Antykoncepcja w czasie laktacji

Prezerwatywy są najlepsze. Tabletki mogą zaszkodzić dziecku.

ja nie stosuję antykoncepcji hormonalnej

Ja kiedyś byłam zwolenniczką metody naturalnej (przerywany), ale mam synka i już wiem, że nie działa :slight_smile:

żadnych zbędnych tabletek po porodzie

ja stosuje prezerwatywy, chronia przed ciaza i chorobami.sa bezpieczne dla dziecka;p

Tabletkom mówię nie ;/nie jestem do nich przekonana !!

mnie lekarz przepisał tabletki jednoskładnikowe, jednak nie zdążyłam ich zacząć zażywać, bo skończyłam karmienie i dostała “normalne” tabletki

Stosunek przerywany nie jest wcale naturalną metodą antykoncepcyjną. W sumie to to żadna metoda antykoncepcyjna, tylko mit. Naturalne metody planowania rodziny polegają na obserwacji własnego ciała - codziennym mierzeniu temperatury, obserwacji śluzu i szyjki macicy. Tak naprawdę to dosyć proste, tylko wymaga nieco zaangażowania i systematyczności. No i powstrzymania się od współżycia przez kilka płodnych dni. Uważam, ze to najlepsza i najmniej inwazyjna metoda, która do tego pozwala cieszyć się seksem bez żadnych “barier” (typu prezerwatywa).

Może i tak ,ale jak dla mnie ta metoda może zawodzić. Ja wolę nie ryzykować. Nie chcę za szybko zajść w ciążę ,bo organizm musi się zregenerować

ju musze uwazac.po dwoch cc nie moge tak szybko zajsc w ciaze.a dzidziusia bym chciała jeszcze jednego

zgadzam się z Tobą ZuzannaZ, i do tego nie trujemy się tabletkami

My juz nie mozemy sobie pozwolic na kolejne dziecko

te zabezpieczenia są nie dobre dla zdrowia kobiet

ja nic takiego nie stosowałam i nie stosuje nie widze takiej potrzeby choć sie nad tym zastanawiałam

Ja nie stosuję szkoda mi swojego zdrowia i zdrowia dziecka

tabletek nigdy nie brałam i nie mam zamiaru ich brać

Ja przed ciąża to brałąm tabletki antykoncepcyjne, zaś w czasie laktacji tego nie robiłam i mam zamiar w ogóle do nich nie wracać.

ja brałam krótko ale z powodu problemów intymnych a nie żeby uchronić się przed ciążą

w czasie laktacji nie brałam żadnych tabletek antykoncepcyjnych by nie narażać dziecka na ich wpływ

ja to w ogóle jestem przeciwka antykoncepcji w tabletkach