Badania w trakcie ciąży

Przeważnie się ją dostaje w 28 tygodniu :flushed: ale jak to jest peorwsza ciąża to po porodzie też jest ok z tego co czytałam

Tak tak i na szczęście u mnie było ok, do konfliktu dochodzi jak zostanie wymieszana krew mamy i dziecka, np podczas urazu brzucha

1 polubienie

Ja mam na szczęście grupę krwi + to nie mam się co stresować :face_with_peeking_eye:

Ja też mam grupę ‘+’ ale konflikt miałam z córką po urodzeniu przez co dłużej jej się żółtaczka utrzymywała.
Przed porodem nawet nie wiedziałam że to ma znaczenie, ale okazuje się że jest coś takiego jak konflikt 0AB i jak mama ma ‘0’ a dziecko ‘A’ lub ‘B’ to jest konflikt :sweat_smile: nie jest oczywiście groźny, nadal jest wskazane karmienie piersią ale niestety ma to wpływ na utrzymywanie się żółtaczki

Ja mam właśnie minusowa , robiłam to badanie ale nie rozumiem nic z tych wyników nie jestem lekarzem, czytałam na necie ale ciężko mi to zrozumieć :rofl::rofl: mój ma + więc Wydaje mi się że będę mieć zastrzyk bo podobno w trakcie też robią . Znajoma miała w czasie ciąży robione

No jak masz minusową to chyba powinnaś mieć zastrzyk :smiling_face:

Na spokojnie wszystkiego u lekarza się dowiesz :smiling_face: nie ma co się stresować i czytać na zapas

Ja wrzucałam w chat gpt żeby być spokojniejsza :see_no_evil: jak wiedziałam że wizyta jest dopiero za 2-3 tygodnie to wrzucałam, chociaż w sumie jak miałam mieć następnego dnia to też wrzucałam :sweat_smile:

Ja miałam ten plus, że wysysłalam wyniki mojej Pani doktor i mi odpisywała czy ok :grin: nawet jak człowiek widzi, że jwst dobrze to sie zastanawia czy na pewno

Jestem świadoma że mogę mieć , jak będzie trzeba to jakoś to przeżyje ważne żeby z maluszkiem było wszystko ok :slightly_smiling_face:
@SylwiaMK też wrzuciłam ale nie rozumiem tego konfliktu, wolę chyba nie czytać bo nie chce się denerwować. Dowiem że za tydzień , tyle poczekam :see_no_evil:
@magdap_96 mój lekarz też mówił że mogę pisać do niego ale mi tak głupio bo jednak nie mam wizyty i nie chce mu przeszkadzać :laughing: przynajmniej miała być wiadomość za darmo :rofl::rofl:

1 polubienie

Ja wszystko w necie sprawdzałam :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

Ja mam -ORhD, a mój mąż +ORhD i przyjmowałam zastrzyk :slight_smile:

1 polubienie

Ja dostawałam upomnienie jak nie wysłałam :rofl::grin:

1 polubienie

@chloria ja ma -B a mój +0 więc napewno też będzie konieczne bo też mamy różne . Dowiem się wszystkiego za równy tydzień . Tak na początku od badań panikuje się ale już jest ok , zobaczymy co powie lekarz . Jeżeli będzie trzeba to zrobię , nie będę miała wyjścia tu nie o mnie chodzi :slightly_smiling_face: z tymi badaniami w ciąży to jest różnie , i maskara tyle ich jest. :see_no_evil: A tu jeszcze nie koniec .

@magdap_96 może jakieś pilne były , ja tam już wytrzymam . Ma tyle pacjentek więc poczekam na swoją kolej :face_with_peeking_eye: kiedyś pisał mi o zmianie miejsca , raz też pisałam o termin bo mi nie ustalił . Ale to by było na tyle jakoś wolę formalne wizyty w gabinecie

2 polubienia

Taa, moja ginekolog mi też mówiła że mogę do niej pisać kiedy mam potrzebę i ona odpisze w wolnej chwili, napisałam raz to mi nie odpisała :sweat_smile:

1 polubienie

Hehehe :rofl: i zakończyłas pisanie do lekarki , tak właśnie czasami mówią że można a później możesz się nie doczekać na wiadomość :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Ja miałam gina co dal mi numer i zawsze odbierał telefon a jak nie odebrac to oddzwaniał…. Pamietam, jak w ciąży która straciłam w grudniu tamtego roku w świeta bylo wszystko zamkniete, nieczynne a on odebrał telefon i mówił co robic itp :heart::pleading_face:

3 polubienia

Ojej przykro mi, dobrze że miałaś u niego wsparcie

1 polubienie

No właśnie , taki ginekologów się ceni , przykra sprawa :expressionless:myślę że mój w takiej sytuacji też byłby pomocny , nie miałabym z nim problemu .

Każde wyniki miałam wysyłać nie tylko te pilne i tak robiłam i zawsze odpisywała, jak miałam jakieś pytania to też zawsze otrzyłam odpowiedź. Dla mnie to był super podejście i czułam się zaopiekowana.

2 polubienia