Powiem Ci szczerze że drażni mnie jak mówią że temu dają bo ma za niski dochód. Ale ten ktoś nie robi nic aby mieć wyższy dochód aby zarobić. Albo pójdzie i na czarno zarabia i rodzinne i wszystko bierze od państwa. Albo leżą i nic nie robią a kasę dostają za nic
Niestety w takim kraju żyjemy, i prawda jest taka, że to 500+ wcale nie przyniosło wzrostu urodzeń dzieci. Bo ktoś kto pracuje i ma jedno dziecko, to często się zastanawia czy da radę mieć drugie czy trzecie dziecko. Bo nie sztuką jest urodzić dzieci , ale sztuką jest zapewnić im dobre życie.
a tacy którzy biorą od Państwa pieniądze nie pracując i im się należy, to żyją tu i teraz i jakoś to będzie.
Niestety, są ludzie, którzy twierdzą, że państwo im daje coś w postaci 500+ czy innych zapomóg, a tak naprawdę państwo nie ma pieniędzy i my wszyscy pracujący się na to składamy...
Powinno być 500+ i inne dodatki dla rodzin w których pracuje minimum jedna osoba a nie tak w ten sposób robią dzieci ile popadnie nie pracują i jeszcze kasę biorą
Też jestem tego zdania
Dokładnie i nie którzy myślą sobie że te dodatki będą wieczne
Kiedyś się skończą
Pati też tak uważam jak piszesz, dla niektórych 500+ i inne dodatki to pomysł na życie.
Niby tak ale kiedyś im się to wszystko skończy i tacy co nie pracowali w pewnym momencie będą za przeproszeniem w czterech literach
Skończyć się to nie skończy a jedynie straci to na wartości, ze nic za te pieniądze sie nie kupi.
Tak, ale nie pracując nawet na starość emerytury nie otrzyma
Dokładnie zresztą ceny idą strasznie do góry wartość kiedyś tych dodatków a teraz to ogromna różnica
Idziemka niestety tak jest nie tylko w pl z tymi dodatkami na dzieci. Oczywiście że Dobrze że dają ale może więcej jakieś kontroli by się przy tym przydało
Z emeryturami to będzie dopiero problem;) bo jednak te skladki latami się odkłada na emeryturę chyba ze wtedy beda dodatki dla emerytów;)
Oj tak z pewnością nikt z nas inaczej nie będzie miał pewnej emerytury
Bardzo możliwe że tak będzie
Ja nie chcę myśleć master co to będzie w przyszłości. Boje się
Oj ja to nawet o niej nie myślę hehe
a czy my dozyjemy w ogole do emerytury?
Czas pokaże.