9 pytań o USG w ciąży

USG miałam robione przy każdej wizycie :slight_smile: osobiście żałuję że nie zdecydowałam się na zdjęcie 3d

W pierwszej ciąży faktycznie miałam tylko 3 USG i również mi mówiono, że to jest szkodliwe, poza tym jest wszysko ok i że nie ma potrzeby robić, wiecej, ale w drugiej już miałam na każdej wizycie :slight_smile: oczy wiście wole więcej, bo jestem i spokojniejsza i cudownie słyszeć serduszko :slight_smile:

W trakcie tygodniowe pobytu w szpitalu miałam 5 krotne robione USG :slight_smile:

Dużo zależy od tego jak przebiega ciąża

Ja w pierwszej ciazy mialam moze z 2 razy robione usg z czego z jednego mam pamiatke… A w drugiej ciazy mialam ze 4 usg i z 3 mam zdjecia

ja własnie po usg :slight_smile: w 15tyg przypuszcza sie ze będzie chłopiec :smiley:

u mnie na 100% drugi syn

U mnie też drugi syn :slight_smile: Teraz mam trzech facetów w domu. lekarz na 100 mówił że syn i tak jest.

ja tak samo 3 facetów ale sie udało

plec I dziecka miałam ustaloną w 5 miesiącu ciąży

ja mialam ustalona w 3 miesiacu

Płeć dziecka lekarz poda tylko jak będzie miał pewność

ja poznalam plec na usg polowkowym, to byl jakos 21 tydzien

oj tak czy ma pewnosc to by nigdy nie powiedzial u nas byl chlopczyk potem w 8 miesiacu byla to dziewczynka i urodzila sie dziewczynka

czasami sie zdarza ze i wczesnie moze wykryc plec

Kiedy byłam na USG z drugą ciążą a pamiętam dokładnie,zę to było w 14 tygodniu ciąży to lekarz już widział że to będzie chłopiec, nie powiedział moze tego tak na 100%, ale coś w stylu, ze jestem prawie pewien :slight_smile: no i się potwierdziło :slight_smile: a byłam na normalnych dopochwowych Usg

U nas córka szybko pokazała swoją płeć

Podobno nie szkodzi ale kto to wie

Raczej usg szkodzi więc za często nie ma co robić, jeśli jest wszystko w porządku

my płeć poznaliśmy dopiero w 28 tygodniu ciąży :slight_smile: ale instynkt mamy podpowiadał, że będzie córeczka i tak też się stało :slight_smile: