1 urodziny i starszak inspiracje

dziewczyny widziałam stary wątek ale kilka lat nie odświeżany pisze w nowym. jak jest wiecej to oznaczcie proszę

1 urodziny dziecka
wiem że teraz wiekszosc osob robi w lokalu ale szukam inspiracji do urzadzenia samemu przekąski salatki jaki tort?
chciałabym pomysly tez wykorzystac na urodziny starszego alr dla niego pomysl na tort juz mam dla rocznika brak
co kupujecie lub chcecie by kupiono na urodziny roczniakowi lub starszemu? mam pustke doradzicie cos?
myślałam tez cos takiego ale nie wiem…

macie? warto?
tylko u nas jest o tyle trudno ze jeden ma urodziny w polowie grudnia i jak to rozgryzc z “Mikołajem” nie mam pojęcia

Co do imprezy to robiłam w domu. Dekoracje zamówiłam na temu. Tort robiłam sama, deserki, babeczki. A na zimną płytę sałatka, tortillki, koperty z fetą i szpinakiem, tarta z kurczakiem. Nie pamiętam co na ciepło było :see_no_evil:

A taka zjeżdżalnie z Bujakiem który odwraca się do wspinania dostała na święta przed 2 urodzinami. Trochę się pobawiła na tym, jak ktoś ma miejsce w domu to fajna sprawa. Chociaż moja nie chciała tego nigdy używać jako Bujaka. A prezent typowo na roczek to był basen z kulkami, domek dumel, jeździk samochodzik i rowerek biegowy :slight_smile:
Dla dwójki ten plac zabaw to byłby dobry wspólny prezent, albo jakiś domek jeśli macie ogród

5 polubień

ale to wszystko piękne :heart_eyes:
te koperty i salatka pamietasz jak robilas?
ogrodu nie mamy jedynie balkon ale poki w wlasnym pokoju nie spia sami to moglabym zagispodarowac jako typowo bawialnie

Ale super że powstał taki wątek ! Mam czas to będę się informować! Piękna ścianka :face_holding_back_tears: i torcik !

Ja polecam na przekąski ziemniaczane pałeczki do tego sosik mniaaaam. No i oczywiście tortille, i jakieś pierdolki na zimno oczywiście część można zamówić żeby samemu nie robić np mini birgerki

2 polubienia

oo genialne, nie robiłam takich paleczek nawst nie spotkalam sie z tym :heart_eyes:
macie pomysly🫶🏿

2 polubienia

Ale wszystko piękne a jak tort Ci super wyszedł :heart_eyes:

1 polubienie

Pięknie ci wyszło , można się inspirować :smiling_face:

1 polubienie

Tu redakcja tworzyla i w poczarkowych postach moze znajdziesz jakieś inspiracje tez

Ja roczek synka mialam połączony z obiadem ślubnym wiec w restauracji. Nic nie musiałam przygotowywać ale sama chętnie poczytam bo roczel córeczki raczej będzie w domu.

Co do prezentów to donek Dumel /farma/arka - fajne są i zajmują dziecko.
Synek dostal jezdzik (quada) i meczy go juz drugi rok :slight_smile:
Dostal tez ten wózek spacerowy rowerek - fajna sprawa. N

Ten plac zabaw mi się np. Podoba bardzo jesli ma sie miejsce na jego rozłożenie żeby byl w użytku:)

Ostatnio dla znajomych kupilismy ten jezdzik, który poten sie na hulajnoge przerabia na roczek bo chcieli dla Synka.

Dla starszaka to moze rowerek biegowy. Albik. Puzzle czuczu sa fajne - polecam ta serie moto puzzle - woz strazacki, traktor, śmieciarka, kamper i teraz wyszla karetka :slight_smile:

3 polubienia

Na kupione ciasto francuskie wykładałam uduszony szpinak z cebulką i czosnkiem i na to trochę fety, składałam kopertę smarowałam jajkiem i do pieca aż się zarumieniła. A sałatki u mnie to jest taki freestyle :sweat_smile: ale chyba coś w stylu makaron orzo, por, kukurydza, fasola z puszki, konserwowy ogórek, papryka i do tego sos na bazie jogurtu naturalnego i majonezu można dodać czosnek. Można dodać ser pokrojony w kostkę i szynkę.
A co do prezentów wspólnego dla młodszego i starszego to wpadłam na klocki magnetyczne :slight_smile:
A na dwa latka troxhe bardziej unisex tematyka :

