@Magdallenka0897
Szczypiorku brakuje, bo zjadłam już cały - musi odrosnąć w ogródku ![]()
![]()
A dziś chleb na zakwasie z pastą rybną i pomidorkiem malinowym ![]()
![]()
I tutaj też szczypiorku albo koperku brakuje ![]()
@Magdallenka0897
Szczypiorku brakuje, bo zjadłam już cały - musi odrosnąć w ogródku ![]()
![]()
A dziś chleb na zakwasie z pastą rybną i pomidorkiem malinowym ![]()
![]()
I tutaj też szczypiorku albo koperku brakuje ![]()
A jak robisz pastę rybną ?
@Magdallenka0897
Podam taki na oko przepis bazowy, ale można dowolnie modyfikować ![]()
![]()
![]()
składniki:
• rybka dowolna tzn wędzona, pieczona czy z puszki
• jajka na twardo
• majonez
• serek kanapkowy typu Almette
• pieprz, sól
• zielenina - szczypiorek, koperek lub pietruszka
Wszytko razem ugniatasz, mieszasz do konsystencji pasty i doprawiasz do smaku ![]()
Ta dzisiejszą robiłam z tuńczyka z puszki (wiem że niepownno się jeść, ale miałam już takiego smaka
).
Na 1 puszkę tuńczyka z wody, dodałam 2 jajka na twardo, 1 łyżeczkę majonezu light i 1 łyżkę serka kanapkowego. Wiadomo sól, pieprz. I dodałam jeszcze 2 ogórki kwaszone, bo zostały mi w słoiku. Wymieszałam i na noc do lodówki, żeby się przegryzło ![]()
![]()
Tuńczyk z puszki w tak zwanym sosie własnym jest ok. Gorsze są te w oleju z tego co czytałam
Była świeża dostawa jajek od szczęśliwych kurek - to jajeczko na twardo, żytnie bułeczki z serem, szynka i pomidorkiem ![]()
Lubię patrzeć na twoje śniadanka i się inspirować ![]()
Mniam mniam
wiosennie śniadanko
My dzisiaj mieliśmy placuszki z serka wiejskiego ![]()
Ja dzisiaj owsianka ale wygląd nie nadawał się na zrobienia zdjęcia . U mnie rzadko, które jedzenie nadaje się na zrobienie zdjęcia ![]()
![]()
![]()
Jak zwykle same pyszności
smacznego ![]()
Ja dziś z kolei jadłam pasztetowa ![]()
Jeny nie lubię zapachu tego ![]()
![]()
@Magdallenka0897
Na słodko czy na słono te placuszki? Ja i taka i taka wersję lubię ![]()
@Redax33
Owsiankę też lubię, ale w ciąży nie wchodzi mi ![]()
@Mamuska357
Pasztetowa lub pasztecik z kogutkiem to klasyczek - uwielbiam z pomidorem albo kiszonym ogórkiem ![]()
![]()
O tak z ogórkiem małosolnym własnym lub pomidorkiem to pyszota
Oj tak pasztetowa z małosolnym to jest dla mnie idealne połączenie. A czy u was pojawiają się już zestawy kopru,chrzanu,czosnku itd. do małosolnych ? Bo ja jeszcze nie widziałam , a chodzą za mną żeby nastawić już. Choć wiadomo te ogórki to jeszcze nie takie jak powinny być ale zawsze jakaś namiastka.
Ja jeszcze nie widziałam zestawu do ogórków ale za to widziałam, że w biedrze pojawiły sie małosolne w wiaderku, uwielbiam je
wiem, że to nie to samo co swojskie ale jak nie ma czasu i warunków to te są super ![]()
Właśnie nigdzie nie widziałam - a też chcę małosolne zrobi ![]()
Może w piątek pojadę na targ i tam coś będzie ![]()
Ja co roku pod koniec sezonu zamrażam koper i chrzan bo na wiosnę pojawiają się ogory a nie ma zestawów do kiszenia a ja już kisze ![]()
Na to bym nie wpadła ! Ale super pomysł , zrobię w tak w tym roku jak nie zapomnę.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.