Alergia pokarmowa

Kasia_s no wlasnie pediatra pow ze nie wypisz kazal nam kupic normalne mleko tylko z dopiska HA … Co do pptwierdzenia alergii to pediatra ma wyniki ze szpitala gdzie jest jasno napisane ze alergia i ze po odstawieniu od piersi mleko specjalistyczne ale jej to nie rusza … Pow ze jak chcemy to mamy jechac do alergologa i szczerze odpuscilam … Bo ona nie chxe tego pic choc probuje systematycznie co jakis caas jej podawac butle ale do alergologa mam ok.40 km i w ogole babka nas olala nawet nie obejrzala malej itd
Radze sobie sama jak moge a co do potraw typu nalesniki itd to ja robie wszystko na mleku roslinnym

Moja pediatra sama wypisała receptę na mleko. Syn ma skazę białkowa, jest karmiony moim mlekiem, ale lekarka stwierdziła, że warto mieć specjalistyczne mleko w razie czego w domu, bo różne sytuacje mogą się zdarzyć. A teraz synek dalej pije moje mleko a raz dziennie dostaje właśnie Bebilon Pepti DHA.

Oliwcia dziwna sytuacja. Ja jak poszłam po wizycie u alergolog do mojej pediatry ona pierwsze co zapytała czy alergolog przepisała nam mleko czy potrzebujemy receptę. Pozniej jak potrzebowałam mleka to tylko dzwoniłam do przychodni mówiłam ile i jakiego melka chce i pani w rejestracji tylko sprawdzała czy jest zaświadczenie od alergolog i koniec. Jeszcze tego samego dnia recepta na mnie czekała. A i nigdy nie miałam problemu z ilością puszek ile powiedziałam tyle wpisała.

Oliwcia dziwne u nas też pediatra się pytała czy trzeba mleko specjalne dla małego ale że ja kp całkiem to podziękowałam:)

Aisa ja też karmiłam piersią ale mleko brałam żeby mieć chociażby na czym usmażyć naleśniki albo jak już byłam w ciąży to żeby w razie gdybym nagle poszła do szpitala to mąż miał cokolwiek co istniałaby szans, że młody zje.

No u nas niestety nasz pedzia nie jest taka slonna nawet majac przed nosem pismo z szpitala o stwierdzonej alergi no i zwlaszcza gdy zna moje dziecko i wie jak reaguje na spotkanir z alergenem … Ale my i tak caly czas na KP wiec odpuscilam temat podejrzewam ze jak bym przeszla na butle to bym zrobila armagedon w przychodni jak by mi nie chciala wypisac :slight_smile:

Kasia co do smazenia itd ro ja od samego poczatku stosuje mleko roslinne

Kasia ja nie potrzebowałam bo mój syn na kilometr pluł każdym mm nawet jak było w czymś. Mieliśmy jedna puszkę tak na próbę tego na alergie wlansie do kaszek do jedzenia ale mój syn nie ruszył nic w czym było mm więc na nic mi to było.

Oliwcia widzisz ja o roślinnym nie pomyślałam :confused: teraz młody już wyrósł z alergii więc w ogóle nie mamy problemu bo wszystko już robimy na normalnym krowim mleku. :slight_smile:

Kasia w jakim wieku synek wyrósl z alergii ?? U nas prawie 17 miesiecy i po prowokacji jest porazka :frowning:

Oliwcia u nas bliżej drugich urodzin. Ale ile dokładnie miał nie pamietam :confused:

U nas córka alergia na bialko jaja. Okazało się przy rozszerzaniu diety. Wysypka na drugi dzień. 

Teraz ma dwa lata i zjada czasem rzeczy z jajkiem. Białka na twardo nie je bo nie chce, ale pojadą czasem ode mnie kawałeczek jajecznicye, może też bez przeszkód zjeść coś, gdzie jajko było użyte np w cieście czy kotleciku. 

Natomiast na pewno wciąż ma uczulenie na jakiś proszek jajeczny czy coś w tym rodzaju, np.dostala wysypki po zjedzeniu klopsikow z Ikei (czyli na pewno nie używają zwykłego jajka tylko w jakiejś innej postaci). 

Synek od urodzenia alergia na bialko mleka - ogromne ulewanie, wymioty, bóle brzuszka, krew w kupce. Na wszelki wypadek wzięłam receptę na Nutramigen, gdybym musiała gdzieś pilnie wyjść. Pediatra sama z siebie wpisała, nie trzeba było żadnych zaswkadczen