Jest
i nie trzeba go trzymac w lodowce
odkad corka zaczela chodzic zawsze mam jedna torebeczke w torbie. Nie raz sie przydal.
Zdecydowanie też muszę kupić ![]()
Piłkarze na stłuczenia mają taki lod na boisku też ![]()
Ja zabieram ze soba jak gdzies jedziemy aromactiv plasterki jeszcze ![]()
Smecta , u nas inhalator zawsze jedzie i sól fizjologiczna , krem na poparzenia
Tak to super sprawa te go mam.
@Mamamamusia sól jak najbardziej ale inhalator trochę miejsca zajmuje więc jednak z niego zrezygnuje bo to pół walizki a miejsce ograniczone niestety
Jak czesto podrozujesz a Mlody ma tendencje do chorowania to mozesz zainwestowac w taki siatevzkowy inhalator. On jest wielkosci termometra.
Tak wiem że są te malutkie. Ale właśnie ani często nie podróżuje ani mały nie ma tendencji do chorób na szczęście ![]()
w tym sezonie odpukac nie miał nawet katarku
Myślę że dziewczyny już wyczerpały wszytkie propozycje więc możesz wpisać sobie listę i kompletować powoli rzeczy do wyjazdu. ![]()
Tak właśnie muszę sobie taką listę stworzyć. Jest jeszcze trochę czasu ale ja nie lubię na ostatnią chwilę wszystkiego robić. Wolę wszystko mieć zaplanowane wcześniej.
@Karcia mam podobnie. Lubię jak jest wvzesniej ogarnięte a nie nerwy na ostatnią chwile.
Ja powoli już za zaczęłam kupować rzeczy. Walizka, ubrania itp
Ja bym zabrała może też probiotyk i poza paracetamolem ibuprofen. Wiadomo paracetamol przy gorączce się sprawdza w większości, ale ibuprofen jest jednak dodatkowo przeciwzapalny.
Myślę że też jakaś woda morska do zapryskania noska w razie czego,
Z tego co pamiętam, to lecicie do Turcji, w razie jednak oparzeń słonecznych wzięłabym też panthenol
Pakowanie na wakacje to jedynie pakowanie na jakie lubię xd no na porodówkę też w sumie nie było źle ![]()
![]()
![]()
To tak panthenol podstawa nie tylko dla dziecka ale też i dla nas bo jednak skóra po zimie nie przyzwyczajona do słońca. U nas paracetamol mało działa więc ibuprofen napewno zabiorę
A ja nie nawidze tego robić bo nigdy nie wiem co wziąć. A jak wezmę wszystko co chce to się nie mieszczę ![]()
![]()
![]()
Tutaj masz rację a do tego można je podawać naprzemiennie . Moja córka miała bardzo wysokie gorączki i lekarz powiedział , że przeciwgorączkowy co max 6 godzin (temperatury dochodziły do 40 stopni). Jeżeli podawałam raz ibuprofen a później paracetamol to mogłam podawać co 4 godziny. Tyle , że tutaj oczywiście było po konsultacji z lekarzem i takie mieliśmy zalecenie.
Tak można podawać naprzemiennie. U nas w ogóle na małego paracetamol nie działa. Gorączka jak ma wysoką to spadnie max 1 stopień. Nam pani doktor przepisała pyralginę w kroplach ale to wtedy jak gorączka jest już naprawdę wysoka. Tak to ibuprofen od razu podaje. Paracetamolu już nawet nie kupuję
To bym odpuscila
w razie czego zakropisz mu nosek sola fizjologiczna.
Nie wiem czy Pan Tabletka ma na liscie ale wez cos na alergie, gdyby sie jakas pokarmowa przydazyla, albo na sloneczko.
@Hedwiga no tak solą się weźmie tym bardziej że przecież my lecimy na tydzień więc w pierwszych dniach się nie rozchoruje. Choćby nawet w 4-5 dniu to już jakoś te 2 pozostałe damy radę.
Ooo widzisz o alergii nie pomyślałam. Ale co takiego jest na alergię bo nawet nie wiem nigdy nie musiałam podawać macie jakieś sprawdzone leki ?