Co na komary dla maluszka?

U nas bestie zaczęły już latać. Na rynek wchodzi co chwilę coś nowego i już sama nie wiem co wybrać.
Poszukuje polecajek:

• co do kontaktu żeby w nocy chronić się przed komarami?
  • co do smarowania jak ugryzie maluszka ?
  • czym zabezpieczyć maluszka na dworze ?
1 polubienie

tu znajdziesz dużo o produktach na komary ale ogólnie ten wątek już był więc warto tam zajrzeć aby nie powielać wątków.

6 polubień

Przez 2 lata na rynku pojawiło się wiele nowych produktów, a ja poszukuje konkretnie 3 różnych produktów - na noc, na dwór i konkretnie na ugryzienie

Żadna z nas nie odpowie na twoje pytanie idealnie. Możemy tylko napisać co stosujemy.
Nie wiemy ile ma twój maluszek więc też ciężko ci coś polecić.
Ja na ugryzienia stosuję fenistil. A do odstarszenia to co mam pod ręką. Czyli to co akurat było w sklepie

Moze warto podbić wątek o którym wspomniała @Patrycjaw25. Niby produkty się zmieniają… a czesc od lat taka sama :slight_smile:

1 polubienie

Warto zapytać w watku wyżej i go odświeżyć, żeby nie powielać tematów :grin: taką mamy zasadę na forum :grin: myślę, że część z produktów tam poleconych nadal sie sprawdzają :grin:
dodaj cos wiecej od siebie wiek dziecka, czy mieszkacie na terenach gdzie jest duzo komarów czy to raczej pojedyncze komary? Czy juz cos stosowaliscie i sie nie sprawdziło ?

1 polubienie

Nie wiedziałam, że jak skomentuję stary post to się pojawi i będzie widoczny, ale dziękuję za podpowiedź będę wiedzieć na przyszłość :smiling_face_with_three_hearts: maluszek ma 3 miejsce i mieszkamy przy lecie więc jest ich sporo :confused:

Ja chętnie poczytam bo do tej pory oprócz siatki na wózek to nic nie stosowałam

Zawsze odświeżony wątek pojawia się na początku więc każda z nas zauważy i tam odpowie , nie powielamy wątków bo takie są zasady na forum i zrobił by się balagan jakbyśmy wszyscy tworzyli nowy ten sam temat :blush: