Asymetria ułożeniowa

jeju tez nie wiedziałam o tym migdale,

Ja też mam usunięte i też nie wiedziałam, że jest taka możliwość. Bardzo chorowałam na anginę ropną w czasie studiów i dlatego zostały usunięte\

Słyszałam o tym, rodzinny mi kiedyś tłumaczył że migdałki to taka tkanka co węzły chłonne i jak jest infekcja to mogą się powiększać a w gardle podobno mamy ich mnóstwo. 

Ja też mam usunięte przez częste anginy ropne 

A macie dziewczyny usunięte migdałki boczne czy podcięte?

usunięte nie powinny odrastać natomiast te podcięte mogą po infekcjach wracać do swoich rozmiarów

Megg ja mam usunięte migdały 

ja sie zastanawiam czy corce nie usunac narazie nawet nie mam jak tego skonsultowac z lekarzem

PattMaz a co się dzieje że myślisz o usunięciu? 

Ja często chorowałam, mialam anginy i to zaważyło na mojej decyzji, migdały miałam usunięte 10 lat Temu

Megg u mnie lekarz podjął decyzję. Bo w ciągu roku miałam.6 angin ropnych co zaleczyłam to znów to samo i powiedział że dość trzeba usunąć i tyle nie ma co się męczyć 

Córka ciągle choruje angina 3 razy do roku. 

PattMaz ja jak na zwykłe anginy chorowałam to nic nie robili dopiero decyzja zapadła jak zaczęły się ropne 

PattMaz 3 w ciągu roku to może być za mało, mi Lekarz kiedss mówił że musi być co najmniej 5-7 angin w ciągu roku. 

Figa dokładnie zwłaszcza że to zwykle anginy a nie ropne

U mnie nie były ropne a lekarz i tak zadecydował o usunięciu.

nam lekarz rok temu zarzucil wlasnie zebysmy sie zastanowili nad usunieciem ale sie pandemia zaczela i wiecej z nim nie rozmawialam bo bardzo trudno teraz dostac sie do lekarza nawet dodzwonic sie nie moge bo nikt nie odbiera lub zajete

Może zależy jak często występuja i w jakim to wieku się dzieje. U dzieci szybciej reagują s u dorosłych już nie 

Ja myślę że to zależy od lekarza i jego doświadczenia, ale też od dolegliwości jakie zgłasza pacjent.

A co rozumiecie pod nazwą ropne lub nieropne? 

ja nawet nie wiem czy ona miala ropne czy nie ropne dla mnie slowo angina juz jest jakby mnie ktos w tym glowy mlotem walnal.