Rozumiemy, dziękujemy za komentarz
![]()
Super, że technologia ułatwiła trochę ten intensywny czas ![]()
Dziękujemy za podzielenie się doświadczeniami ![]()
Korzystalam w pierwszej ciąży z Preglife i teraz podobnie ![]()
Napewno apki z hm i sinsay na wyprzedaż ubranej hahahah.
Tak, jak dla mnie była wystarczająca ![]()
Ja to nawet jak w telefonie zapisze to potrafię zapomnieć ![]()
![]()
Oooo te apki to tak! Hm, sinsay, Zara, C&A ![]()
@MojeM1 ja też tak mam!
Macie jakąś sprawdzoną nie płatną aplikację która liczy skurcze porodowe ? Albo jak sobie to mierzyłyście
Ooo a do czego ona służy ? ![]()
@karolina27034 ja nie miałam
w ogóle nie mniam aplikacji co do ciąży czy po tym jak urodziłam jak karmie , ile karmie - jak potrzebowałam to w kalendarzyku pisałam i tak bylo mi klarowniej ![]()
@MamaSloneczka
Moja koleżanka - świeżo upieczona mama po raz 2, wczoraj pokazała mi tą apke. Jest tam pokazane jaka jakiś powietrza jest i jaką temperaturą i do tego jak ubrać dziecko do tego co jest ![]()
Ja miałam tą
@chloria taa, znam ją, używam czasem ![]()
i mimo, że polecam bardziej swoją intuicję to czasem człowiek głupieje i taka Apka może być pomocna
tylko uważaj bo czasem przekłamuje pogodę - jest 15 stopni a w apce pisze że np. 10
chociaż była ostatnio aktualizacja to może to poprawili ![]()
Tak z ciekawości sprawdziłam i faktycznie może być pomocna chociaż trochę przekłamuje. Np pokazuje że dziś o 16 jak byłam na spacerze to było 23 stopnie a temp odczuwalna 20 i proponuje krótkie body i krótkie spodenki. Ale jednak u nas trochę wiało więc ten zestaw by się nie sprawdził - synek miał długie spodnie i czapeczkę w pogotowiu.
Ogólnie to wydawało mi się że ubieram za lekko synka a apka pokazuje jeszcze lżej. No ale to może być przez przekłamaną pogodę. Ale z ciekawości będę używać przez kilka następnych dni
Ja używałam aplikacji Ciąża +
@SylwiaMK
Ja dopiero testować będę w wakacje, ale jestem ciekawa jak u innych się sprawdzi 🩷🤓
@chloria @karolina27034 z takich pomocnych apek to ja jeszczcze używam dziecko + i tam wpisuje sobie wszystkie pomiary i kontroluje czy maluch dobrze “siedzi” we wszystkich centylach
no i ja jeszcze używam aplikacji Napper - to taka aplikacja która mi wylicza drzemki bobasa i wiem, że zdania na jej temat są podzielone i dużo osób woli działać intuicyjnie i uważa, że aplikacje to już nam rozum zabrały, ale ona u mnie jest naprawdę bardzo przydatna i bardzo pomocna ![]()
Też korzystam z aplikacji dziecko+ (to następna apka po ciąża+). Super jest to że można wpisać dosłownie wszystko do apki - ile dziecko waży i pokazuje się siatką centylowa, można wpisać ile je z podziałem na KP i mm . Przy KP jest bardzo pomocna bo liczy czas rozpoczęcia karmienia i zakończenia i można zaznaczyć pierś dzięki czemu łatwiej jest pilnować żeby dziecko piło z obu podobną ilość czasu. Ale przy RD sprawdza mi się bobovita bo można wpisać w dzienniczku nowych smaków co dziecko dostawało do jedzenia (ja przez pierwsze 2 tygodnie wpisywałam i ostatnio złapałam się na tym że zapominam )
@usmiechnietaMama a ty wykupiłaś pakiet czy korzystałaś z wersji bezpłatnej ? ![]()