Mamuśki! Co u was sprawdziło się w czasie ciąży/ porodu albo już przy maluszku?
Takie wyprawkowe MUST-HAVE?
🫶🏽
poduszka do spania w kształcie C , . A przy maluszku laktator i kokon do spania ,
tata
najlepsza polecajka
Dziewczyny nie powielanie tematów jest lupka od sprawdzania co już było.
Must have, rzeczy niezbędne dla niemowlaka tutaj podobny temat
W ciąży bardzo przydała mi się poduszka do spania w kształcie litery C, a po urodzeniu nie wyobrażam sobie życia bez sterylizatora. Wszystkie butelki tam wrzucam i nie muszę ich ręcznie wyparzac.
Dziewczyny przeczytacie regulamin! Nie powielamy wątków tym bardziej założonych tydzień wcześniej
No właśnie dla niemowlaka a ja pytam też o must have w czasie ciąży i porodu ![]()
To trzeba nazwać wątek tak żeby było wiadomo o co w nim chodzi bo nazwy są bardzo podobne i tak naprawdę piszemy jedno i to samo a to nie o to chodzi. Liczą się tutaj nie ilość napisanych wątków a ich jakość.
Z pewnością poduszka do spania na boku
była bardzo przydatna i ułatwiała mi odpoczynek w nocy i w dzień. Wygodna luźna koszula nocna
bo piżama dwuczęściowa się nie sprawdziła. Spodnie mnie niestety uwierały ![]()
Jak dla mnie poduszka to strzał w 10
ratowała i ratuje życie ![]()
Hehe coś w tym jest ![]()
Właśnie chciałam pisać że dopiero co było
za chwile zaczna kasować, tak ja na starym forum;)
U mnie też sprawdziła się koszula nocna. Przed ciążą jakoś szczególnie nie odpowiadały mi, ale w ciąży było mi w nich najwygodniej. I warto już w ciąży zaopatrzyć się w stanik do karmienia i wkładki laktacyjne, bo u mnie w ciąży w nocy po prostu rzeka mleka się lała. ![]()
Warto zabrać już do szpitala ja w drugą dobę miałam taki nawał mleka że wszytko było mokre ![]()
A mi się poduszka nie sprawdziła
totalnie nie potrafiłam z nią spać ![]()
Pieluszki muślinowe, linomag i Bepanthen
Bodziaki kopertowe
Gaziki jałowe, sól fizjologiczna
Wit D Wigantol
Bio Gaia probiotyk
Delicol na brzuszek
Chusta
I babcia do starszaka ![]()
W ciazy to w sumie nie wiem bo wiekszosc musialam leżeć wiec jedyne co mi przyszło do głowy to poduszka w kształcie C.
A po porodzie to na pewno
-poduszka do karmienia (taki rożek)
-laktator muszlowy, nie wyobrazam soabie teraz bez niego funkcjonować bo duzo odciagam mleka. Ja mam akirat taki od CanpolBabies ale statsza wersje. Mnie podkrecil bardzo laktacje. Jedyna wada dla mnie to mały pojemniczek na mleko. Woec ta nowsza wersja jego bedzie lepsza bo ma wiekszy pojemnik. Zreszta widzialam u kilki mam i polecaja ten nowy.
-sterylizaror z suszarka zwlaszcza dla mam ktore uzywaja butelek.
-dla troche starszego dziecka (my od okolo 2 m uzywamy) lezaczek Anex Ozy, ktory rosnie z dzieckiem bo pozniej wymienia sie lezaczek na kszwselko do karnienia a pozniej na helper. Dziekintemu ze to mamy mam czasem chwile zeby cos ogarnąć, ubrac sie, zjesc itd.
W ciazy to poduszka miedzy nogi . A juz z maluszkiem to duzo rzeczy ale.na to.juz sa inne watku