Anemia w ciąży niska ferrytyna , żelazo

Dziś był hotdog na hokeju :ice_hockey:

1 polubienie

Oo byłaś na hokeju oglądać czy grałaś?

1 polubienie

Jedzenie głównie zielone warzywa ale co bardzo ważne to do posiłku tylko woda - nie kawa czy herbata. A kawka dopiero pół godziny po posiłku :slight_smile: hamuje ona wchłanianie żelaza więc bez tego triku sama dieta nic nie da. :slight_smile:

1 polubienie

Oglądałam oczywiście :joy::sunglasses:

1 polubienie

@Efektdomi też tak nieraz mam jak córka zarwie nockę i dłużej z nią pośpię z rana , to już o obiedzie trzeba myśleć a nie śniadaniu :rofl::rofl:
@SylwiaMK gahaha to jak byś mnie z dziś opisywała , jak robiłam obiad to mi się nie zgrało z drzemką, a syn ze szkoły już miał wracać to musiałam trochę po pajacowac trochę pośpiewać i poskakać aby mała dłużej usiedziała :rofl::rofl:
@Wesola95 rozumiem Cię bardzo mocno , a lekarz Cię chociaż uprzedził że tak może wyjść , bo mnie to jeszcze nastraszył że szybko mam jechać do Akademi na badania bo możliwe że mam tą toksoplazmozę i powtórzyć wynik , to będę pamiętała do końca życia , 7 lat minęło a pamiętam jak dziś stres wielki że mogę przez to chore dziecko urodzić , że coś jest nie tak ile ja się napłakałam jak wyszłam i trzeba było dalej badania załatwiać , i to czekanie na winik , aby dni były tak długie jak ja czułam jak czekałam na wynik . I okazało się na szczęście fałszywie dodatni , wtedy nie wiedziałam nawet czy to dobrze , to przez sms się skontaktowałam czy muszę się do tej Akademi wybierać. Nie życzę nikomu takich stresów , i współczuję wszystkim co mają jakieś problemy w ciąży :pleading_face::pleading_face::pleading_face:
@chloria a jak się robi omlet puszek ? Wygląda pysznie :yum::yum::yum::yum:

Ja się akurat cieszę że mam możliwość być z dziećmi w domu :face_holding_back_tears: nieraz brakuje żeby wyjść z domu , ale lubię ten czas poświęcać właśnie im 🩷🩵

2 polubienia

Super , że jest taka możliwość :smiling_face_with_three_hearts: @chloria napoczęty jak to napisałaś to ja wgl pomyślałam że to jakieś jedzenie się tak inaczej nazywa , ale stwierdziłam po chwili że za mało śpię :rofl: pochwal się jutro twoim śniadaniem :heart_eyes_cat:

2 polubienia

Dziś totalny zwyklaczek, bo lecimy na wizytę kontrolną :sunglasses::smiling_face_with_three_hearts:. Żytni chlebek, Almette, szyneczka i kiszony ogórek :cucumber:

3 polubienia

Ale piękny talerz :heart_eyes: skąd jest ?

1 polubienie

Daj znac czy juz pleć bedzie widac🩷

Ikea - uwielbiam je :smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

Nadal nic nie wiadomo - prenatalne za 3 tygodnie :sweat_smile::face_holding_back_tears:

1 polubienie

Ooo takie też są pyszne :yum: tylko u mnie to często takie na szybko :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

A co dzisiaj miałaś dobrego ? :smiley:

1 polubienie

Dziś wspólna z mężem jajecznica na kiełbasce z patelni :sweat_smile: Więc nie estetyczne zdjęcia by byly :sweat_smile:

1 polubienie

A Ty robiłaś czy mąż ? :smiley:

1 polubienie

Ja robiłam - on szedł z psem i po ciepłe bułeczki do piekarni :sweat_smile::heart:

Ooo, jakiego macie pieska ?

Mieszaniec/kundelek, trochę z terriera ma :sweat_smile:

2 polubienia

Ale słodziak :heart_eyes::heart_eyes: a mieszkacie w bloku czy macie podwórko ?

2 polubienia