6 najczęstszych problemów z piersiami podczas ciąży

Nie mialam problemow z piersiami

Teraz w ciąży często mnie bolą i są takie nabrzmiale

Pojawiły mi się rozstępy na piersiach. Karmię piersią więc nie chcę niczym smarować ale mam nadzieję że uda mi się te rozstępy jakoś opanować

Ja całą ciążę smarowałam piersi specjalnymi kremami przeciw rozstępom i teraz wyglądają świetnie

Weronika0402 - są kremy które mozna stosować…

Piersi mialam bardzo tkliwe…

U mnie nie bylo żadnych z tych problemow

Warto pomyśleć o dobrym biustonosz żeby nie uciskał mocno piersi

Problemów W ciąży z piersiami nie miałam dopiero po urodzeniu jak robił się z nami

Rozstępy były i niestety nic nie mogłam z nimi zrobić

ja mam na piersiach rozstepy teraz jestem w drugiej ciazy i zmian nie widac

Mnie bardzo swedzialy piersi w ciazy i skończyło się rozstepami

a ja mam po 1 ciazy rozstepy teraz jestem w drugiej ciazy i caly czas mnie brzuch swedzi

Mam rozstępy na brzuchu, niestety. A tklowosc piersi miałam straszną w drugiej ciąży, dosłownie koszulka powodowała bol

Miałam i mam rozstępy na piersiach i chyba to wszystko

na rozstepy to chyba nic nie pomaga

A tam rozstępy… ja sie nie przejmuję. Piersi bolały na początku ciąży ok 5-6 tc. Zupełnie inaczej przechodze drugą ciążę niż pierwszą :slight_smile:

Mnie też piersi bolą bardzo i już używam kremów bo przy pierwszej ciąży właśnie na piersiach zrobiły mi się najgorsze rozstępy

Czytałąm wiele artykułów nt rozstępów w ciąży i dochodzę do wniosku, że nawet najlepsze preparaty nie uchronią nas przed nimi jeśli mamy skłonności. W okresie dojrzewania szybko wzrastałam, przez co mam" pamiątkę" na kręgosłupie, biodrach i piersiach. Obecnie jestem w ciąży, 28 tydzień - brzuszek już dość pokaźny i 10 kg do przodu. w pierwszych tygodniach ciąży zainwestowałam w drogie preparaty na rozstępy, aby uniknąć większych blizn. Zapachy i konsystencja powalająca, ale już w pierwszych miesiącach pojawiły się drobne rozstępy na moich piersiach. Koncepcja runęła w gruzach, a ja przestawiłam się na najtańszą oliwkę do ciała, w dodatku dla niemowląt- stwierdziłam, że nie warto wydawać tyle pieniędzy na preparaty, które na mnie i tak nie działają.
Wiecie co kobietki? Odkąd używam oliwki, ani jeden rozstęp nie pojawił się na moim ciele. Nie twierdzę, że to oliwka tak mi pomogła, bo nie mam na to dowodów w postaci badań, ale na pewno mam więcej pieniędzy na ciuszki dla mojego bobasa:)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy!

Rozstępy na piersiach to i mój problem. Mam wrażenie że nic na nie nie działa.
spróbuje tej oliwi dla dzieci.