Pierwsze urodziny dziecka

Drogie mamy, jak obchodziłyście pierwsze urodziny dziecka? Jak u Was wyglądała organizacja? :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

5 polubień

Pierwsze urodziny dziecka to dla mnie przede wszystkim odtworzenie , przypomnienie narodzin :gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart:

Oba roczki były w lokalu z najbliższą rodziną :white_heart::white_heart::white_heart:

To był czas gdzie świętowaliśmy i celebrowalismy ich zdrowie, rozwój, pierwsze ząbki kroczki :slightly_smiling_face:

Zapraszaliśmy osobiście z córkami każdego gościa i to była dla nas frajda :slight_smile: bardzo przeżywałam ten nadchodzący dzień a to dlatego że oba roczki mieliśmy łączone z Chrzetem więc to było podwójne wydarzenie :smiling_face::smiling_face:

Każdy z zaproszonych gości dopisał , co nas cieszyło :slight_smile:
Przy drugiej córce musiałam datę zmienić uroczystości ze względu na Komunie innego dziecka u mnie w rodzinie , ale to żaden problem bo akurat był wolny termin w lokalu i bardzo chciałam aby wujkowie byli i na tamtej Komuni i u nas więc stąd zmiana terminu :slight_smile:

Ten czas mamy uwietrzniony na fotografiach robionych przez fotografa - począwszy od przygotowań w domu aż po przyjęcie w lokaku.

Roczek to bardzo waży okres w zyciu dzieciątka i cieszyłam się że w tym dnie byli z nami najbliższe osoby :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

Pierwsze urodziny corki robila w domu byli chrzestni i dziadkowie :wink: byl torcik i obiad :wink:

1 polubienie

To dopiero przed nami! Czuję ekscytację, ale jednocześnie nostalgię, że dzieci tak strasznie szybko rosną :face_with_peeking_eye: niedawno przecież byłam w ciąży, a za 5 msc mój maluch będzie miał już roczek :face_with_peeking_eye: w planach jest jakaś impreza tematyczna, zobaczymy co mały polubi czy to jakieś auta czy świat wodny czy co i pójdziemy w taki temat!:wink: na pewno chcę żeby to był piękny i wyjątkowy dzień dla mojego smyka

1 polubienie

Z rozmachem jak każde okrągłe urodziny :grin::grin: były namiot na podwórku i grill. Mały był zachwycony

U Nas tak się złożyło, ze roczek Synka byl ostatecznie połączony z Nasza uroczystością ślubną.
Także Msza z dodtakowym blogoslawienstwem🙂
Później obiad w lokalu z najbliższą rodziną :slightly_smiling_face: Tort misiowy i pogoda Nam dopisala wiecmala sesja przed lokalem bo tam bardzo pieknie :heart:
W lutym kolejny roczek i tez chyba będzie w lokalu :slightly_smiling_face:

To jeszcze przed nami :smiley: Ale zapewne zrobimy jakąś imprezę w domu dla najbliższych żeby świętować pierwsze urodziny :slight_smile:

U nas jeszcze odległy temat ale ze względu na duza odlegosc od jednych dziadków prawdopodobnie bedzie dwie imprezy żeby najblizsza rodzina z obu stron mogła uczestniczyć w pierwszych urodzinach :blush: dodatkowo córka urodziła sie 3 dni po moich urodzinach wiec co roku będziesz podwojnie świętować :tada:

O mam nadzieję że jak będę miała organizować je to przypomnę sobie o tym poście i poczytam żeby się zainspirować :slight_smile:

No u nas to wyglądało tak że podzieliłam je na dwie imprezy. Jedna dla mojej rodziny a druga dla rodziny męża.

Na obydwie imprezy piekłam sama torcik bez cukru :grin: a po to by był słodszy to dodałam sproszkowane daktyle

Przygotowałam też sałatki, rollsy z tortilli ze szpinakiem i suszonymi pomidorkami, szynkę zawijana w serek z papryką, W w

Jedna. Imprezę urządzałam u siebie w domu a druga u rodziców. Obydwie imprezki się super udały. Synek zdmuchnął świeczki i dostał cudne prezenty.

