Na szczęście się udało w dzień ogarnęliśmy, za to nocki musiałam się cofnąć bo się rozchorował a on zaczął sikać w nocy pod siebie i wstawał zziębnięty :(
PattMaz wow to w ogóle ekspresowe tempo odpieluchowania :-D
Mazia, ekspresowo raczej nie bo Patt już jakiś czas próbowali pozbyć się pampersa.Ważne, że jest już dużo lepiej.
My to dobre pół roku mieliśmy podejść do pampersa odpuszczałam bo stwierdziłam że jeszcze nie czas a później przedszkole przyszło z pomocą i Panie pomogły nam się i zmobilizować i zachęcić Gabrysia do kibelka.
PattMaz a przypomnij czy chodzi do przedszkola publicznego czy prywatnego?
Tak do prywatnego chodzi przedszkola.
Aaa bo ja zrozumiałam, że w dzień pattMaz odpileuchowała
Mazia ja jakbym puściła synka z gołą pupa to by tak zostało bo pewnie nie chciał by się ubrać a tak w majtusie na siusiał wiedział że ma mokro dwa trzy razy i wolał ale wiadomo każde dzieciątko inaczej :)
Patka to miałas łatwo i szybko załatwiona naukę korzystania z toalety ☺
No ja puscilam z gołą pupa to dwa dni nie ogarniała całkowicie tylko raz na nancoik raz pod siebie, ale trzeciego ciągle robiła na nocnik to już dostała kolejnego dnia majtki i nie było problemu.
Tera walczę z nim żeby sikał do kibelka a nie po ścianach, zastanawiam się czy nadejdzie taki czas że i sufit będę musiała wycierać xd ale on się tak stara złapać tego siusiaka i celować a mu tak to ciężko idzie
PattMaz rozumiem. W poblicznych chyba wymagają żeby dziecko było odpieluchiwane dlatego zastanawiam się.
Tak tak w publicznym musi byc odpieluchowane
PattMaz a ile ma mały ?
Teraz już 2l i 8msc
PattMaz to już powoli powinien zacząć trafiac do muszli daj mu jeszcze trochę czasu tak do 3 lat wiadomo nie ignoruj teraz takiego siusiania ale powinien nabrać niedługo calkiem wprawy
Jak ja się pytałam pani w przedszkolu u nas to mówiła,ze nie musi być odpieluchowane,że i dzieci w pieluchach się trafiają,ale sporadycznie. Pewnie zależy to od przedszkola
Mazia możliwe że zależy od przedszkola. Ja się nie dowiadywałam. Zobaczymy jak będą wyniki
Ja w domu nakleiła kwiatka taka Ala kostke i celuje w Nią haha
No na szczęście większość dzieci w tym wieku odpieluchowana ja gadałam w przedszkolu z paniami jak byłam przy okazji i teściowej po coś