Porady na zgage w ciąży

Dziewczyny poradźcie coś na zgage co wam pomagało. Na końcówce ciąży jest okropnie :smiling_face_with_tear: nawet po wypiciu mięty pojawia się :roll_eyes:

Mnie zgaga jako nieliczna dolegliwość ciazowa na razie omija szerokim łukiem, współczuję bardzo, zgaga jest strasznie męcząca

U mnie na koncowce ciazy najlepsze byly male, czeste posilki zamiast trzech duzych, niekladzenie sie zaraz po jedzeniu i poduszka pod glowe w nocy :sweat_smile: czasem pomaga tez ciepła woda do picia zamiast zimnej. Mięta niestety u mnie czasem tylko pogarszala :grimacing:. Mozna tez sprobowac imbir w herbatce albo w wodzie, ale kazda ciaza jest inna, wiec warto obserwowac, co najbardziej ulatwia.

5 polubień

Korzystajcie z lupki. Taki post już był i jest tam mnóstwo porad.

2 polubienia

Dokładnie, nie powielamy wątków, wystarczy odświeżyć i napisać tą samą treść w tym starym wątku :wink:

1 polubienie

Jest dużo postów już na ten temat

1 polubienie

Oj tak . Mnie zawsze męczy na samej końcówce ale ostatnio to potrafi po zjedzeniu czy wypiciu czegokolwiek.

Ja lubię wodę z cytryną ale teraz nie da rady jej wypić :roll_eyes:

Jestem tu od niedawna dopiero ogarniam forum . Ale dzięki za informację będę wiedziała na przyszłość .

A z imbirem probowalas? Mi ratowalo poranki…

1 polubienie

Nie ale muszę w takim razie spróbować :orange_heart:

1 polubienie

Gaciscon w tabletkach. Bardzo mi pomógł
Kiedy smak powodował mdłości to po prostu je połykałam i też działał

1 polubienie

Mi na zgagę osobiście pomaga wypicie mleka

A mi na wieczir pomagalo mleko. Zimne z lodówki

Faktycznie temat zgagi był już wiele razy :slight_smile: można wpisać w lupkę :slight_smile:
Jedynie napisze , że moja koleżanka ratuje się wodą zmieszaną z sodą

Dziewczyny tutaj macie wątek.

2 polubienia

Mi mleko cieple pomagało ale to też nie była jakaś mega mocna zgaga

Oj masakra ja to nie wypije tego​:see_no_evil: kiedyś mi podali do wypicia jak się źle czułam odrazu zwymiotowałam :laughing:

Może było tam za dużo sody ? Bo to tak pół łyżeczki na szklankę wody. Można dać kilka kropli cytryny.