Alergia pokarmowa

Aiisa no mam nadzieje ze minie … Na ta chwile robilam prowokacje i nic z tego :frowning:
Mleka tego na recepte tez nie tknie jest na piersi a co za tym idzie obie jestesmy na diecie …

Oliwcia A próbowałaś inne mleko na receptę na alergie ? Można też napisać maila do firm z prośbą o próbki mleka. Może np jeśli nie będzie chciała bebilon to np nan podpasuje albo hipp bądź nutramigen w sensie mleka tych firm na alergie różnie to się nazywa no bo niektóre ar inne pepti itd. Też jest neocate czy puramino każde mleko różni się smakiem więc może któreś podpasuje czasem trzeba po prostu próbować.

Sylwusia owszem możesz próbować inne mleka ale teraz sobie myślę czy to na pewno o mleko chodzi a nie o bliskość, mamę obok czy jej zaoach.
Mlody był alergikiem na jajka i bmk. Z alergi wyrósł jak miał 18-20 miesięcy ale nasza alergolog też mówiła że dziecko może wyrosnac do 3 roku życia.

Aiisa probowalam nutramigen pepti i neocate po czym po prostu odpuscilam …
Tak jak pisze Kasia tu chyba nie chodzi o mleko a o butelke mi sie wydaje smoczka ciagnie jak szalona cyca ciagnie jak maniaczka a butelki nie tknie … U nas w ogole od samego poczatku byly mega problwmy z jej jedzeniem … Bo ona nam po prostu nie chciala jesc jako noworodek nie dopominala sie wcale karmienia ja sama musialam tak na prawde na sile ja karmic :frowning: pierwszy miesiac byl tylko ok a potem zaczely sie cyrki … W wieku 3/4 miesiecy spadala z wagi i uwierzcie mi ze wtedy jak by zalapala butelke to odpuscila bym sobie cyca dla jej dobra ale nic z tego wyszlo ze ma obnizone napiecie i asymetrue rehabilitowalismy sie myslalam ze jak z tym podolamy problem sie skonczy… Niestety tak sie nie stalo pozniej mowie sobie dobra przemecze sie do rozszerzania diety i bedzie z gorki oczywiscie tez sie mylilam :frowning: do tego stopnia ze kladli nas e szpitalu na diagnostyce … Eh dlugo by opowiadac

Oliwcia hmm A może zamiast butelki spróbować poidelkiem od butelki albo kubeczek np 360 albo niekapek jakiś i może w taki sposób się uda ?

Aiisa Małgosia od samego poczatku kocha kubek b.box swoja droga mega polecam (ma słomke i jest niekapkiem ) probowalam i tym nic z tego … Jakos musze sie przemeczyc i poczekac aznsie sama odstawi bo inaczej tego nie widze … Maz to sie juz nawet smieje ze maluszek jak sie urodzi to pojdzie na butle i mm a Malgosia zostanie dalej na cycusiu :heart:

Oliwia może będzie tandem po prostu to da się wykonać:)

Aiisa no nie wiem kapke sie tego obawiam choc myslalam o tym … Tym bardziej ze jestem na diecie bez bialka mleka krowiego +seler biore wapn w tabletkach i d3 bo strasza mnie ze kosci mi siada :frowning: a karmic dwojke eh nie wiem ciezko

Oliwcia jest jeszcze szansa że sama się odstawić z tego co kojarzę to często w ciąży po 20 tc często Wczensiej dziecku starszemu zaczyna nie smakować mleko bo jest inne trochę I może być że będzie go mniej i w taki sposób może odrzuci pierś koleżanka miała taki sam problem synek cycoholik ona w ciąży i jakoś przed połową ciąży odstawil się choć na poczatku ciężko było mówiła że wkurzal się ale okazało się że w końcu wziął sobie sam wodę i odstawil się tylko po prostu wodę pil jak się budzil

Aiisa no szczerze to ja na taki obrot sprawy licze :slight_smile: mam nadzieje ze tak samo jakos z siebie pojdzie zobaczymy

Aisa, nie ma możliwość aby otrzymać próbki mlek specjalistyczny g. Otrzymałam informację, że takich próbek w ogóle nie produkują, ponieważ mleka specjalistyczne przepisuje oediatra i nie ma możliwości „spróbowania” takiego mleka. Myślę, de chodzi o to aby ograniczyć podawanie mlek specjalistycznych „na wszelki wypadek”

Mama gratki trochę mnie zdziwilas bo ja dostałam mleko jedna porcje właśnie bebilonu pepti fakt że to było jakis czas temu ale jednak.

