Alfabet kąpieli maluszka

mały tez ma TYLKO swoj recznik, taki duzy i z kapturkiem koniecznie:)

super porada:) moja niunia uwielbia kapiele :slight_smile: dlatego kapiel zawsze obowiazkowo przewaznie o tej samej porze i z tymi samymi kosmetykami

pomysłowa porada :slight_smile: są tu wszystkie potrzebne informacje dotyczące kąpieli :slight_smile: a co do stałej pory dnia kąpieli to bardzo ważna rzecz, dziecko wie wtedy ze zbliża się pora wyciszenia i spania …

My mamy wanienkę z antypoślizgami
Bardzo wazny jest taki alfabetyczny rytuał i to aby dziecko polubiło kąpiel a nie żeby traktowało ja jako przykra konieczność

U nas Kubusia kąpie maż - to taki ich męski rytuał :slight_smile:

dziewczyny a od kiedy stosujecie plyn do mycia ciala i wlosow?? bo ja na razie mydelkiem

Ja od urodzenia kapie w plynie 3w1 i wszystko jest w porzadku. Juz druga butle mamy i poki co nicnie zmieniam.

moze i my sprobujemy, w koncu trzeba niunie przyuczac

a co myslicie o mydełku dla dzieci na sam początek? jakie jest dobre?

Innocent, powiem Ci, że ja wolałam i wolę emolient. Bałabym się, że mydełko uczuli noworodka. Jego skóra jest jeszcze bardzo delikatna.

na poczatku kapalam mala w tej gabce teraz to juz nie

Jeśli chodzi o mydełka to polecam Oilan.Nie jest może on tanie ale jest różnica jak sie nim dziecko namydli a takim z marketu.

dla mnie najlepsze sa mydełka w płynie. są dużo wygodniejsze i oszczędniejsze

Wiecie, w czasie pobytu w szpitalu pielęgniarki i lekarki kazały wszystkim kupić najwyklejsze mydełka bambino - jako jedne z niewielu nie mają dodatków, które moglyby uczulać skórę dziecka

jesli sie kupuje hipoalergiczne kosmetyki to nie maja prawa uczulac czy to mydelko w plynie czy w kostce - ja wybralam nivea i nie nazekam - dobrze sie sprawdzilo przy noworodku

muszę pokazać te poradę mężowi:) ja kąpieli się nie podejmuje:)

ja mydelka do kapieli nie uzywam tylko plyn do mycia ciala z dodatkiem olejku zeby nawilzyc skore od malej

ja uzywam zwyklego szarego mydelka

ja też używania mydła bym się nie podjęła. Sama nie użtwam bo zbyt wysusza skóre(a próbowalam również tych dziecięcych)

Ja jedyne mydełko jakie używałam to oilatum. Mam kilka mydełek dziecięcych,które niuni kupiłam,ale ich nawet raz nie użyłam bo jednak stawiam na płyny, z tym,że oprócz Johnsons baby bo na nie niunia ma uczulenie.