzwyczajenia):grinning:

A i jeszcze dodam, że mimo jak ktoś ma mniej czasu, wchodzi tu raz dziennie to i tak warto się udzielać i coś napisać wartościowego bo już tamten miesiąc pokazał, że nie trzeba siedzieć na forum 24 na dobę i pisać niewiadomo ile a redakcja i tak docenia taką osobę :wink:

1 polubienie