Jak bardzo cię męczy to poproś o tabletki i tyle
Idziemka ja tam do zgagi w ciąży nie mogłam się jakoś przyzwyczaić byla tak uciążliwa ze tego sie nie dalo znieść a po co się męczyć skoro można sobie ulżyć lekami zimnym mlekiem spaniem na podwyzszonej poduszce bądź zjedzeniem garsci migdalow każda z tych metod jest dobra aby chociaz na chwilę poczuć ulge i się nie męczyć
Pina mi nic nie pomagało, na podwyższonej poduszce nie mogłam spać bo kołowało mi się od razu w głowie i było mi nie dobrze. Migdały zjadałam, ale nie widziałam po nich poprawy. Fakt nie probowałam zimnego mleka, ale może przez to , że nie lubię.
Idziemka90 ja nie mogłam się do wymiotów przyzwyczaić i szukałam sposobu
Mnie tez doskwierała zgaga jednak nie tak często jak innym mamom.
I faktycznie jak często męczy a domowe sposoby nie pomagają to lepiej zwrócić się do lekarza po wsparcie farmakologiczne
AnitaP dokładnie
Następnym razem pomyślę o tabletkach 😍
Masz rację po co się męczyć, a są takie które są bezpieczne dla dziecka
Mi na zgage lekarz pisał na receptę polprazol minus tych tabletek jest tylko taki że trzeba je brać rano na czczo wiec troche ciezko jest przewidzieć czy w danym dniu będzie męczyła nas zgaga czy nie i czy należy rano je zazyc . Natomiast mnie pod sam koniec Już zgaga męczyła non stop wiec problem znikł bo poprostu brałam te tabletki Codzinnie rano aa gdy odpuścilam i nie wzięłam to zaraz zgaga byla bardziej uciążliwa tego dnia dlatego mam pewność że naprawdę bardzo mi pomagały
dla mnie nic nie pomaga na zgagę
Ja.Mama może pomogą tabletki?
Ja nie probowałam, a może człowiek by się mniej męczył, tyle , że jestem fanką łykania leków:p
Mi niestety również żadne specyfiki nie pomogły. Trzeba przeżyć tę końcówkę :(
MamaRóżaMIKI a dużo Ci zostało?
9 tygodni ale wydaje się jak wieczność
Mamaróżymiki to już z górki:)
No oby:) zaraz święta to może szybko zleci dzięki temu, jak ktoś tęskni za byciem w ciąży to naprawdę podziwiam:D
wszystko zależy od tego jak kto przechodzi. u mnie było średnio, może przy drugiej w przyszłości będzie lepiej, na to liczę.
U mnie też było średnio przez pierwsze 4 mc... potem już było tylko lepiej:P
MamaRóżaMiki szybko zleci :) ja na szczęście nie miałam żadnych dolegliwości w ciąży ani wymiotów ani zgagi. Jakby nie rosnący brzuszek i waga to pewnie bym nawet nie odczuła że w ciąży jestem. Tylko ciekawe czy przy następnej też tak będę miała :D
Niby ciążę każda inna może być łudziłam się a tu druga gorsza od pierwszej... Już mialan wszystko w tej chyba... a od wczoraj właśnie zgaga pali myślałam że te 2 miesiące jakoś dotrwam