3 polubienia

Ja ostatnio wstawiała na temacie pierwszych urodzinek w sumie temat był dość świeży bo z tamtego miesiąca jakoś.
Ja robiłam w domu udodzinki dzieci a w niedziele właśnie robiłam także świeża sprawa dekoracje na temu kupowałam
Tort sama też robiłam

5 polubień

Jejku jak mi te wasze ścianki się podobają ale po prostu. Ja nie umiem w takich rzeczach.

Ja zakupiłam na temu balony z motywem truskawek zamówiłam tort gdzie będzie właśnie figurka króliczki. Do tego w Pepco kupiłam wytwarzacz baniek co wygląda jak tort to jeszcze jej się to puści i tyle.
A i tak będziemy nasza czwórka plus moi rodzice plus brat cioteczna przyjeżdża z żoną z UK.

Matki męża nie będzie brata tym bardziej zwłaszcza że oni się dogadać Nie umieją

Hej, ja też planuję robić w domu :wink: chociaż do pierwszych urodzin jeszcze chwila to gdzieś tam mam już jakieś pomysły :wink: co do dekoracji - w tym temacie najlepsze jest temu i inne AliExpressy. Na pewno planuje takie coś :

A oczywiście jak dziecko rano wstanie to takie coś :

Takie czapeczki już nawet ostatnio kupiłam :grinning::grinning:

Co do wystroju - zależy co tam maluszek lubi, na pewno ma jakieś upodobania? Zabawkę która lubi? Więc szła bym w taki klimat urodzin :grinning:

Co do prezentów - my pewnie kupimy słynnego scot and ride :wink: z innych rzeczy : odkrywczy domek z dumela, może arkę Noego i wkłady do playtab od fat brain toys :grinning:

Ile osób planujesz zaprosić? Bo jak najbliższa rodzine z 5-6 osób to ja bym po prostu zrobiła dwudaniowy obiad :grinning: jak więcej to bym szła w jakiś szwedzki stół z przekąskami

2 polubienia

No i oczywiście wszystko co się da z ciasta francuskiego. Robisz takie mini bułeczki i w środku np pasta paprykowa albo jakaś inna też są pyszne

Polecam na tik toku jak wpiszesz przekąski na imprezę to fajne filmy wyskakują może coś znajdziesz fajnego a na tort i dekoracje na Pinterest :slight_smile:

Mam w głowie dosłownie to samo !Ale fajnie że będziesz przedemna scigane od ciebie hihi

Ja myślałam o takich minideserkach na urodziny:

Do tego tort (ale jeszcze nie mam pomysłu na temat przewodni) ale myślę żeby zrobić tort bez cukru tylko słodzony sproszkowanymi daktylami. Albo po prostu zrobię taki mini torcik specjalnie żeby synek zjadł, żeby nie dawać mu tortu z cukrem

Zrobię ściankę z balonów. Kupiliśmy na chrzest taki stelaż na allegro:

I osobno dokupiliśmy pokrowiec na stelaż ale akurat ten co mieliśmy nam się nie sprawdził bo źle się go zakładało i przebijał na drugą stronę

1 polubienie

Ja też robiłam w domu ale nie miałam aż tylu dekoracji nie nie było gdzie tego umieszczać. Ale wiem że dużo pięknych dekoracji można znaleźć na temu albo w Action są takie rzeczy w przystępnych cenach

Dużo jest też fajnych dodatków w TEDim …. I też nie są jakieś drogie więc może się zainspirują

Pati Ty to umiesz w torty :star_struck: @AnetteSo nie przejmuj się bo ja nigdy sama nie zrobiłam girlandy ani ścianki zawsze pomaga mi szwagierka :sweat_smile:

2 polubienia

Ale torty dziewczyny to robicie ekstra…. Wyglądają jak profesjonalne z cukierni … macie talent

2 polubienia