4 pułapki młodych rodziców

Dziecko czym trudniejsze tym ladniejsze i szczesliwsze

Trudniejsze ? haha chyba chodziło o brudniejsze :smiley: ale tak im brudniejsze tym bardziej wiadomo ze zabawa nie samowita

my tez lubimy się ubrudzić przy zabawie:)

ja sprzątam codziennie.
i tak dziecko sie brudzi w domu

Na wszystko uwazam ale najgorsze to ubrać tak dziecko żeby nie przegzac

jak siedzi dziecko w domu i jest cieplo to tylko lekkie spodnie i podkoszulek i to wszystko

ja dokarmiałam córkę ale obyło się nadwagi

tak ja sama bylam w tym ciagu i takie bledy popelnialam;/

wietrzyłam pokój, karmiłam jak chciało i sprzątałam jak zawsze. Czyli dzień jak co dzień

Ubieram dziecko tak jak siebie, staram się nie przegrzewać.

Wszystko z umiarem. Przegrzewanie jest złe, potem byle wiaterek i katar gotowy

ja nie przegrzewam i hartuję mocniej przy każdej możliwej okazji

Ja hartuje od małego synka i nawet jak jest zimno to wychodzę z nim na spacer

Butelki wyparzam tylko gdy kupuję nowe, a i dziecko czasem musi pobyć w “brudzie” nie należy przesadzać z codziennym sprzątaniem

w te pułapki tez sie sama chcac nie chca wciagneła teraz przy drugim dziewcku bede wiedziłą co i jak

Oj to chyba najczęstrzy błąd przegrzewanie i po tym sa problemy z chorowalnością

święta prawda nie przegrzewać nie przesadzać znaleść swój złoty środek

Z tym sterylnym domem to na pierwsze tygodnie lepiej jak jest czysto a później stopniowo dziecko oswajać. Jakoś wydaje mi się, że to samo się zmienia. Jak dziecko nabiera sił to nie trzeba tak sprzątać po 5 razy dziennie.

u mnie sie nie dało dziecka przekarmić bo dużo ulewał i wieksza ilość mleka i tak by oddał

Przegrzewanie to nagminny grzech rodziców…ledwo zrobi się trochę chłodniej i już kombinezony ubierają