Dziewczyny poratujcie jakimis najlepiej domowymi sposobami na chrypę i gardło. Karmie piersią a totalnie straciłam głos i gardło mam mocno wysuszone. Na większości pastylek na gardło jest napisane ze nie zaleca się stosowania u kobiet w ciazy lub karmiących piersią. Moze macie jakieś sprawdzone patenty ? Jutro mam ważna rozmowę telefoniczna a słowa nie mogę z siebie wydobyć
Ewe syrop islandzki lub pastylki Isla.
Trochę tego jest. Z domowych to chyba najlepszy syrop z cebuli, ochydny, ale działa. Tylko tak szybko sie go nie zrobi i tutaj wada. Z apteki to Isla, Fiorda,Tantum verde, czy faringosept. W aptece sporo się tego znajdzie. Oczywiście też popularny Prenalen na gardło.
Ewe tak na szybko to możesz wypłukać wodą z solą, tantum verde też można psikac. Zjedz troszkę miodu też fajnie nawilży gardło. Może inhalacje z soli fizjologicznej.
Jak nie przejdzie to jutro może zadzwoń do lekarza.
Poszperaj w necie na pewno są pastylki dla kobiet w czasie trwania laktacji
Prenalen stosowałam w ciąży ale nie bardzo widziałam efekty.
Z domowych zawsze robiłam mieszankę na podstawce - miód, czosnek, parę kropel cytryny. Herbata z miodem zawsze mi pomaga tylko ważne, że miodu nie dodaje się do gorącej herbaty bo traci właściwości. Ewentualnie płukanie gardła wodą z solą ale nie stosuję bo nie lubię.
Mi zawsze pomagał miód czosnek i mleko odrobinę podgrzane mleko
Ja w ciąży korzystałam z tej serii leków ( jeszcze był syrop i chyba krople), a do tego ciepła herbata z dużą ilością miodu i cytrynki ;)
Karcie chyba jako jeden z nielicznych specyfików,które można stosować jeszcze dostępny w Rossman często na promce
Ten prenalen to dopiero porażka strata kasy wogóle nie działa :/ już o niebo lepiej stosować naturalne metody takie właśnie jak miód czosnek mleko cytryna
Paatka podzielam twoje zdanie.tez to chciałam kupić.ale.miodradzily babeczki że.wzgledu na śladowe.ilosci substancji które zwalczają czy kaszel czy katar
Mi na gardło pomógł akurat
Ewe jak rozmowa? Udało się wykrztusić słowo?
Mi niestety prenalen nie pomógł, w aptece doradzili inhalacje z nebudose i na dzień dzisiejszy jest troche lepiej.
Figa - rozmowe niestety musiałam przełożyć bo nie btło opcji by ja przeprowadzić
Ewe po ciazy mialam tak samo chrypka straszna, bardzo często nawilzalam gardło woda i w nocy nawilżacz powietrza.
Ja miałam problem z gardłem ale to jeszcze nie bylam w ciazy jak zaczęłam prace w przedszkolu to ciepłe cherbaty mi pomagały z cytryna imbirem i miodem ☺
Mi z tskich nieinwazyjnich spodobow troszke pomaga plikanie gardłam szałwią. Lubie tez wziać jakiegos holsa ktory na chwile przyniesie ulge
Aa i jescze mozna w aptece kupic tabletki specjalne dla ciezarnich i kp
O płukanie gardła szałwia to u mnie też norma jak mam infekcja gardła
Ja ogólnie nie lubię szafwi chyba by mi się cofalo przy plukaniu 😂