Sukienka na wesel

Dziewczyny,

w połowie roku mam wesele w rodzinie i już się zastanawiam nad sukienka. Przejrzałam sukienki w różnych sklepach online i w sumie kicha…. Trochę czasu jeszcze jest i rozważam nawet szycie sukienki na miarę chodź mam mieszane uczucia. Czy któraś z was szyła szukienka na czyjeś wesele? A może macie jakieś sklepy w których warto przejrzeć bo mają fajne kreacje? Jak wy chodzicie ubrane na tego typu imprezy? Wesele nie będzie całonocne ale to jednak wesele.

1 polubienie

Nie wiem jak się zaopatrujesz na strony typu - SHEIN, ale ja mam profilowe z sukienka z tej strony w której byłam właśnie na weselu i byłam z niej bardzo zadowolona. Jednak zdaję sobie sprawę, że nie każdy wspiera robienie tam zakupów co w pełni rozumiem :wink:
Gdyby nie to to szukałabym w Mohito - tam można dorwać ładne kiecki

1 polubienie

Ja ostatnio szukalam kiecki na chrzest corki , udalo mi sie upolowac 2 swietne kiecki z super dekoltem takim wycieteym i materialem , ktorynsie naciaga , ze bez problemu bez rozbierania sie moglam mała nakarmic . Dorwalam je w lokalnych butikach. Z zakupami online takich kreacji mam problem , bo lubie dotknac , pomacac , przymierzyć. A nienawidze zwracac :face_with_peeking_eye: ah no i czesto jak w pasie /talii jesy dobre to w melonach za ciasne :face_with_peeking_eye::sweat_smile: wiec tym bardziej lubie najpierw sprawdzic

Nie mam nic do zamawiania w Shein ale nie wiem czy rozmiarówka będzie ok bo jestem chuda i nie wiem czy uda się jakoś ją spasować. Musze się zastanowić bo może to nie jest głupie.

Ja zawsze sugeruję się opiniami innych dziewczyn - bardzo często one też wrzucają swoje zdjęcia w danej rzeczy z podanym rozmiarem, więc mniej więcej można porównać sylwetki i dobrać idealnie :smiley:

Tu jest wątek sporo poleceń sklepów z sukienkami na czasie fajne strony sama korzystałam

2 polubienia

Staramy się nie powielać wątków :slight_smile:

1 polubienie

Ale ten watek dotyczy sukienek ślubnych a nie wieczorowych

Tam są same polecenia sklepów z sukienkami nie typowo ślubnych . Sama korzystałam z tego wątku warto przyjrzeć też .

Oki doki to popatrzę :heart_eyes:

1 polubienie

Ja uwielbiam sukienki ze sklepu modlishka i okee zwłaszcza ta druga firma ma super kurtki nie jest to tania sprawa ale są to rzeczy dobrej jakościowo na długo.

Czasami też potrafią mieć świetne rzeczy polska marka dziewczyny z Krakowa naree

2 polubienia

Ja jak mam kupowac sukienkę na wesele to albo kupuje na vinted albo w mohito lub sklepie typowo z sukienkami wieczorowymi.

Ja zamawiam na shein. Zamawiam zawsze kilka kiecek nawet 10 później mierzę w domu i zostawiam która mi pasuje a resztę oddaje. Zwrot na Paczkomat jest za darmo i dosłownie w kilka dni masz zwrot na konto. Ja np nadałam zwrot w niedzielę a dzisiaj już miałam kasę na koncie

Sprawdzę te z Krakowa, dzięki za polecenie.

@Karcia a jak oceniasz jakoś sukienek z shein?o te mega szybko, chyba szybciej niż na allegro.

1 polubienie

Ogólnie oceniam bardzo dobrze. Tu masz sukienkę mojej córki ze studniówki nie widać jej bardzo ale fajna satynowa za 80zl. Ja miałam na weselu sukienkę z tamtąd i ogólnie pol Wesela miało kiecki z shein.

Ogólnie tam jak weźmiesz sobie klikniesz na opinię i później na obraz to przesyłają zdjęcia ludzie robione już u siebie więc można dużo się z tamtąd dowiedzieć

No ja mam jakąś obiekcję do tego shein bo jednak jest to fast fashion z dość różną rozmiarówką i jakość szycia. A z drugiej strony jest to na pewno bardzo duża konkurencja dla takiego bonprixu

Co do rozmiarów to wg mnie większość jest zgodna z rozmiarem

1 polubienie

@Wesola95 chyba mamy podobny gust, bo też zazwyczaj w Mohito szukałam sukienek na ślub. A na Shein zamówiłam sukienkę na wesele, kiedy byłam w ciąży i nic z sieciówek na mnie nie pasowalom I rzeczywiście szybko stamtąd przychodzą ubrania, łatwo się zwraca a ceny naprawdę przystępne. Jest to rzeczywiście fast fashion, ale niestety polskie sieciowki oferują to samo - są to ubrania szyte w tych samych fabrykach, jakość szycia też bywa różna.

2 polubienia

Ja zamowilam boską kiecka z shein na slub brata . Bylam mega zadowolona , bo mialam wrazenie , ze ta kiecke projektowali i szyli specjalnie dla mnie :sweat_smile: zupelnie w moim guscie i lezala idealnie
Chcialam wam pokazac fotke ale na kazdej mam marynarke :see_no_evil: i ciula widac

1 polubienie

@Lea @Wesola95
Ja też jestem wierną fanką Mohito - jak nic nie umie znaleść w innych sklepach czy online :sweat_smile:

Sukienki też kupowałam w butikach typowo sukienkowych, gdzie i sukienki i garsonki - jak trafisz na sklep z dobrym asortymentem to kupić - ale te sukienki potrafią być drogie, jeśli masz okrojony budżet.

Sukienkę też szyłam ja moją ślubną, a moja mama sukienkę na mój ślub. Było to 4 lata temu, u projektantki. O ślubnej nie będę tu pisać (bo to inna kwestia :yum:), tylko o sukni mojej mamy. Płaciła wtedy za całość (uszycie + materiały) ok 2 tys. zł., przy czym sukienka była z jedwabiu.