Michuni coz A myślałaś np o wkladce mirenie uwalniająca jony miedzi? są też implanty podskórne antykoncepcyjne brałaś je pod uwagę?
Tak tak, czytalam. Implant choc moze bezpieczniejszy od tabsow to jednak nadal hormony. Najblizej mi wlasnie do wkladki miedzianej ale tu mam ten opor przed cialem obcym w brzuchu…
Coz jedno i drugie jakby nie patrzeć ma wady więc musisz to przemyśleć zrobić badania omówić z ginekologiem i zdecydować ![]()
Tak, no niestety tej decyzji nikt za mnie nie podejmie…
A maz juz mnie straszy ze jutro fikumiku bo 6 tygodni minelo a i krew nie leci ![]()
Hahaha michuni mąż pewnie nie może się doczekać! ![]()
A ja jakoś szczerze nigdy nie myślałam nad tabletkami jako antykoncepcja, szczerze to w ogóle się nie zabezpieczaliśmy z partnerem odkąd jesteśmy ze sobą . Teraz są to prezerwatywy u mnie to różnie bywa zapominam brać tabletki więc przy prezerwatywach nie ma opcji żebysmy zapomnieli się zabezpieczyć.
Pati ja odkąd znam się z moim mężem to też nigdy się nie zabezpieczalismy i dalej bez zmian
Ooo no prosze, to fajnie macie
Nie wiem czemu, ale to mi sie takie jakies romantyczne wydaje
No ale romantyzm na bok, ja jednak sobie poki co na ciaze raczej pozwolic nie moge. Tzn., niby moge, pieniadze tu raczej jakims wielkim problemem nie beda… ale mieszkamy na 70mkw, no i ja serio ledwo daje rade ogarnac dwojke wiec numer 3 powinien byc tak laskaw i troche poczekac ![]()
Michuni i z 3 byś dała radę jakby trzeba było my mamy przystosowujemy się do każdej sytuacji:)
A czemu romantyczne Jelsi mogę spytać wydaje się? ![]()
No wiadomo, ze jakbym musiala, to bym dala, ale pewnie bylabym mega wykonczona i czesto w zlym humorze, a po co to komu.
A wiesz, sama nie wiem, ze niby na zasadzie " to ten jedyny, wiec nie ma sie przed czym zabezpieczac, bo bede chetnie rodzic mu dzieci", czy cos? ![]()
Wiesz co michuni ja ogólnie zawsze chciałam mieć 3 dzieci więc No mi by nie przeszkadzało rodzic jeszcze dopiero jednego brzdaca mam więc nie ma problemu bo do tej 3 kiedyś chce dobić A może więcej ja zapowiedziałam już mojemu że będzie tyle dzieci aż będzie dzi3wczynka jedna haha Jeśli wyjdzie że trójka to chłopcy haha
Haha. To samo uslyszalam wczoraj odkolezanki. Pytala czy planuje jeszcze dzieci. Ja na to, ze teraz to nie, ale za 5 lat czy pozniej, kto wie? A ona “no taaak, syna jeszcze przeciez musisz miec!” I ze moze do 3 razy sztuka
(oczywiscie na zarty)
Ale ojciec mojego meza ma 5 dzieci a i tak sami synowie. Ilez mozna plodzic
Poddal sie po 5. ![]()
Hahaha michuni mój też by chciał córkę ale mówi że nie wie jak to będzie ale w końcu może się uda
ja myślę że na 4 dzieci w zupełności starczy no mąż 5 bo wątpię bym więcej przeżyła haha Ale jak na razie nie wiadomo jak to będzie bo o 2 ciężko A co ja będę wybiegac w przyszłośc nie wiadomo czy będzie mi dane Jeszce dzieci bo ciężko to idzie A ja już marzę heh
Ja mysle ze dla nas 3 to jest max. No ale zycie pokaze ![]()
Michuni życie zweryfikuje ![]()
Wspominalam juz o koledze meza z pracy ktory z zona zdecydowal sie na trzecie, ostatnie dziecko, a okazalo sie, ze beda bliznieta?
Takze… nigdy nie wiadomo.
Michuni A to niespodzianka hahaha czyli z 3 dzieci zrobilo się 4 A to można mieć że tak ujme poprawkę że ciąża może być bliźniacza trzeba się z tym liczyć:D ja chciałabym bliźniaki haha
Ja jestem w ciemnej d… Z anty
hormonow nie moge przez MTHFR musze porozmawiac z giekologiem co on by zaproponowal w moim przypadku
Oliwcia ja też nie mogę hormonów mi proponował co najwyżej wkładkę bez hormonów uwalniająca jony miedzi A jeśli nie to prezerwatywa.
Moi lekarz powiedzial ze wkladka hormonalna uwalnia tak malo tych hormonow ze nawet przy zakrzepicy mozna… i ja tak po tej dzisiejszej wizycie mysle ze wlasnie sie na taka wkladke hormonalna zdecyduje. Niby sie troche boje, no i to droga impreza jest, ale ma sporo zalet.