9 pytań o USG w ciąży

ja miala robione pierwsze usg w 4 tyg ciazy i ginekolog wyliczyla na 18 luty

USG to jedno z najważniejszych badań w ciąży. Dowiedz się, czy jest bezpieczne, jak często trzeba je robić oraz w którym tygodniu ciąży można poznać płeć dziecka.

oo to aby patzrec jak zleci u mnie poród odbył sie 2 tyg. przed terminem wiec lepiej byc naszykowanym

Moje pierwsze usg zrobiono mi po raz pierwszy w 4 tg ciąży jak tylko pomyślałam, że mogę być w ciąży.

mój termin z OM a USG to tydzień różnicy czyli bardzo mało. na ost USG widziałam jaki mój maluszek jest ruchliwy aż sie boję, i machał do mnie rączką <3

najlepsze badanie z całego okresu ciąży zobaczyć swoja kruszynkę świetne uczucie :slight_smile:
jesli chodzi o częstotliwośc wykonywania badania usg to co lekarz to inna opinia ja w ciązy miałam robione praktycznie co wizyta ponieważ tak sobie życzył mój ginekolog a ak będzie teraz to nie wiem zobaczymy

Usg jest badaniem niebolesnym. Dające zarówno mamie jak i tacie dziecka dużo radości. Jednakże nie powinno sie go za często wykonywać.

Uwielbiam wszystkie zdjecia usg mojego malenstwa

Zdjeć z USG mam tylko 3 ale są dla mnie tak wyjątkowe, że mają swoje specjalne miejsce w albumie :slight_smile:

patrzec jak sie rozwija

Wszystkie usg są dla mnie ważne

ja na każdej wizycie mam robione USG. super jest podejrzeć co robi

cieszyłam się bardzo z każdego USG w pierwej ciąży nie miałam ich wiele bo tylko 3 i za każdym razem chciało mi się płakać ze szcześcia :slight_smile:

Pierwsze miałam w 5 tyg , potem co jakiś czas , wiadomo jak to jest na NFZ …

ja mam co miesiac robione usg i ani jednego nie dostałam

Ja rownież mam USG robione na każdej wizycie. W pierwszej ciąży robiliśmy również usg 3/4D aby mieć pamiątkę, nie wiem jeszcze czy tym razem również wykonamy to badanie dodatkowo.

ja jestem w 15 tygodniu ciazy i mialam juz 4 usg, ciaza przebiega prawidlowo :slight_smile: za dwa tygodnie ide do lekarza i mam nadzieje ze poznam plec dzidziusia :slight_smile:

Ja miałam usg na każdej wizycie począwszy od 5 tyg ciąży. Na początku 3 miesiąca okazało się że mam skróconą szyjkę macicy więc usg miałam robione co 3 tyg do końca ciąży. Na każdej wizycie

Należy pamiętać że być pod kontrolą lekarza przed 10 tygodniem ciąży bo w innym wypadku nie będzie przysługiwało becikowe

ja w pierwszej ciazy bylam od 5 tyg a w tej od 4 tyg