Aspirator do noska

Cześć, jak w tytule - jaki macie i polecacie aspirator do noska? Chodzi mi o taką codzienną pielęgnację - "ręczny" czy  elektryczny czy ten wpinany do odkurzacza, a może jednak zwykłą gruszkę ? I słyszalam, że przed użyciem trzeba zawsze dawać trochę soli fizjologicznej. Poradzicie coś? :) 

Przyznam się ,że nigdy nie miałam styczności z aspiratorem ,ale nie powiem jestem go ciekawa czy naprawdę się sprawdza ;) 

Zawsze stosowałam tradycyjną gruszkę. Stosowałam marimer (sól morska do noska) na nawilżenie :)

Ja tego do odkurzacza używam przy takim potężnym zielonym katarze jak córka jest chora i naprawdę super oczyszcza nosek . Mam też taki z ustnikiem gdzie ciągnie się samemu . To jest wersja delikatna myślę że przy takiej codziennej pielęgnacji albo jak jest taki wodnisty katar będzie wystarczający 

Mam i gruszkę i elektryczny i ten do odkurzacza. Gruszki to nigdy nie używałam, jakoś mnie ona nie przekonuje. Ten elektryczny mam z Canpola jest cichy i bardzo wygodny, można nawet na śpiucha odciągnąć glutki i wodnisty katar. Ale jak córeczka miała taki gęsty i zalegający katar to nie dawał rady i używałam tego do odkurzacza z Sopelka. On jest do odkurzacza albo można samemu ciągnąć, ale tej drugiej opcji nie używałam. Tutaj główny minus to to że za każdym razem trzeba wyciągać odkurzacz z szafy i jest głośny. Przy zalegającym katarze psikałam córci najpierw solami żeby ten katar rozrzedzić. Czasem dało radę i odciągałam tym elektrycznym, ale kiedyś ten katar był naprawdę ciężki i tylko ten do odkurzacza go odciągnął.

Ja polecam ten aspirator elektryczny z canpol. Jest idealny do codziennej pielęgnacji, łatwy w czyszczeniu i wygodny w obsłudze. Przy dużym katarze juz lepiej sprawdzi się ten do odkurzacza. Przed każdym czyszczeniem noska i po czyszczeniu warto zakroplić solą fizjologiczna lub wodą morską 

Ja właśnie chyba tak podświadomie skłaniam się do tego ustnego z canpola (spoko cena się wydaje i ma dobre opinie w internecie) a jak będzie mi kiepsko szło to myślałam o elektrycznym. 

A drugie pytanko - jak aplikujecie tą wodę morska/sól? To są jakieś kropelki, aerozol? Muszę to dopiero zakupić i nie wiem w jakiej formie tego szukać 

Ja mam obydwa.i gdybym miała wybierać to jednak wybrała bym elektryczny. Ten istny trochę słaby 

Xyz właśnie udało mi się wygrać do testów ten elektryczny z Canpola <3 więc bardzo się cieszę, że jeden problem mi odpadł z głowy :) Jak będę mieć chwilkę po porodzie to może sobie zamówię jeszcze ten ustny i będę mogła porównać. Teraz nie ma sensu wywalać pieniążków, jak potem można je udać na coś innego dla Dzidzi :)) 

A jeszcze mam pytanie o tą sól morską - Patrycja polecała marimer, a u Was co jest w użyciu? Chciałabym zrobić ostatnie zakupy z apteki i tak właśnie patrzę co jeszcze ewentualnie mogę zamówić. 

Ja mam Disne mar baby taka mgiełkę i jest super naprawdę przy laurze tez miałam I teraz znów kupiłam 

Ja elektryczny używałam profilaktycznie , a podczas choroby ten do odkurzacza. Cieszę się, że będę mogła przetestować ten z canpol ;) jednak aspirator używam dość często. Tego ustnego za to nie polecam. U nas nie sprawdzil się 

Sterimar baby też jest zbliżony bo też w sprayu w takiej mgiełce :) 

Dziękuję za sugestie od was, porównam sobie ceny i coś z tych pozycji wrzucę do koszyka :)) 

Tak, Femka też się cieszę na te testy:)) 

Ja używam ten marimer baby jako wodę morską i zwykłą sól fizjologiczną. 

Ja mam ustny, do odkurzacza i elektryczny, 

ustny to mam wrażenie, że od wciągania powietrza zaraz mam podrażnione gardło i jestem sama chora, 

do odkurzacza jest super jak już jest taki konkretny katar, ale wyciąganie odkurzacza mnie trochę denerwuje.

elektryczny radzi sobie dobrze jak się od początku dobrze zacznie z pielęgnacją to nie będzie problemu:p

Ja uwielbiam Marimer  izotoniczny i hipertoniczny 

MamaEm specjalistka od każdego typu aspiratora hihi :p 

Ja mam nadzieję, że ten elektryczny z testów od Canpola da radę  :)) też w sumie nie mam porównania z innymi firmami ani rodzajami :))

Ja nigdy nie miałam tego do odkurzacza szczerze nawet nie wiem na czym to polega do końca i jak to działa 

Mama Laury ja się go trochę boję. To działa chyba tak samo jak elektryczny tylko ze podpina się go do odkurzacza 

Ja kiedyś bałam się używać tego aspiratora do odkurzacza bo bałam się,  że zrobię dziecku krzywdę. Jednak kupiłam go z polecenia i faktycznie z świetnie sobie radzi z dużym katarem.

A jak reaguje dziecko na niego? Bo dużo hałasu robi wtedy odkurzacz chyba no nie? I wtedy się jakoś specjalnie ustawia mniejsze parametry w odkurzaczu? 

Femka a z ciekawości próbowałaś na sobie ten aspirator?