Anulka za wychowawczy nie płaci ani pracodawcą ani ZUS jest bezpłatny. Ale można ubiegać się o kasę z MOPR z tego tytułu ale zasiłek ten jest zależny od dochodu
Doniwe mam wrazenie ze dzieci się szybciej rozwijają mój syn np na placu zabaw naśladował dzieci i myślę że żłobek dobrze by mu zrobił. Często jest tak że dzieciaki w przedszkolu jeszcze nie mówią mój idzie od września nie będzie miał skończonych 3 lat i nie powie co go boli czy np ktoś go uderzył . Mimo wszystko idzie krzywda mu się nie stanie
U nas na szczęście ostatnio rewelacyjna wiadomość od Pani Dyrektor ze otworzą jeden pododdzial na 100 %☺ tak ze jestem spokojna o powrót do pracy i dobra opiekę dla synka
Anulka tak chyba,że masz niskie dochody to dostaniesz 400zl ale to naprawdę muszą być małe dochody. Ja nie dostałam, ale miałam z Czech płacone te 400zl
Mazia wszystko zależy ile jest osób w rodzinie. Bo wiadom że taka sama wypłata dzielona na 3 osoby będzie wyższa niż jak na 4 osoby.
No tak,ale nawet na 4 osoby to ciężko dostać chyba jeden dochód by musiał być bo tam pamiętam bardzo niskie były progi
Tak, to Musza być już bardzo małe dochody żeby się zalapać
No to u Nas nie wchodzi w grę :D
Mazią nie wiem jaki dochód ale przy 4 wiadomo że większe prawdopodobieństwo że może się udać
Tak prób jest bardzo niski wiec rzadko kto się załapie
no jasne , że są wieksze szanse, ale dalej bym się nie załapała nie ma szans chyba najnizsze dochody byśmy musieli mieć
I o to zapewne chodzi. Żeby mniej płacić ludziom
Oj chyba jak jedna osoba pracuje i ma najniższa krajowa to się załapie
Tak bardzo niski próg jest
Nati może i tak. Nie wiem nie przeliczalam
Ja nawet na to nie patrzyłam, na becikowe ledwo się załapaliśmy teraz nie chyba większe prawdopodobieństwo że dostaniemy bo już na 4 osoby dochód będzie się liczył.
My się nie załapaliśmy i poza tym za późno poszliśmy do mojego ginekologa gdyż musiałam czekać 4 tygodnie albo 5 na wizytę
Jabsie tez na becikowe nie załapałam. Teraz będę składać w listopadzie wniosek to będę miała to liczne za rok 2020 tzn dochód a byłam na wychowawczyni,wiec nie miałam dochodów także tak dostaniemy na bank
a czy bedac w zwiazku nieformalnym liczy sie tylko dochod matki czy tez ojca dziecka ?
Tak,jeśli uznałaś ojca dziecka to dochod jest liczony od obojga