2 ciaza po cc

No jasne to tylko na początku są te różnice potem ich nie widać.

Dokładnie, jeszcze będą na tym samym poziomie praktycznie 

Na początku to widać ale potem jak juz jest w wieku szkolnym to w zasadzie zależy chyba od uwagi skupienia pamięci;) 

Tylko z 18stkami ciężko bo z końca roku to albo wszystkich znajomych jako abstynent albo 😁😁😁

po latach zobaczycie różnice i to ogromną  

Lauraw ja pamietam zr jakos w moich czasach sobie radzikismy wiec i nasze dzieci sobie poradzą 

A teraz dzieci coraz mądrzejsze od początku 

Xyz a no to pewnie. Radzić sobie każdy jakoś musi 😁

ale za to później każdy ma 50 a ty jeszcze 49;p 

W wieku młodszym szkolnym jeszcze ta różnica jest zauważalna bo widzę po moim dziecku i jego młodszym i starszym kuzynie o rok. Myślę że już niedługo dorównają ale jeszCe na etapie 3.klasy podstawówki ta wiedza jest bardzo rozbieżna 

Na początku różnice widać bardzo później z czasem się zatrze u mnie będzie 3 lata roznicy między dziećmi 

Jak są malutkie to jak bardziej widać

Czekałam aż 7 lat od pierwszego cięcia. Moim zdaniem zbyt długo bo duża różnica między dzieciakami jest. Znacznie inaczej by się dogadywali będąc w zbliżonym od 2-3 lata. Niestety po drugim cięciu znacznie dłużej dochodziłam do siebie. Rana bardziej bolała i troszkę dłużej się goiła.  Po pierwszym cięciu było super i szybko doszłam do siebie. Mówią żeby między cięciem mieć ten minimum rok ale ja bym tak szybko po roku się nie zdecydowała to jednak jest jeszcze taki nie duży odstęp a rana to rana. Blizna świeża. Moim zdaniem przynajmniej te 2 lata odstępu 

nom 7 lat sporo;) ale wazne ze jest to 2;)

Roznica spora ale są też plusy takiej roznicy wiekowej ;) u nas będzie 10 lat bez 2 miesięcy;) 

Mam 2 znajome które mają taką różnice wiekowa i twierdzą ze jest też sporo plusów z takiej różnicy wiekowej, ja swoje zdanie bede miala A jakoś czas ;D

Ale już teraz mogę.powiedziec ze widze zaangażowanie u corki i zmiane o tym jak się dowiedziała o siostrze;)

oby pomagała w wychowaniu zawsze moze troche łątwiej bedzie;)

różnica jest dobra jednak pomoc zawsze jest dobra mnie wychował brat 6 lat starszy 

Dużo też zależy od dziecka sąsiadka ma różnice 7 lat między dziećmi i ostatnio z nią rozmawiałam to mówiła że straszy zrobił się zazdrosny, w szkole mieli z nim problem różnie to wpływa na dziecko, wiadomo to dla nich nowa sytuacja wcześniej mieli mamę, tatę na wyłączność a teraz trzeba się dzielić. 

Dokładnie pati1990 u nas jest to samo . Nasz starszy był dlugo jedynakiem i też jest zazdrosny. Długo minęło nim zrozumiał i się przystosował do nowej sytuacji.  Musieliśmy poświęcić mu też dużo uwagi by nie czuł się odtrącony. A ciężko o to przy maluszku tym bardziej że z małym mieliśmy mnóstwo problemów na początku zdrowotnych

Nie tylko dla rodziców pojawienie się dziecka to kolejna zmiana. Dla malucha rodzeństwo to też coś nowego . Nowa rola w której dziecko musi się odnaleźć , dzielić z kimś rodzicami , liczyć się z tym że rodzice muszą poświęcić dużo czasu nowemu członkowi rodziny . Myślę że to drufldne ale jeśli rodzic b dzie odpowiednio z dzieckiem rozmawiał i tłumaczył to zrozumie to bez jakiejś traumy większej że zostało odtrącone