Mama Gratki nam mleka specjalistycznego pediatra nie wypisze … Mamy jezdzic do alergologa a ze jest on jakies 50 km od nas to odpuscilam misia itak nie chce go pic wiec bez sensu

No tak bez sensu tracic pieniążki kiedy mleka dziecko nie rusza.

Sylwia jak pediatra nie wypisze? To jakieś jaja są… Mój syn też alergik na bmk i byłam z nim u alergologa pediatra dostała zaświadczenie o alergii i sama mnie pytała czy nie trzeba nam wypisać mleka. Raz na jakiś czas brałam mleko żeby młody miał w razie czego jak byłam w ciąży czy też żeby zrobić mu np naleśniki czy inne produkty na mleku bo swojego w ciąży z Marysia miałam mało. Jeśli pediatra ma zaświadczenie o alergi to wg mnie powinien przepisywać mleko. Logiczne jest ze nie jeździmy do alergologa raz w miesiącu po receptę.

Jeśli chodzi o smak mleka to hormony powodują że się zmienia. Niektóre dzieci odsyawiaja się właśnie z tego powodu bo mleko jest jakieś inne a innym dzieciom to nie przeszkadza. W ciąży może się też zdarzyć że mleka będzie mniej i tutaj jest to w większości przypadkow ale niektóre mamy maja tak od początku inne w późniejszej ciąży. Mój syn cycoholik nr jeden nie odstawił się z żadnego powodu a był czas na prawdę długi że mleka w piersiach nie miałam. I wtwdy tez dostawał mm to tak na marginesie.

Dokładnie Kasiu, jeśli mamy zaświadczenie to oediatra powinien wystawić. Alergolog zleca badania, analizuje wyniki, wystawia dokument potwierdzający alergie, a oediatra powinien się do tego stosować.

Aisa, wysłałam prośbę do dwóch firm i obie odpisały mi bardzo podobnie. Tak samo jak z próbkami mleka początkowego - takich próbek bezpłatnie się nie dostaje z obawy, że mniej kobiet będzie karmiło piersią.

No tak może teraz już tak jest tym bardziej po zmianie przepisów ja jak rodzilam dostałam próbki mleka początkowego nawet ale to było jeszcze przed zmianami.

Aisa teraz mleko początkowe nie może być promowane przez producenta. Nie może być reklamowane, nie można robić promocji cenowych ani wystawiać go na dodatkowych ekspozycjach. Bardzo promowane jest KP dlatego mleko początkowe może być w sklepie ale być i nic więcej.

Kasia wiem i nie ma promocji na mleko początkowe tylko 2 3 4 5 itd mogą być reklamowane w ekspozycjach promocjach itd

Gdy mój syn miał dwa miesiące dostał bardzo mocnej biegunki. Oczywiście od razu udaliśmy się do lekarza, bałam się o maluszka. Przekazało mnie co się dzieje oraz, że może się udowodnić. Byliśmy w przychodni, w szpitalu i nic. Po paru dniach trafiliśmy do świetnego lekarza. Stwierdził u synka nietolerancje laktozy. Syn dostał leki oraz przepisano mu specjalne leki. Poprawa była po kilku dniach. Teraz Marcel ma trzy lata pije mleko bez laktozy. A jogurty zjada z laktozą. Dość dziwne bo po mleku z laktozą ma biegunke. Jogurty czasem zje 3 pod rząd i jest ok