USG jest całkowicie bezpieczne dla dziecka
u nas było ciężko rozpoznać płeć
Ale jednak niektórzy lekarze nie robią usg na kazdej wizycie
ja mialam na kazdej wizycie usg robione
ja miałam na kazdej wizycie usg robione i bardzo sie cieszylam gdy co miesiac widzialam mojego maluszka
Też miałam na każdej wizycie usg robione, bardzo się cieszyłam, że lekarz co wizytę pokazywał mi moje dzieciątko
z jednej str slyszalam ze usg robione za czesto jest niezdrowe dla dziecka. ja mialam na kazdej ale takie krociutki, tylko te 3 dlugie
Ja też miałam na każdej ale znam.lekarzy którzy tak nie robią
Ja też miałam na kazdej wizycie
ja myślę że powinno się robić co miesiąc usg wtedy wiemy w jakiej pozycji jest dziecko ulozone u mnie np synek jest ulozony posladkowo i wiem ze na pweno bedzie mnie czekała cesarka
Ja miałam w 12 tygodniu
W drugiej ciąży również miałam USG na każdej wizycie, oczywiście byłam z tego bardzo zadowolona, bo w pirwszej miałam tylko 3 razy a ciąże prowadziłam mi ta sama pani ginekolog. na każdej wizycie jest zdecydowanie lepiej, bo kobieta czuje taki wewnetrzny spokój, ze jest wszystko ok
Na Nfz robi się 3 usg. W mojej przychodni nie ma aparatu do usg. Wiec siłą rzeczy prowadzę ciąże prywatnie i usg na każdej wizycie:)
Hiacynta - ja mialam ciaze ma nfz i usg na każdej wizycie -owszem 3 szczegolowe, a na pozostałych wizytach takie krótkie zeby szybko sprawdzić czy jest ok. Lekarz lekarzowi nie równy, przychodnia takze
Młodamama to prawda że są różne podejścia do tego tematu.
płeć poznałam jakoś w 18 tc i sprawdziła się do końca ciąży.
o widzisz u mnie tez ale u moje kolezanki miał byc chłopak wyszła dziewczynka za bardzo pospieszyła sie z wyprawka i nakupowała rzeczy chlopiece …dlategoo zawsze na poczatek warto kupowac rzeczy unisex
Dzisiaj byłam na usg i miałam robione 2d no i na 100% bedzie chlopczyk
Witam ja jestem w 15 tyg ciąży i badania miałam tylko robione dopochwowo …Lekarz mnie jeszcze nie badał przez powłoki brzuszne dlatego mnie to troche dziwi ale jest lekarzem to raczej wie co robi … płeć dziecka poznałam w 12 tyg ciąży i bd księżniczka Miałam również robione badania prenatalne i dziecko rozwija sie książkowo
pozdrawiam
U nas do 6 miesiąca niewiadomo bylo co będzie ale okazało się ze chłopczyk wkoncu