Anemia w ciąży niska ferrytyna , żelazo

@Magdallenka0897
Szczypiorku brakuje, bo zjadłam już cały - musi odrosnąć w ogródku :sweat_smile::face_with_peeking_eye:

A dziś chleb na zakwasie z pastą rybną i pomidorkiem malinowym :tomato::herb:
I tutaj też szczypiorku albo koperku brakuje :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

A jak robisz pastę rybną ?

1 polubienie

@Magdallenka0897
Podam taki na oko przepis bazowy, ale można dowolnie modyfikować :fish::tropical_fish::smiley:

składniki:
• rybka dowolna tzn wędzona, pieczona czy z puszki
• jajka na twardo
• majonez
• serek kanapkowy typu Almette
• pieprz, sól
• zielenina - szczypiorek, koperek lub pietruszka

Wszytko razem ugniatasz, mieszasz do konsystencji pasty i doprawiasz do smaku :smiley:

Ta dzisiejszą robiłam z tuńczyka z puszki (wiem że niepownno się jeść, ale miałam już takiego smaka :face_with_peeking_eye:).
Na 1 puszkę tuńczyka z wody, dodałam 2 jajka na twardo, 1 łyżeczkę majonezu light i 1 łyżkę serka kanapkowego. Wiadomo sól, pieprz. I dodałam jeszcze 2 ogórki kwaszone, bo zostały mi w słoiku. Wymieszałam i na noc do lodówki, żeby się przegryzło :smiley::sweat_smile:

Tuńczyk z puszki w tak zwanym sosie własnym jest ok. Gorsze są te w oleju z tego co czytałam

Dziś jajecznica na masełku + żytni z szynką drobiową i ogórkiem :herb::sparkles::olive:

3 polubienia

Była świeża dostawa jajek od szczęśliwych kurek - to jajeczko na twardo, żytnie bułeczki z serem, szynka i pomidorkiem :tomato:

3 polubienia

Lubię patrzeć na twoje śniadanka i się inspirować :slight_smile:

1 polubienie

Mniam mniam :drooling_face: wiosennie śniadanko

1 polubienie

My dzisiaj mieliśmy placuszki z serka wiejskiego :slight_smile:

1 polubienie

Ja dzisiaj owsianka ale wygląd nie nadawał się na zrobienia zdjęcia . U mnie rzadko, które jedzenie nadaje się na zrobienie zdjęcia :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Jak zwykle same pyszności :drooling_face: smacznego :smiling_face:

1 polubienie

Ja dziś z kolei jadłam pasztetowa :crazy_face:

1 polubienie

Jeny nie lubię zapachu tego :face_with_hand_over_mouth::open_mouth:

@Magdallenka0897
Na słodko czy na słono te placuszki? Ja i taka i taka wersję lubię :star_struck:

@Redax33
Owsiankę też lubię, ale w ciąży nie wchodzi mi :face_with_peeking_eye:

@Mamuska357
Pasztetowa lub pasztecik z kogutkiem to klasyczek - uwielbiam z pomidorem albo kiszonym ogórkiem :tomato::cucumber:

O tak z ogórkiem małosolnym własnym lub pomidorkiem to pyszota

1 polubienie

Oj tak pasztetowa z małosolnym to jest dla mnie idealne połączenie. A czy u was pojawiają się już zestawy kopru,chrzanu,czosnku itd. do małosolnych ? Bo ja jeszcze nie widziałam , a chodzą za mną żeby nastawić już. Choć wiadomo te ogórki to jeszcze nie takie jak powinny być ale zawsze jakaś namiastka.

1 polubienie

Ja jeszcze nie widziałam zestawu do ogórków ale za to widziałam, że w biedrze pojawiły sie małosolne w wiaderku, uwielbiam je :heart: wiem, że to nie to samo co swojskie ale jak nie ma czasu i warunków to te są super :see_no_evil:

Właśnie nigdzie nie widziałam - a też chcę małosolne zrobi :face_with_peeking_eye:
Może w piątek pojadę na targ i tam coś będzie :joy:

Ja co roku pod koniec sezonu zamrażam koper i chrzan bo na wiosnę pojawiają się ogory a nie ma zestawów do kiszenia a ja już kisze :crazy_face:

Na to bym nie wpadła ! Ale super pomysł , zrobię w tak w tym roku jak nie zapomnę.