Ja zmieniam pieluszkę co 2 godziny czy jest sucha czy czysta (w nocy śpi do przebudzenia) . Wiadomo że tam gdzie mocz to i bakterie a to mała delikatna skórka
Estera - ale calkiem sucha tez przebierasz? bo rozumiem po 1 siku ale calkiem suchej bym nie zmienila
Co 3 h zmiana pieluszki to optymalna pora
Nie rozumiem pojęcia optymalna pora.Moim zdaniem nie ma takiej. Czasem trzeba przebrać 3 razy na godzinę a czasem raz na 3
Najgorzej jest przebrać takiego dwulatka, który się wierci non stop i trzeba coś kombinować…
Tak się mówi ze jest jasne ze się nie zostawia samego dziecka na przewijaku . ALE czasem nie wiemy same co robimy na szczęście u nas nie było wypadków starałam się nie zostawiać samego synka
Kasiu zgadzam się z toba moim zdaniem niema czegoś takiego jak wyznaczone i określone pory wszystko zależy indywidualnie od naszego maluszka
wszytsko zależy od maluszka kiedy trzeba go przewinac
na poczatku podnosilam za nozki. na szczescie nic sie nie stalo
Częsta zmiana pieluszki to podstawa. Moim zdaniem najlepiej używać wody do mycia pupy zamiast chusteczek jeśli jesteśmy w domu.
Krem do pupci używam tylko gdy jest dłużej w pieluszce, np w czasie wyjścia do sklepu, czy na noc. Ewentualnie gdy pojawia się zaczerwienienie. Pieluszke zmieniamy co ok 3 godz, w zależności od zapelnienia, staram się wtedy jakiś czas wietrzyc.
u mnie synek juz uczy sie do nocniczka sikac wiec czesto kremu do pupci nie uzywamy
Maluszek sam sygnalizuje kiedy jest pora na przewijanie
Kurade juz zaprzestane podnoszeniu nozek
Bardzo często trzeba zmienić pieluchy
no ja wiem kiedy moj synek ma kupke lub siku zrobil po wiszacym pampersie
no tesz racje ale z drugiej strony to az tak dziecko zostawialas przeciez wtedy do odparzen krotka droga
mój sie wiercił jak było coś nie tak
zaradnamamuska u nas z odparzeniami nie ma problemu siku po wiszacym a ze zrobil kupke po zapachu
oj chyba muszę niektóre punkty pokazać teściowej np ten o stosowaniu dużej ilości kosmetyków!