Ja do tej pory nie wiem jak to się stało, że mój synek już jest taki duży i skończył roczek. Kiedy to minęło - nie mam pojęcia :woman_shrugging:

1 polubienie

U nas jeszcze daleko do tej uroczystości i trochę mnie przeraża presja na wielką imprezę z tej okazji :see_no_evil: najbliżsi znajomi wyprawiają dla dzieci na roczek wielkie imprezy dla rodziny i znajomych, jak na 18 czy coś :see_no_evil:
Wiem że te pierwsze urodziny są takie bardzo symboliczne i wyjątkowe ale nie sądzę żeby taka impreza na 30 osób była bobasom potrzebna.
Myślę że spotkamy się w gronie najbliższej rodziny na torcik i symboliczne wybieranie przedmiotu, bez większego rozmachu :smiling_face:

Ale tak jak pisałam, jeszcze daleko i może mi się zmienić :rofl:

Przy starszej to był grudzień chwilę przed świętami więc w weekend zaprosiliśmy dziadków na torcik.

Teraz przy młodszej prawdopodobnie pierwsze urodziny będą na plaży, a impreza z dziadkami po powrocie

U nas byli zaproszeni najbliżsi , z mojej i męża strony i roczek był na sali :blush: był tort kawka i obiad z kolacją :blush: a już nie długo czekają nas pierwsze urodzinki córki :girl: jak ten czas szybko leci :face_holding_back_tears: przecież dopiero co się urodziła :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears::two_hearts:

Pierwsze urodzinki to był dla nas wyjątkowy dzień i taki też chcieliśmy zorganizować dla naszego Synka :star_struck::smiling_face_with_three_hearts:

Wieczorem przygotowaliśmy mu dekoracje, balony, pluszaki, prezencik i kiedy rano przyszliśmy do salonu to widać było zaskoczenie, że niespodzianka się udała :heart_eyes: :smiley:

Później spędziliśmy wspólnie wszyscy razem popołudnie, wyszliśmy na spacerek, przyjechali dziadkowie, puszczaliśmy bańki mydlane w parku :smiling_face_with_three_hearts:

A w najbliższy weekend wyprawiliśmy małe przyjęcie w restauracji dla najbliższych - dziadkowie, chrzestni, był torcik, fontanna z iskier, piękna ścianka balonowa, sala zabaw oraz pyszne jedzonko, owoce i wspaniale spędzony czas z rodzinką :smiling_face: a najważniejsze to, że synek był zadowolony i szczęśliwy :heart:

Pierwsze urodziny dopiero przed nami :face_holding_back_tears: bardzo bym chciała zorganizować imprezę dla tego małego człowieka :face_holding_back_tears:
Jutro natomiast w małym gronie bo moim męża i synka świętujemy 1 msc życia :heart_eyes::face_holding_back_tears:

1 polubienie

Jestem swiezo po 1 urodzinach ! Ale to byl dzien . W ogole to czulam sie jak na naszym weselu , czyli czas lecial baaaardzo szybko . Niesamowite bylo patrzec na tą malutką iskierke , na to jak wszytsko ją interesowalo i szczerze to wszytsko co przygotowalismy bylo tego warte , tych szeroko otworzonych oczek i najslodszego “łaaa” z ekscytacji .
Zaprosilismy najblizszych na grilla , przystoilismy ogrod i zrobilismy “powitalne urodzinowe pluszaki” z balonami z helem , byl oczywoscie tez tort . Motyw przewodni podsunela nam Roska , bo przez ostatnia faze na kotki nie moglismy wybrac inaczej :sweat_smile:

Przyznam szczerze , ze gdy spiewalismy “sto lat” to naprawde mocno sie wzruszylam . Bardzo emocjonalny moment , uslyszec to pierwszy raz dla swojego dziecka

8 polubień

@asiam1 ale extra ! Latem można poszaleć z garden party :partying_face:🩷

U nas 1 urodziny córki były w domu, dziadkowie, chrzestni 🩷 oczywiście torcik i balony, część była zorganizowana na dworze - bo córka ma urodziny w maju :balloon: teraz jeszcze nie wiem, bo trochę czasu zostało do tej imprezki ale synek jest z lutego więc garden party odpada :face_with_hand_over_mouth: coraz częściej widzę u znajomych, że organizują roczki w lokalach

my pierwszy roczek urządzaliśmy w domu z najblizszymi. tort przekąski salatki itp
myslelismy o grillu ale pogoda nie dopisala

tym razem myslimy podobnie roczek w domu bo.to grudzien wiec nawet nie posiedzi po grillu wiec będzie w domu:)

Piękna imprezka !!! Super się udało ;))))