Dziewczyny, jak maluszek rodzi się w wakacje i wiadomo słońce potrafi przypiec - jaki spf używać? Jaki macie sprawdzony? ![]()
Ja kupiłam z polecenia dziewczyn tutaj spf w sztyfcie z musteli.
Haha praktycznie tak. Już gotowa jestem. Mogę jechać nawet dziś ![]()
ale jeszcze dziecko mi musi wyzdrowieć a najlepiej nie zachorować w ogóle ![]()
My używamy sztyftu z Musteli, on może być od pierwszego dnia już być używany
ładnie pachnie, ma przejrzystą konsystencję i super nam się sprawdzał do tej pory przez cały rok
na zimę mieliśmy dodatkowy ten zimowy sztyft tej firmy ![]()
Tak chodzi o ten sztyft. Ja go akurat nie lubię ale sztyft jako sam w sobie jest dobry. Żelu nie używałam nigdy. Zimową wersję lubię. W tej lepiej przeszkadza mi zapach miodu ale to jest moje odczucie jako do składu i działania to nie mogę się przyczepić
A jaki inny spf polecasz ?
Ja używam ten bo w zeszłym roku pani z apteki była moją pacjentką i tak zaczęłyśmy rozmawiać na temat właśnie filtrów i powiedziała że że ten z cera+ ma tych składników tyle ile na opakowaniu a reszta to niewiadomo bo informacje nie są sprawdzane. Ona sama dla dzieci go używała bo ona dodatkowo UVAPV 26 a to sporo jak na krem dlatego jest dobry. On nie jest jakoś bardzo reklamowany i może właśnie dlatego też mu zaufałam i go kupuję do twarzy i do całego ciała. On jest od 1 miesiąca.
Tego używa mój mąż bo miał wyciętego czerniaka i taki mu polecieli lekarze właśnie do stosowania całym rokiem . Zamawiam go zawsze na allegro bo nigdzie go nie widziałam stacjonarnie. Dopiero teraz mnie olśniłaś, że on jest od 1 miesiąca życia.
Ja też szukam dobrego spf dla synka, na razie mamy probkę z vichy i używamy ale chyba skusze się na ten w sztyfcie. Pokecacie coś jeszcze ? Jaki spf na całe ciało ?
@Karcia musze ten koniecznie sprawdzić jak nie dla dziecka to dla siebie
Ja kupuję w aptece. Możesz zapytać czy ci nie zamówią. Ją place w aptece ok 35 zł. Bardzo go lubię i dla dziecka i dla siebie. Ja polecam
Oo to dobra cena, bo ja na allegro zawsze coś tam dobieram żeby mieć wysyłkę z smartem. Muszę zapytać w aptekach faktycznie.
No ja też tak zawsze robiłam i coś musiałam kupić w sumie na siłę żeby nie płacić za wysyłkę. Teraz pani w aptece mi zamawia i czasem z dnia na dzień jest albo w ogóle mają stacjonarnie
Ja kupiłam w rossmanie na promce dax w sprayu do całego ciała, a teraz też chce ten ![]()
Tak, ten używamy i ja go bardzo lubię
żelu nie stosowaliśmy ![]()
@Karcia muszę koniecznie wypróbować, jak mi się skończy ten który mam teraz
faktycznie, musi być mało reklamowany bo pierwszy raz go widzę ….
Tak i on jest do kupienia w aptece. To już w zeszłym roku było jak mi go ta pani polecała. Pamiętam że on ma czegoś tam tyle ile jest napisane ale nie pamiętam dokładnie o co chodzi. O cenowo też nie wychodzi źle. Koniecznie spróbuj