Aniball - czy któraś z Was korzysta/korzystała?

Ja jak rodzilam 10 lat temu to o tym baloniku nie słyszałam jedynie o oxy

Balonik (Foleya) miałam zakładany i mi w niczym nie pomógł. W sumie każda dziewczyna która ze mną leżałam miała go zakładany i żadnej nie pomógł. Dopiero tasiemka z hormonami albo oxy dawały jakieś skutki. A ten aniball to podobno nie powinien wywołać wcześniejszego porodu, ma bardziej na celu rozluźnienie dna miednicy.

Anibal to właśnie taki do ćwiczeń, nie wywoła wczesniej, tylko niby ma ułatwić :)

A któraś.z.was ma.doswiadczenia z nim? Faktycznie ułatwia? 

MamaRoz ten balonik to i ja mialam u mnie skurcze pojawiły się po jakiejś godzinie i z tego co zauwazylam każda miała podobnie ale u mnie się to potem wyciszyło i dopiero kolejnego dnia mialam podawana oxy i się zaczął poród 

Chyba mało znany ten balonik ale działa pewnie podobnie jak masaż krocza ;) 

Moze coś na zasadzie masazu, chociaz mi ginekolog wykoywał masaz szyjki w39 tygodniu i nic oprócz bolesci nie dał

Chyba też nie jest taki tan ten sprzęt a do wykorzystania tylko w zasadzie przed porodem bo potem co z tym zrobic

No chyba po porodzie juz mniej się przyda, chociaż może czasem fizjoterapeuta zalecić jakieś takie ćwiczenia :)

mimo wszstko szczegolnie wykorzystuje sie przed porodem, po no moze w tych pierwszych miesiacach, ale to raczej mamy juz nie maja na to czasu i sil ;)

Słyszałam właśnie że ten masaż jest gorzej nie przyjemny niż poród 

Miśka, chyba mówisz o masażu szyjki, tak?

Mamarózy też miałam masaż szyjki oczywiście były bóle ,ale jakoś nie było akcji porodowej z tego może tylko rozwarcie trochę szło, ale leżąc na indukcji w szpitalu bez ruchu i tak to rozwarcie się cofnęło 

a na czym to polega Mazia? 

ja miałam balonik i oxy podwójnie  no i przebicie wód ale o masażu nei słyszałam 

MamaRóży mi też tam coś robili i okropnie to bolało;/ 

Ja nie miałam masażu na szczęście . Dla mnie pamiętam mega bolesny był nawet balonik. 

Podobno daktyle są dobre na szyjkę, a ich jedzenie jest o wiele przyjemniejsze niż balonik i masaż szyjki xD

mamba tak daktyle olej z wiesiolka i napar z lisci malin polecany po 37 tygodniu

MamaEm No w szpitalu to się nie patyczkują z delikatnością;/

Ale napar z liści malin działa tylko na skurcze, potęguje je jakby, wie pytanie czy na tym komuś zależy;p